معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۳۱- ۰۸:۰۰

گزارش روزنامه هرالد از اهمیت همکاری ایران- آفریقا

به دنبال برگزاری سومین سمینار ایران- آفریقا و هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو و حضور پررنگ زیمبابوه در این دو رویداد، روزنامه هرالد، تحولات این موضوع را پوشش داده و خواستار تقویت همکاری زیمبابوه با ایران است.

در مقاله‌ای که به قلم آقای گیبسون نیکادزینو در روزنامۀ هرالد منشتر گردید اشاره شده است که در سمینار ایران- آفریقا نمایندگانی از 51 کشور آفریقایی در ایران حضور پیدا کردند تا فرصت‌های همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف از تجارت، صنعت و کشاورزی را جستجو کنند.

در این مقاله ذکر شده است که ایران در حال تبدیل شدن به یک رکن اصلی در نظم نوین جهانی است و آفریقا چه از نظر سیاسی و چه از نظر اقتصادی می‌تواند و باید از آن بهره ببرد. همچنان که ایران باستان به مثابه پلی میان غرب و شرق بود، ایران امروز هم می‌تواند پلی بین شمال و جنوب باشد. این پروژه بزرگ می‌تواند با توسعه شبکه حمل و نقلی این کشور آن را به مرکز تجارت با آفریقا بدل کند. این بدان معناست که ایران ظرفیت آن را داراست تا نقشه تجارت جهانی را بازترسیم کند. این سفر جدیدی است که ایران می‌خواهد از طریق برگزاری چنین رویدادهایی خود را در آن قرار دهد.

بدیهی است که چنین همکاری منافع دو جبهه را تأمین خواهد کرد؛ به هر حال ایران اهمیت ژئوپلیتیکی خود را حفظ کرده است و آفریقا را به چین و روسیه پیوند می‌دهد. این مقاله تاکید دارد که ایران خود را دیگر به عنوان یک قدرت منطقه‌ای نمی‌بیند و وضعیت جغرافیایی آن مانع از آن می‌شود که تحریم‌ها آن را به یک کشور منزوی تبدیل کنند.

از سوی دیگر آفریقا هم می‌داند که اگر به دنبال فناوری‌های نو و مهارت است باید به کشوری مانند ایران اتکا کند. زیرا ایران تنها کشوری است که در انتقال فناوری سخاوتمندانه عمل می‌کند و همانند کشورهای غربی فلسفه خود را بر مبانی استثماری استوار نکرده است، بلکه به دنبال یک نظم عادلانه در جهان است.

نیکادزینو در بخش دیگری از این مقاله اشاره می‌کند زیمبابوه از سال 2003 که تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا و غرب قرار گرفت به سمت بلوک شرق گروید. ایران و زیمبابوه دو کشوری هستند که از دل یک انقلاب دوباره متولد شدند. این انگیزه فرهنگی مشترکی برای همکاری به آن‌ها می‌دهد. چنین امری همبستگی هر دو را افزایش می‌دهد و البته که تحولات در جهان هر روز بیشتر نشان می‌دهد که آن‌ها توانسته‌اند بر مشکلات ناشی از تحریم‌ها و سلطه یکجانبه غرب غلبه پیدا کرده و از حق حاکمیتی خود حفاظت کنند.

در این میان اگرچه روابط سیاسی دو کشور در سطحی عالی و غیرقابل خدشه قرار دارد، اما تعاملات اقتصادی بی گمان باید ارتقا یابد. ایران بسیاری از فناوری‌های خود را به زیمبابوه پیشنهاد داده است و آماده انتقال فناوری در حوزه‌های مختلف است. این انتقال فناوری از حوزه دارو گرفته تا کشاورزی و نظامی‌پیش رفته است و می‌تواند کمک شایان توجهی به توسعه زیمبابوه نماید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما