معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۳۰- ۱۰:۲۱

اخبار اقتصادی کشورهای سنگال، گامبیا و دماغۀ سبز

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای سنگال، گامبیا و دماغۀ سبز در هفتۀ چهارم اردیبهشت 1404 مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح زیر ارائه می‌گردد.

 سنگال

برگزاری کنفرانس امنیت غذایی آفریقا در سال ۲۰۲۵ در داکار

کنفرانس امنیت غذایی آفریقا در سال ۲۰۲۵ با عنوان «Africa Food Systems Forum» از تاریخ ۳۱ اوت تا ۵ سپتامبر ۲۰۲۵ در داکار سنگال برگزار شد. این رویداد به عنوان مهم‌ترین نشست قاره‌ای در حوزه تحول سیستم‌های غذایی و کشاورزی شناخته می‌شود که با حضور رهبران سیاسی، کارآفرینان، محققان، سازمان‌های جامعه مدنی و سرمایه‌گذاران از سراسر جهان برگزار گردید. موضوع اصلی این دوره از کنفرانس «جوانان آفریقا: پیشگامان همکاری، نوآوری و اجرای تحول در سیستم‌های غذایی» بود. این دور از کنفرانس، تمرکز ویژه‌ای بر نقش جوانان در رهبری و نوآوری در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی داشت.

نخست ‌وزیر سنگال، عثمان سونکو، در مراسم افتتاحیه ضمن سخنرانی به موضوعات کلیدی مانند راه‌حل‌های پایدار برای حاکمیت غذایی، همکاری قاره‌ای و نوآوری‌های جوانان پرداخت. وی در سخنرانی خود در همایش امنیت غذایی ۲۰۲۵، بر تعهد دولت به تقویت امنیت غذایی و کاهش هزینه‌های زندگی تأکید کرد. وی اعلام کرد که دولت در حال اجرای مرحله دوم اقدامات برای کاهش هزینه‌های زندگی است، که شامل کاهش قیمت‌ها از طریق همکاری با شرکای ملی و بین‌المللی و کاهش مالیات بر برخی محصولات اساسی می‌شود.

لوسولی (Le soleil) ۱۲ می ۲۰۲۵

تشریح برنامه‌های توسعۀ دیجیتال سنگال در «فوروم مدیران عامل آفریقا ۲۰۲۵»

در «فوروم مدیران عامل آفریقا ۲۰۲۵» که در آبیجان برگزار شد، رئیس‌جمهور سنگال، باسیرو جومای فای، دیدگاه راهبردی خود را برای توسعه دیجیتال در سنگال و سراسر آفریقا ارائه کرد. او بر اهمیت دیجیتال ‌سازی به‌ عنوان محرکی برای رشد اقتصادی و حاکمیت دیجیتال کشورهای آفریقایی تأکید کرد. از جمله نکات کلیدی سخنرانی وی در این فوروم، دسترسی همگانی به اینترنت تا سال ۲۰۳۰ در سنگال، حمایت از اکوسیستم استارتاپی و استقلال دیجیتال و نوآوری در سنگال بود. رئیس‌جمهور باسیرو فای همچنین بر لزوم همکاری منطقه‌ای برای بهره‌برداری از فرصت‌های مشترک در حوزه دیجیتال تأکید کرد و از بخش خصوصی خواست تا در تحقق چشم‌انداز «سنگال ۲۰۵۰» نقش فعال‌تری ایفا کند.

خبرگزاری دولتی آ.پ.اس ۸ می ۲۰۲۵

امضای قرارداد ایمن سازی کشاورزی

قراردادی به ارزش ۱۹۰ میلیون FCFA بین برنامه ملی توسعه مناطق کشاورزی سنگال (PNDAS) و شرکت ملی بیمه کشاورزی سنگال (CNAAS) امضا شد. این بودجه که توسط بانک توسعه آفریقا (AfDB) تأمین می‌شود، با هدف تقویت حمایت از تولیدکنندگان کشاورزی در مناطق کائولاک، کافیرین، فاتیک و دیوربل در نظر گرفته شده است. طی سه سال آینده، این توافق‌نامه به کشاورزانی که از پروژه مرکز آگروپول بهره‌مند می‌شوند، امکان دسترسی به بیمه مناسب را می‌دهد. یک سازوکار شاخص‌گذاری نیز ایجاد شده است که خطرات سیستماتیک مانند خشکسالی را که مرتباً بر بازده و درآمد کشاورزان تأثیر می‌گذارد، پوشش می‌دهد.

هماهنگ‌کننده ملی PNDAS، خانم آیساتو اندجای، و مدیرکل CNAAS، آقای محمدو مصطفی فال، این توافق‌نامه را امضا کردند. این سازوکار برای تأمین امنیت زنجیره‌های ارزش کشاورزی مورد هدف این پروژه، به‌ویژه بادام ‌زمینی، غلاتی مانند ارزن، ذرت و سورگوم و همچنین نمک، ضروری است. هدف این است که با حمایت از کشاورزان در حفاظت از محصولات و منابع درآمدشان، افزایش ۳۰ درصدی تولید در پنج سال آینده صورت گیرد. در عین حال، این امضا نقطه شروعی برای مجموعه‌ای از همکاری‌های استراتژیک است. توافق‌نامه‌های بیشتری با مؤسسات فنی مانند مؤسسه تحقیقات کشاورزی سنگال (ISRA)، مؤسسه فناوری غذایی (ITA)، آژانس ملی مشاوره کشاورزی و روستایی (ANCAR) و انجمن استانداردسازی سنگال (ASN) برنامه‌ریزی شده است.

 سنه گو ۵ می ۲۰۲۵

افتتاح یک فضای کارآفرین توسط آژانس همکاری بین‌المللی کره

آژانس همکاری بین‌المللی کره (KOICA) با افتتاح یک فضای کارآفرین (Makerspace) در موسسه عالی آموزش حرفه‌ای آمادو تراوره (ISEP) در جمنیاجو، تعهد خود را به آموزش و کارآفرینی در سنگال تقویت می‌کند. این پروژه، نمادی از همکاری پویا بین سنگال و کره، با هدف پرورش فرهنگ نوآوری فناوری و ایجاد شغل برای جوانان سنگالی انجام می‌شود. این پروژه نمادین، با حمایت وزارت آموزش عالی، تحقیقات و نوآوری (MESRI) و به لطف حمایت فنی و مالی آژانس همکاری بین‌المللی کره (KOICA)، یکی از بازیگران کلیدی در همکاری‌های دوجانبه بین سنگال و کره جنوبی، انجام شد. این زیرساخت جدید و مدرن، مجهز به فناوری‌های پیشرفته مانند چاپگرهای سه‌بعدی، پهپادها، کیت‌های آردوینو و اینترنت اشیا، با هدف تحریک خلاقیت، آموزش عملی و کارآفرینی در بین جوانان ایجاد شده است. KOICA از سال ۲۰۰۸ در سنگال در زمینه‌های مختلف، به‌ویژه آموزش، بهداشت و کشاورزی، فعالیت داشته است. هدف پروژه فعلی، آموزش بیش از ۱۱ هزار نفر از ذینفعان مستقیم است.

داکار اکتو ۷ می ۲۰۲۵

راه‌اندازی پروژه شتاب‌دهنده کشاورزی توسط فائو

برای تشویق جوانان و زنان به مشارکت بیشتر در کشاورزی، فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) پروژه شتاب‌دهنده کشاورزی ۲.۰ را راه‌اندازی می‌کند که یک رویکرد جامع با تأکید بر سودآوری اقتصادی، امنیت غذایی و تغذیه‌ای و حفاظت از محیط زیست است. این پروژه در مناطق سنت لوئیس و تیس در حال انجام است و بخش‌های پیاز، برنج، انبه، صدف و باغبانی را هدف قرار می‌دهد. کشاورزی عمدتاً توسط تولیدکنندگان کوچک انجام می‌شود که در زمین‌های کوچک به کاشت بادام زمینی، پنبه، برنج، ذرت، ارزن، سورگوم و غیره می‌پردازند. کشاورزی بخش مهمی در سنگال است که ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) را تشکیل می‌دهد و حدود ۶۰ درصد از جمعیت شاغل را به کار می‌گیرد.

با وجود وزن اقتصادی و اهمیت اجتماعی، کشاورزی دیگر مردم را جذب نمی‌کند، به ویژه جوانانی که این فعالیت را طاقت‌فرسا و کم‌درآمد می‌دانند. این بی‌علاقگی با حرکت این بخش از جمعیت به سمت داکار و دیگر مراکز شهری کشور که از نظر آنها فرصت‌های اقتصادی بیشتری ارائه می‌دهند، قابل درک است. علاوه بر این، این فعالیت اصلی در دنیای روستایی در معرض خطرات آب و هوایی و بهره‌وری پایین است. با این حال، در مورد پتانسیل کشاورزی سنگال و نقش حیاتی که این بخش می‌تواند در مبارزه با بیکاری، به ویژه در میان جوانان و زنان، ایفا کند، اتفاق نظر وجود دارد. با آگاهی از این چالش‌ها و مطابق با دستورالعمل‌های دولت، فائو پروژه شتاب‌دهنده کشاورزی ۲.۰ را بر اساس اصول سرمایه‌گذاری مسئولانه در کشاورزی و سیستم‌های غذایی اجرا کرده است. پروژه شتاب‌دهنده کشاورزی ۲.۰، بر اساس اصول سرمایه‌گذاری مسئولانه در کشاورزی، بر عملکرد سه‌گانه سود، مردم و کره زمین تأکید دارد.

لوسولی ۸ می ۲۰۲۵

تامین دام مورد نیاز برای عید قربان از طریق کشورهای مالی و موریتانی

ابنو سای، رئیس خدمات دامداری اعلام کرد که نزدیک به ۲۲۰ هزار راس گوسفند از طریق اداره باکل، هم مرز با موریتانی و مالی (شرق) برای نیازهای تبسکی (عید قربان) ترانزیت خواهند شد. وی در جلسه کمیته توسعه بخش (CDD) گفت: «برای پیش‌بینی‌های امسال در بخش باکل، انتظار داریم ۲۱۸۵۸۵ گوسفند منتقل کنیم. این شامل ۴۳۵۸۵ راس گوسفند محلی و ۱۷۵ هزار راس گوسفند وارداتی خواهد بود». سای تأکید کرد که مأموران سرویس او برای بررسی‌های معمول، از جمله نظارت بر سلامت گوسفندانی که از مرز عبور می‌کنند، در نقاط عبوری حضور دارند.

خبرگزاری دولتی ۹ می ۲۰۲۵

گامبیا

عرضه مواد غذایی و تقویت امنیت غذایی در سراسر آفریقا با اولویت گامبیا و سنگال توسط شرکت جان ونتس

شرکت جان ونتس با تأمین برنج از پاکستان، بازارهای آفریقا را به عنوان بخشی از مأموریت خود برای تغذیه آفریقا و جهان، به زنجیره‌های تأمین جهانی متصل می‌کند. گروه جان ونتس، در اقدامی‌برای افزایش عرضه مواد غذایی و تقویت امنیت غذایی در سراسر آفریقا، محموله اصلی برنج خود را به سنگال تحویل داد و ورود رسمی این شرکت به بازار برنج را رقم زد. با این اقدام، این شرکت وارد مرحله جدیدی از رشد در توزیع مواد غذایی می‌شود که بر زنجیره‌های تأمین پایدار و قابل اعتماد متمرکز است. سانجی پوهوریت، رئیس بازرگانی Johnvents DMCC، یکی از شرکت‌های تابعه گروه Johnvents، از قصد این شرکت برای گسترش به سایر کشورهای آفریقایی در ماه‌های آینده خبر داد. لازم به ذکر است گروه جان ونتس در حال حاضر در شش کشور حضور فعال دارد.

استاندارد ۱۵ می ۲۰۲۵

دماغه سبز

تعهد دولت به تجارت عادلانه و پایدار در سازمان تجارت جهانی (WTO)

الکساندر مونتیرو، وزیر صنعت، تجارت و انرژی کیپ ورد، در جریان بررسی سیاست‌های تجاری در سازمان تجارت جهانی (WTO) در ژنو، تعهد کشورش به تجارت عادلانه و فراگیر را مجدداً تأیید کرد. به گفته فرماندار کیپ ورد، این کشور از یک سیستم تجارت چندجانبه منصفانه، قابل پیش‌بینی و فراگیر به عنوان ابزاری برای توسعه پایدار دفاع می‌کند. طبق یادداشتی که برای اینفورپرس ارسال شده، وزیر به چالش‌های پیش رو بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۴، مانند همه‌گیری کووید-۱۹، جنگ در اوکراین و تأثیرات تغییرات اقلیمی، اشاره کرده است. او همچنین رکود اقتصادی سال ۲۰۲۰ را با کاهش ۲۰.۹ درصدی تولید ناخالص داخلی و نشانه‌های بهبود از سال ۲۰۲۲ با رشد ۱۷.۷ و ۵.۱ درصدی یادآوری کرد.

وزیر صنعت کیپ ورد به پیشرفت‌هایی مانند ایجاد Cabo Verde TradeInvest، سازمان رقابت و پنجره واحد تجارت خارجی (JUCE) اشاره کرد که هنوز برای اثربخشی کامل به حمایت نیاز دارند. او همچنین تقویت نهادی با کمیسیون تجارت ملی را برجسته کرد. وزیر همچنین به ابتکارات به رسمیت شناخته شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) در حوزه داروسازی و همچنین پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه مالکیت معنوی، از جمله عضویت در سازمان منطقه‌ای مالکیت معنوی آفریقا (ARIPO) و تصویب منشور ملی سیاست مالکیت معنوی اشاره کرد. به گفته این منبع، کیپ ورد قصد دارد به سرمایه‌گذاری در کشاورزی، ماهیگیری پایدار، گردشگری باکیفیت، دیجیتالی شدن و انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه دهد و هدف آن دستیابی به ۵۰ درصد از تولید برق از منابع تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ است.

اینفو پرس ۱۴ می ۲۰۲۵

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما