معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۲۱- ۱۱:۴۷

اخبار اقتصادی کشورهای جمهوری نیجر، چاد و بنین

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای جمهوری نیجر، چاد و بنین در هفتۀ سوم دی ماه 1403، مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح زیر ارائه می‌گردد:

جمهوری نیجر

افتتاح سمینار بین المللی در نیامی درباره استعمار نو و نئولیبرالیسم در آفریقا

فرماندار منطقه نیامی، ژنرال عثمان عبده‌هارونا، روز دوشنبه 6 ژانویه 2025، افتتاح سمینار بین المللی فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU) را در سالن آمفی تئاتر نیامی ریاست کرد. این نشست که از 6 تا 10 ژانویه 2025 برگزار می‌شود، فعالان آفریقایی مبارز علیه نئو استعمار و نئولیبرالیسم در آفریقا را گرد هم می آورد. در این سمینار به مدت 5 روز در خصوص راه‌ها و ابزارهایی برای یافتن راه حلی برای آفریقای آزاد، مستقل و خودمختار اقتصادی بحث و تبادل نظر خواهد شد. عبدو ایساکا دبیر کل اتحادیه ملی اتحادیه‌های کارگری نیجر نیز به نوبه خود یادآور شد که از طریق این سمینار، ما با صدای بلند و واضح تاکید می‌کنیم که آفریقا این حق را دارد که مسیر خود را بدون دخالت قدرت‌های خارجی دنبال کند.

https://www.anp.ne/ouverture-a-niamey-dun-seminaire-international-sur-le-neocolonialisme-et-le-neoliberalisme-en-afrique/

دیدار وزیر نفت نیجر با هیئتی از شرکت ملی نفت الجزایر

دکتر صاحبی عمرو وزیر نفت نیجر در تاریخ 7 ژانویه 2025 در دفتر خود، با هیئتی از شرکت ملی نفت الجزایر (سوناتراک) دیدار نمود. هدف از این نشست، بحث در خصوص اجرای پروژه ساخت پالایشگاه و مجتمع پتروشیمی در دوسو است که شرکت الجزایری قصد دارد از نیجر حمایت کند. هیات الجزایری به عنوان بخشی از حمایت این کشور از پروژه ساخت پالایشگاه مدولار با تولید 30 هزار بشکه در روز (قابل ارتقا تا 100 هزار بشکه) و مجتمع پتروشیمی دوسو در نیجر حضور یافته بود. در این دیدار دکتر سحابی عمرو اعلام نمود: الجزایر با دستاوردهای متعدد خود در سراسر زنجیره نفت، به ویژه در پالایش و پتروشیمی، خود را به عنوان یکی از رهبران قاره آفریقا و فراتر از آن تثبیت کرده است. پروژه ساخت پالایشگاه مرتبط با یک مجتمع پتروشیمی،‌ بیشتر از یک زیرساخت صنعتی خواهد بود زیرا سنگ بنای تحول اقتصادی نیجر است. این پروژه نه تنها نیازهای ملی انرژی را برآورده می‌کند، بلکه باعث ایجاد شغل، ارتقای جوامع محلی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تقویت حاکمیت انرژی نیجر خواهد شد.

https://www.anp.ne/le-ministre-du-petrole-sentretient-avec-une-delegation-de-la-societe-algerienne-sonatrach-en-visite-de-travail-au-niger/

جمهوری چاد

کمک مالی چین به چاد جهت بهبود دسترسی به آب

به عنوان بخشی از تقویت همکاری‌های دوجانبه بین چاد و چین، پاساله کانابه مارسلین وزیر آب و انرژی چاد در تاریخ 3 ژانویه، کمک مالی بزرگی به عنوان بخشی از یک پروژه گسترده با هدف بهبود دسترسی به آب آشامیدنی و بهداشت در استان‌های ماندول و سلامت چاد، دریافت نمود. علاوه بر این، مطالعات عمیقی بر روی آب های ماسه سنگ نوبی به منظور بهره برداری بهینه از آنها انجام خواهد شد. این زیرساخت های جدید به طور قابل توجهی شرایط زندگی مردم روستایی را که اغلب با کمبود آب آشامیدنی و مشکلات بهداشتی مواجه هستند، بهبود می‌بخشد.

https://www.alwihdainfo.com/Le-Tchad-recoit-un-important-don-de-la-Chine-pour-ameliorer-l-acces-a-l-eau_a137712.html

توافقنامه همکاری اقتصادی به ارزش 17 میلیارد فرانک سیفا

روابط چین و چاد وارد مرحله جدیدی شده است. در 3 ژانویه 2025 دو کشور قرارداد همکاری اقتصادی و فنی به ارزش 17 میلیارد فرانک سیفا امضا کردند. این توافقنامه، نتیجه مشارکت استراتژیک ایجاد شده در اجلاس سران FOCAC در سپتامبر 2024، با هدف حمایت از توسعه چاد در چندین زمینه است. وجوه تخصیص یافته تحت این موافقتنامه در پروژه‌هایی با هدف بهبود زیرساخت ها، توسعه بخش های کلیدی اقتصاد و بهبود رفاه جمعیت چاد سرمایه گذاری خواهد شد. زمینه‌های اولویت برای این همکاری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

زیرساخت: ساخت جاده‌ها، پل ها، بیمارستان‌ها، مدارس و غیره؛

کشاورزی: توسعه کشاورزی آبی، تامین تجهیزات کشاورزی و غیره؛

انرژی: ساخت نیروگاه‌ها، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و غیره؛

بهداشت: تجهیزات بیمارستانی، آموزش کادر پزشکی و غیره.

