افزایش سرمایهگذاریها در تونس
کشور تونس بهطور فعال تمهیداتی را برای جذب سرمایه گذاری کشورهای حوزه خلیج فارس آغاز نموده است. کشورهای این حوزه نیز با هدف تنوعبخشی به طرف های اقتصادی خود، سرمایهگذاری در تونس را به عنوان فرصتی استراتژیک تلقی میکنند. این کشورها، بهویژه در حوزههای گردشگری و املاک، به دنبال استفاده از مزایای نسبی تونس از جمله موقعیت جغرافیایی، منابع انسانی آموزشدیده و دسترسی به بازار آفریقا و اروپا هستند.
وزیر سرمایهگذاری عربستان، «خالد الفالح»، چندی قبل به تونس سفر کرد و با وزیر حملونقل تونس، «رشید عمری»، دیدار نمود. در این دیدار درباره تقویت همکاری در زمینههای صنعت، حملونقل و لجستیک گفتوگو شد. پیشتر نیز او با وزیر اقتصاد و برنامهریزی تونس، «سمیر عبدالحفیظ»، دیدار کرده و یادداشت تفاهمیبرای ترویج سرمایهگذاری مستقیم و تبادل اطلاعات درباره قوانین سرمایهگذاری امضا کرده بودند. در یازدهمین نشست کمیته مشترک عربستان و تونس در تونس نیز هفت یادداشت تفاهم در زمینههای صنعت، گردشگری و سرمایهگذاری امضا شد.کویت نیز در چارچوب چهارمین کمیسیون مشترک تونس و کویت که در تونس برگزار شد ، چندین توافقنامه همکاری شامل نوسازی خطوط راهآهن برای حمل فسفات، هواشناسی، تبادل نیروی کار در بخش خصوصی، خدمات هوایی، صادرات صنعتی و گردشگری با تونس امضا نمود. دو طرف همچنین درباره بازنگری چارچوب قانونی روابط تجاری و تقویت همکاری بخش خصوصی گفتوگو کردند. اتاق های بازرگانی شارجه و قطر نیز نشست هایی با همتایان تونسی خود و همچنین نمایندگان سازمان سرمایهگذاری تونس برگزار نموده تا راههای گسترش همکاری اقتصادی و تجاری را بررسی کنند.
سرمایهگذاریهای کشورهای حوزه خلیج فارس برای دولت تونس در یک چشمانداز، یکی از منابع اصلی رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشور به شمار می آید که با ملحوظ نمودن عوامل زیر با قوت پیگیری میگردد:
- ضرورت نظارت دقیق بر قراردادهای سرمایهگذاری برای جلوگیری از وابستگی اقتصادی و تأمین منافع ملی.
- اولویت دادن به پروژههایی که اشتغالزایی گسترده و انتقال فناوری را به همراه داشته باشند.
- ایجاد چارچوبهای نهادی شفاف برای تعامل با سرمایهگذاران و تسهیل در روندهای قانونی.
- استفاده از فرصتهای منطقهای و بینالمللی برای مذاکره با کشورهای حوزه خلیج فارس بهصورت چندجانبه.