اخبار اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی
گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی، در آذر ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
افتتاح سد گرند بانگی
تدی لوامبا، وزیر منابع هیدرولیک و برق کنگوی دموکراتیک، در دیدار با همتای آفریقای مرکزی خود، آرتور برتراند پیری درباره آمادهسازی یک مراسم رسمیبرای راهاندازی سد گرند بانگی، گفتگو کردند. این پروژه یکپارچه در زمینه برق آبی، که باید به نفع مردم بانگی و زونگو باشد، دستاوردی شاخص است که هدف آن توسعه زیرساختهای انرژی فرامرزی بین دو کشور، با حمایت مالی بانک توسعه آفریقا (AfDB) است.
چهارمین نسخه 2024 هفته سرمایه گذار بین المللی CEMAC در بانگی
در تاریخ 20 نوامبر 2024، سازمان COSUMAF چهارمین دوره هفته بینالمللی سرمایهگذار CEMAC را در دانشکده علوم بهداشتی دانشگاه بانگی برگزار کرد. این رویداد با حضور مقامات دولتی و اساتید دانشگاهی جمهوری آفریقای مرکزی، هدف اصلی خود را تقویت آگاهی دانشجویان در مورد فناوریهای نوین مالی، داراییهای رمزارزی و مالی پایدار قرار داد. این برنامه به ویژه برای دانشجویان که به عنوان تصمیمگیرندگان آینده در زمینه اقتصاد و سرمایهگذاری در آفریقای مرکزی خواهند بود، حائز اهمیت بود.
گزارش بانک جهانی در خصوص رشد اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی در سال 2024
بانک جهانی در گزارش جدید خود، پیشبینی کرده است که تولید ناخالص داخلی (PIB) جمهوری آفریقای مرکزی در سال 2024 تنها 0.7 درصد رشد خواهد کرد. این وضعیت به دلیل کمبودهای مکرر سوخت و قطعهای شدید برق در نیمه اول سال 2024 به وجود آمده است. با این حال، چشمانداز رشد اقتصادی در 2025 و 2026 میتواند به 1.6 درصد برسد. در این گزارش که هفتمین نسخه از یادداشتهای اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی است، بانک جهانی همچنین پیشبینی کرده که نرخ تورم در سال 2024 به 1.5 درصد کاهش یابد و از سال 2025 به بعد به 3 درصد برسد. با این حال، جمهوری آفریقای مرکزی همچنان در رده کشورهای با پایینترین شاخصهای سرمایه انسانی و توسعه اقتصادی قرار دارد.
این گزارش، که در هفتمین شماره از «دفترهای اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی» منتشر گردید، وضعیت اقتصادی کنونی کشور را نگرانکننده توصیف کرده و بر لزوم انجام اصلاحات اساسی برای دستیابی به رشد پایدار تأکید دارد. گزارش بانک جهانی به چالشهای فراوانی اشاره کرده که مانع از رشد اقتصادی جمهوری آفریقای مرکزی شده است. این چالشها شامل ناامنی، فساد، کمبود زیرساختها و نابرابریهای اقتصادی میشود. بانک جهانی همچنین بر لزوم جذب سرمایهگذاریهای خارجی و تقویت بخشهای مختلف اقتصادی برای تسریع در رشد تأکید کرده است.
یکی از اصلیترین پیشنهادات این گزارش، بهبود حکمرانی جنگلی بهعنوان ابزاری برای دستیابی به رشد اقتصادی پایدار است. جمهوری آفریقای مرکزی با برخورداری از منابع طبیعی غنی، بهویژه جنگلها، میتواند از این منابع بهطور مؤثر برای ارتقای اقتصاد خود بهرهبرداری کند. بانک جهانی بر این نکته تأکید کرده که تقویت مدیریت منابع جنگلی و کاهش قاچاق چوب میتواند به تأمین درآمدهای جدید و کاهش فقر در کشور کمک کند.