چین و چاد تاکید می‌کنند که شراکت آنها بر اساس اصول سود متقابل و نتایج برد-برد استوار است. این همکاری بخشی از چشم‌انداز بلندمدت است که هدف آن تقویت روابط دوستی بین دو کشور است. این توافقنامه همکاری برای چاد که با چالش‌های توسعه ای متعددی مواجه است، اهمیت راهبردی دارد. کمک‌های چین این کشور را قادر می سازد تا زیرساخت‌های خود را تقویت کند، اقتصاد خود را متنوع کند و شرایط زندگی مردم را بهبود بخشد. برای چین، این همکاری بخشی از سیاست توسعه روابط خود با کشورهای آفریقایی است. چین با حمایت از توسعه چاد در حال تقویت حضور خود در قاره آفریقا و تحکیم موقعیت خود به عنوان یک شریک ممتاز است.

https://www.alwihdainfo.com/La-Chine-et-le-Tchad-renforcent-leur-partenariat-Un-accord-de-cooperation-economique-de-17-milliards-de-FCFA-signe_a137744.html

جمهوری بنین

رشد اقتصادی بنین در سه ماهه آخر سال 2024

موسسه ملی آمار و جمعیت شناسی بنین (Instad) بولتن حساب های ملی خود را برای سه ماهه سوم سال 2024 منتشر کرد که عملکرد اقتصادی قابل توجه بنین را نشان می دهد که به عنوان یکی از پویاترین اقتصادهای منطقه برجسته است. بنین مسیر رشد ثابت خود را با نرخ رشد تولید ناخالص داخلی 7.2 درصدی در سه ماهه سوم 2024 تأیید می‌کند که از 6.6 درصد ثبت شده در سه ماهه قبل و 6.3 درصد در مدت مشابه در سال 2023 پیشی گرفته است و این کشور را در صدر اقتصادهای اتحادیه اقتصادی و پولی غرب آفریقا (UEMOA) قرار می دهد.

https://lanouvelletribune.info/2025/01/la-croissance-economique-du-benin-atteint-72-au-dernier-trimestre-2024/?doing_wp_cron=1736099217.304838895797729492187

توسعه بخش طیور در بنین به کمک بلژیک

در تاریخ هفتم ژانویه 2025، کوتونو میزبان راه‌اندازی رسمی‌پروژه Prosadop (یک ابتکار بلندپروازانه با هدف ترویج صنعت مرغ‌داری مدرن در بنین) بود. این مراسم با حضور جمعی از شخصیت های دانشگاهی، دولتی و بین المللی برگزار شد. پروژه Prosadop، مخفف ارزش صنعت مرغداری مدرن در بنین از طریق تولید سالم و پایدار تخم مرغ و مرغ، نتیجه یک همکاری علمی‌بین دانشگاه آبومی‌کالاوی و دانشگاه ملی کشاورزی بنین با دانشگاه‌های لیژ و نامور در بلژیک است. این پروژه که توسط آکادمی تحقیقات و آموزش عالی (ARES) بلژیک تامین می‌شود، بخشی از اهداف توسعه پایدار (SDGs) است، به ویژه اهدافی که مربوط به ریشه‌کنی گرسنگی و ترویج کار شایسته است.

سالیفو چاکیراث، هماهنگ کننده جنوبی Prosadop، گفت: در شرایطی که با ممنوعیت واردات مرغ منجمد و تخم‌مرغ در بنین روبرو هستیم، Prosadop خود را به عنوان یک راه‌حل استراتژیک و نوآورانه برای تقویت امنیت غذایی محلی معرفی نموده است. لازم به ذکر است بخش طیور تا 20 درصد به تولید گوشت ملی کمک می‌کند و سالانه حدود 3 میلیارد فرانک سیفا ارزش افزوده تولید می‌کند. با این حال، نیازهای فعلی این کشور بسیار کمتر از استانداردهای جهانی باقی مانده است و مصرف سرانه گوشت طیور تنها 1.2 کیلوگرم در مقایسه با میانگین جهانی 9 کیلوگرم است. این پروژه قصد دارد با بهینه‌سازی تکنیک‌های اصلاح نژاد، کاهش بیماری‌های پرندگان و مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی با این چالش مقابله کند.

https://lanouvelletribune.info/2025/01/valorisation-de-la-filiere-avicole-au-benin-la-belgique-finance-le-projet-prosadop/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما