اخبار اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری دموکراتیک کنگو، در آبان ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
آموزش هوش مصنوعی در منطقه جنوب صحرا توسط گوگل
گوگل 5.8 میلیون دلار برای تقویت ابتکارات آموزشی هوش مصنوعی در جنوب صحرای آفریقا با هدف استفاده از هوش مصنوعی برای رشد اقتصادی و سرمایه گذاری اجتماعی تعهد کرده است که از جمله در آموزش کارکنان هوش مصنوعی، آموزش هوش مصنوعی برای جوانان، مهارت های اساسی هوش مصنوعی و پشتیبانی از راه حل های هوش مصنوعی هزینه خواهد شد. گوگل برای تحقق چشم انداز خود برای آینده هوش مصنوعی در آفریقا با دولت ها، سازمانهای غیرانتفاعی و موسسات آموزشی همکاری کرده است. در نیجریه، گوگل با وزارت اقتصاد دیجیتال برای بهبود توسعه استعدادهای هوش مصنوعی، از جمله مشارکت در برنامه 3MTT دولت و حمایت از استارتآپهای نیجریه با یک صندوق همکاری میکند. این شرکت همچنین یک ابتکار 100 میلیون پوندی را در سپتامبر 2024 برای توانمندسازی ده استارتاپ نیجریه ای متمرکز بر هوش مصنوعی راه اندازی کرد.
تعهد گوگل پتانسیل هوش مصنوعی را برای متحول کردن اقتصاد جنوب صحرای آفریقا برجسته میکند، که غول فناوری میگوید تا سال 2030 شاهد افزایش 30 میلیارد دلاری خواهد بود که ساختارهای آفریقایی را ترسیم میکند. گوگل با گسترش حضور هوش مصنوعی و ابری خود، اولین منطقه ابری آفریقایی خود را در آفریقای جنوبی در ژانویه 2024 راهاندازی کرد. این سرمایه گذاری در مهارت ها و زیرساخت های هوش مصنوعی، پایه و اساس پذیرش پایدار هوش مصنوعی را ایجاد میکند و آفریقا را قادر می سازد تا هوش مصنوعی را مسئولانه مهار کند و برنامههای کاربردی خود را با چالش های محلی تطبیق دهد. .
تامین مالی بزرگترین سد برق آبی جهان (Africanews)
بانک جهانی و سایر موسسات مالی در حال بحث و گفتگو در مورد تامین مالی یک پروژه بزرگ انرژی آبی در جمهوری دموکراتیک کنگو هستند که پتانسیل تامین برق در سراسر قاره آفریقا را دارد. سد بزرگ اینگا قادر است 44 هزار مگاوات برق تولید کند و هزینه آن 80 میلیارد دلار برآورد شده است. دولت قصد دارد 6 نیروگاه برق آبی را در نزدیکی یک آبشار در غرب جمهوری دموکراتیک کنگو بسازد تا به این دو نیروگاه اضافه کند که در حال حاضر عملیاتی شده اند. سد بزرگ اینگا پس از تکمیل، بزرگترین سد برق آبی جهان خواهد بود. ساخت و ساز بیش از یک دهه است که به دلیل اختلاف نظر بین دولت سابق کنگو و بانک جهانی بر سر مسائل شفافیت متوقف شده است. اما دولت کنونی مذاکرات با بانک جهانی برای تامین مالی این پروژه را احیا کرده است.
صندوق بین المللی پول و جمهوری دموکراتیک کنگو قراردادی سه ساله به ارزش 2.8 میلیارد دلار منعقد کردند
جمهوری دموکراتیک کنگو و صندوق بین المللی پول (IMF) یک توافقنامه مالی جدید سه ساله به ارزش 2.8 میلیارد دلار منعقد کردند. این توافقنامه دو برنامه عمده را پوشش می دهد: تسهیلات اعتباری تمدید شده (ECF) و صندوق ایجاد مقاومت و پایداری (RST). این اعلامیه 13 نوامبر 2024 توسط کالیست آهوکپوسی، رئیس هیئت صندوق بینالمللی پول در حضور رئیس جمهور فلیکس آنتوان تشیسکدی اعلام شد. به عنوان بخشی از این توافق، صندوق بین المللی پول یک بستۀ 1.7 میلیارد دلاری را در اختیار کنگو قرار می دهد که به FEC اختصاص داده شده است که نزدیک به 800 میلیون آن برای حمایت بودجه در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، 1.1 میلیارد دلار به برنامه RST با هدف تقویت انعطافپذیری اقتصادی و ارتقای پایداری اختصاص خواهد یافت. این تعهد مالی جدید پیرو برنامه قبلی است که در ژوئن گذشته امضا شد.
قاره آفریقا باید 105 میلیارد دلار در سال برای زیرساخت ها تا سال 2050 تزریق کند
با توجه به تأخیر انباشته شده در زیرساخت ها و ارائه یک سیستم ریلی کارآمد به قاره، به نظر می رسد که این قاره باید سالانه بین 65 تا 105 میلیارد دلار آمریکا تا سال 2050 پرداخت کند. این ادعا در گزارش جدید شرکت مالی آفریقا (AFC) تأیید شده است. این مؤسسه با عنوان «گزارش زیرساختهای آفریقا در سال 2024» از کندی برجسته شده در پیشرفت چندین پروژه که احتمالاً اقتصادها را تقویت میکنند، پویایی جدید ایجاد شغل، ترویج رشد اقتصادی و ایجاد انگیزه جدیدی که توسط سیاستهای توسعه عمومی آغاز شده است، ابراز تأسف میکند. در میان پروژههای مورد بحث، برنامههای توسعه شبکه راه آهن در چهارچوب برنامه توسعه زیرساخت در آفریقا (PIDA) اتحادیه آفریقا (AU) که تا به امروز متوقف شده است وجود دارد. بنابراین، از 30200 کیلومتر ریل جدید که قرار است تا سال 2040 در سراسر این قاره ساخته شود، تنها 4000 کیلومتر ساخته شده است. این قاره باید سرمایهای را بسیج کند تا شبکهای 4 برابر بزرگتر از اندازه فعلی خود تا سال 2050 داشته باشد. کاهش هزینهها ، کاهش اثرات زیست محیطی، اتصال بهتر، تقویت یکپارچگی منطقه ای از جمله مزایای این پروژه است که احتمالاً توسعه صنعتی را آغاز میکند. لازم به ذکر است که در حال حاضر، شبکه راه آهن آفریقا تقریباً 8700 کیلومتر است که با توجه به سطح وسیع این قاره، تراکم کم است.
افتتاح کارخانه معدن کیپوشی (Actu30.cd)
رئیس جمهوری دموکراتیک کنگو در کیپوشی، در بیش از 30 کیلومتری شهر لوبومباشی، در استانهاوت-کاتانگا، کارخانه معدن کیپوشی شرکت معدنی KICO را افتتاح کرد. این کارخانه که حاصل مشارکت Gécamines و Ivanhoé Mines است، ظرفیت تولید ماهانه 45 هزار تن روی را دارد. لازم به ذکر است که راه اندازی مجدد فعالیت شرکت کیپوشی (KICO) مستقر در قلمرو کیپوشی در هاوت-کاتانگا پس از چندین سال تعطیلی صورت میگیرد. KICO در تولید روی با ظرفیت طراحی 800 هزار تن در سال تخصص دارد.