اخبار اقتصادی جنوب افغانستان – قندهار
اهم اخبار و تحولات اقتصادی جنوب افغانستان در فروردین ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر میباشد:
افغانستان در سال گذشته، بیش از 36هزار تن گندم ذخیره کرده است
معاونت اقتصادی رئیس الوزرای طالبان روز شنبه (9 فروردین) با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: در سال 1403خورشیدی، 36هزار و 300تن گندم اضافی در سیلوها ذخیره شده است.بر اساس اطلاعیه، وزارت کشاورزی، آبیاری و دامداری طالبان این گندم را به دستور رهبر طالبان از کشاورزان به نرخ روز خریداری کرده است. در این اطلاعیه آمده است: این گندم ها از استانهای بغلان، قندوز، تخار، بلخ، سرپل، فراه، فاریاب، هرات، نیمروز، هلمند و قندهار خریداری شده است. به گفته معاونت اقتصادی ریاست الوزرای طالبان، از گندم های ذخیره شده در سیلوها بر اساس دستورالعمل تنظیم شده در حوادث طبیعی، کمک های فوری به آسیب دیدگان، حمایت از کشاورزان کشور و با ثبات نگهداشتن بهای گندم در بازارها و جلوگیری از احتکار آن، استفاده صورت میگیرد.
مسئولان طالبان گفتهاند: افغانستان از نظر تولید گندم تاکنون نتوانسته به خودکفایی برسد و همه ساله مقداری از نیاز گندم خود را از کشورهای همسایه و منطقه خریداری میکندبر اساس آمارهای وزارت کشاورزی، آبیاری و دامداری طالبان، افغانستان سالانه به 9/6میلیون تُن گندم نیاز دارد و این کشور تلاش میورزد تا برای رسیدن به خودکفایی، کشت و تولید بذرهای اصلاح شده گندم را گسترش دهد.
منبع: خبرگزاری اطلس
سرمایهگذاری چین، ایران، ترکیه و ازبکستان در معادن افغانستان
"همایون افغان" سخنگوی وزارت معادن و پترولیم افغانستان میگوید: ارزش کل سرمایهگذاریها در حوزه معادن 8 میلیارد دلار برآورد شده است.این شرکت ها در معادن مس، طلا، آهن، سیمان و نفت و گاز در افغانستان سرمایهگذاری کرده اند. وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی در این کشور تسهیلات زیادی فراهم شده، گفت: بزرگترین سرمایهگذارانی که در بخش معادن افغانستان سرمایهگذاری کرده اند شرکتهای ازبکستانی، ترکی، چینی و ایرانی هستند که در بخش های نفت و گاز، پروژه های سیمان، معادن مس، طلا و آهن سرمایهگذاری کرده اند.وزارت اقتصاد بر این باور است که سرمایهگذاری های خارجی در بخشهای گوناگون در کشور، نقش حیاتی در رشد اقتصادی دارند.
"عبدالرحمن حبیب" سخنگوی وزارت اقتصاد گفت: «کشور ما از بُعد اقتصادی ظرفیتهای زیادی دارد و برای جلب سرمایهگذاری های بیرونی، به خصوص در قسمت استخراج معادن کشور، بخش کشاورزی، تولید انرژی و سایر بخشهای دیگر میباشد. در شرایط فعلی، فرصتها و تسهیلات لازم برای جلب سرمایهگذاری خارجی فراهم شده است.»پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان و تأمین امنیت، برخی از شرکتهای خارجی علاقهمند سرمایهگذاری در افغانستان شدهاند.
منبع: طلوع نیوز
* آغاز کار احداث ترمینال مسافربری در شرق استان قندهار
وزارت راه و ترابری و هوانوردی طالبان اعلام کرد: کار احداث ترمینال مسافربری منطقه نساجی استان قندهار آغاز شده است.وزارت راه و ترابری و هوانوردی طالبان روز سه شنبه (5 فروردین) در اطلاعیهای اعلام کرد: ملا "حمیدالله آخوندزاده" سرپرست این وزارت و "ذبیحالله مجاهد" سخنگوی این گروه، کار احداث یک ترمینال مسافربری در منطقه نساجی واقع در شهرستان "دامان" استان قندهار را کلنگ زنی کرده اند.طالبان گفتند: این ترمینال مسافربری با اختصاص مبلغ 284 میلیون افغانی از بودجه این وزارت در 100 جریب زمین احداث میشود که تمام تسهیلات لازم در آن در نظر گرفته شده و در مدت 14 ماه تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید.
منبع: خبرگزاری جمهور
آغاز کار بازسازی و آسفالت ریزی ۴۵ کیلومتر از جاده کابل – دایکندی
"غضنفر کاظمی" سخنگوی استاندار دایکندی، به آژانس خبری پژواک گفت: کار بازسازی و آسفالت ریزی ۴۵ کیلومتر جاده در مسیر نیلی – قوناق در جاده کابل – دایکندی آغاز شده است.وی افزود: این پروژه از بازار بند برلان شهرستان استان دایکندی تا مرکز این شهرستان توسط ماشین آلات ریاست فواید عامه و در هماهنگی با اداره محلی آغاز گردیده است.به گفته وی، این پروژه با هدایت مولوی "نجیبالله رفیع" استاندار دایکندی، راه اندازی شده و قرار است در طول سال جاری، تمامی مسیرهای عمومی این استان بازسازی گردد.ساکنین محل از آغاز این پروژه استقبال کرده و آن را گامی مهم در بهبود وضعیت حمل و نقل و تسهیل در رفت و آمد میدانند.
منبع: خبرگزاری پژواک
افتتاح یک کارخانه تولید آرد در هلمند
مسئولان محلی در استان هلمند میگویند یک کارخانه ارد در شهر "لشکرگاه" مرکز این استان با سرمایه 31 میلیون افغانی آغاز به فعالیت نموده است. این کارخانه ظرفیت تبدیل 140 تن گندم به آرد را در یک شبانه روز دارد.در مراسم افتتاح این کارخانه، "رحمت الله نظری" مسئول اتاق صنایع و معادن ولایت هلمند، در سخنانی گفت که فعالیت چنین کارخانههایی ارزش اقتصادی خاصی برای کشور و به ویژه هلمند دارد و فرصت های شغلی را افزایش می دهد . وی افزود که در حال حاضر در این ولایت بیش از 150 کارخانه تولیدی در بخش های مختلف فعال بوده و حدود 5 هزار نیروی کار در این کارخانه مشغول به کارمیباشند.
منبع: طلوع نیوز