معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۰/۱۵- ۰۹:۱۳

اخبار اقتصادی سریلانکا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی سریلانکا در نیمه اول دی ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

شروع ساخت رادار هواشناسی در سریلانکا با کمک بلاعوض ژاپن

در تاریخ 3 دی 1403 کلنگ احداث مرکز هواشناسی راداری دوپلر در Puttalam با کمک بلاعوض 3.4 میلیارد روپیه‌ای آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن (JICA) به دست سفیر جدید ژاپن و با حضور مقامات سریلانکایی بر زمین زده شد.

برج رادار هواشناسی پیشرفته مزبور، میزان نزولات جوی را مورد پیش بینی قرار داده و اطلاعات گردآوری شده، پردازش قرار گرفته و نتیجه‌ها بصورت فوری در اختیار مراجع ذی‌ربط هواشناسی سریلانکایی و صدور اعلام هشدار و تخلیه مناطق قرار خواهد گرفت.

عبور آمار گردشگران ورودی به سریلانکا از 1.9 میلیون نفر

براساس داده‌های اولیه منتشر شده از سوی سازمان توسعه گردشگری سریلانکا (SLTDA)، تعداد گردشگران ورودی به سریلانکا در سال جاری از مرز ۱.۹ میلیون نفر گذشت. تنها در نیمه اول دسامبر، این کشور میزبان ۹۷,۱۱۵ نفر بازدیدکننده با ورودی میانگین روزانه حدود ۶,۴۷۴  نفر بود که این رقم نسبت به  ماه نوامبر با ورودی ۶,۱۳۸ نفر، بهبود میزان ورود گردشگر را نشان می دهد.

کشور هند همچنان در جایگاه بزرگ‌ترین بازار گردشگری سریلانکا قرار دارد و در نیمه اول دسامبر ۲۱,۱۷۴ نفر گردشگر هندی وارد سریلانکا شدند. روسیه با ۱۳,۷۶۲ گردشگر در رتبه دوم قرار گرفته و بریتانیا و آلمان به ترتیب با ۷,۴۱۷ و ۶,۵۷۴ گردشگر رتبه‌های سوم و چهارم را به خود اختصاص دادند. استرالیا نیز با ۵,۱۹۸ گردشگر رتبه پنجم را به خود اختصاص داده و گردشگران چین، ایالات متحده، لهستان، فرانسه و بنگلادش در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

یادآوری می‌گردد در سال ۲۰۲۳، هند با ۳۸۵,۲۶۷ گردشگر در رتبه اول قرار داشته و پس از آن روسیه با ۱۸۰,۴۱۴ و بریتانیا با ۱۶۶,۹۹۹ گردشگر در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته بودند. سازمان توسعه گردشگری سریلانکا پیش‌بینی می‌کند تا پایان سال ۲۰۲۴، ۲.۱ میلیون گردشگر وارد کشور شوند که درآمدی بالغ بر ۳ میلیارد دلار آمریکا برای کشور به همراه خواهد داشت.

ورود ۲.۳ میلیون گردشگر، هدف تعیین شده بود، اما مشکلات مربوط به روادید بدو ورود که چندین ماه ادامه داشت، ورود گردشگران را مختل کرده و تا حدودی بر دستیابی به این اهداف تأثیر گذاشت.

رکورد ورود دو میلیون گردشگر به مالدیو و سریلانکا

در حالیکه بر اساس اطلاعات آماری ماه نوامبر 2024 اداره گردشگری مالدیو، با ورود 172987 گردشگر، تعداد کل گردشگران تا پایان ماه نوامبر 2024 به عدد 1.837.635 نفر رسید، این کشور توانست با افزایش 7%، توان گردشگری خود، ظرف 26 روز اول دسامبر 2024 با جذب 162365 بازدید‌کننده، آمار کمّی گردشگری خود را برای اولین بار در تاریخ، به تعداد 2 میلیون نفر برساند.

ده کشوری که بیشترین تعداد گردشگر را به مالدیو تا پایان ماه نوامبر 2024 فرستادند، عبارتند از چین (13.7 درصد)، روسیه (11.2 درصد)، انگلستان (8.8 درصد)، آلمان (7.8 درصد)، ایتالیا ( 6.8 درصد)، هند (6.2 درصد)، آمریکا (3.4 درصد)، فرانسه (2.6 درصد)، اسپانیا (2.4 درصد) و سوئیس (2 درصد).

مالدیو از راه گردشگری در سال 2023، بالغ بر 4.5 میلیارد دلارکسب عایدات ارزی داشته و قصد دارد در سال 2025 با جذب 2.4 میلیون گردشگر درآمد ارزی خود را به 5 میلیارد دلار برساند.

از سوی دیگر، در سریلانکا نیز روان راناسینگه، وزیر گردشگری این کشور ورود 2 میلیون گردشگر را با اهداء جایزه به گردشگر تایلندی در فرودگاه باندارانایکه کلمبو اعلام کرد.

این چهارمین باری است که تعداد کل گردشگران ورودی به سریلانکا از مرز 2 میلیون نفر عبور کرده است. انتظار می‌رود تعداد گردشگران ورودی در ماه دسامبر 2024 به سریلانکا به 250000 نفر رسد. گفتنی است تنها در ماه فوریه 2019 نیز این رکورد محقق شده بود.

سریلانکا تا پایان نوامبر 2024 بالغ بر 2.7 میلیارد دلار درآمد گردشگری داشت و انتظار دارد با صدور روادید رایگان برای 39 کشور (از جمله ج.ا.ایران)، 3 میلیون گردشگر در سال 2025 جذب نماید. کشورهای هند (22.1 درصد)، روسیه (14 درصد)، انگلستان (7.5 درصد)، آلمان (5.8 درصد) استرالیا (5.2 درصد)، چین (4.4 درصد)، مالدیو (3.2 درصد) لهستان (2.6 درصد) و فرانسه (2.5 درصد) بیشترین میزان بازدید کننده از سریلانکا را در ماه دسامبر 2024 داشتند.

لازم به ذکر است گردشگری سومین منبع درآمد ارزی سریلانکا محسوب شده و 12 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور 22.5 میلیون نفری را تشکیل می‌دهد. این درحالی است که مالدیو با جمعیت حدودی 500 هزار نفری، 60 درصد عایدات ارزی خود را از منبع گردشگری کسب کرده و 28 درصد تولید ناخالص داخلی مالدیو به این بخش از صنعت تعلق دارد. مالدیو دو برابر موفقتر نسبت به سریلانکا عمل کرده است. گفتنی است هر دو کشور از کمبود شدید ذخیره ارزی رنج برده و اقتصادی به شدت وابسته به درآمدهای غیر قابل پیش‌بینی گردشگری دارند.

ارتقاء رتبه مالی سریلانکا به +CCC

پس از موافقت طلبکاران اصلی اوراق قرضه بین‌المللی با استمهال 13 میلیارد دلار از معوقات سریلانکا، موسسه اعتبارسنجی فیچ، رتبه مالی سریلانکا را از نکول (RD) به +CCC در پایان ماه دسامبر 2024 تغییر وضعیت داد. بهبود رتبه مالی سریلانکا در پرتو موفقیت سریلانکا در جلب رضایت طلبکاران مالی عضو و غیر عضو باشگاه پاریس و طلبکاران اوراق قرضه بین‌المللی عملی شده و راه را برا اعطاء سومین قسط از اقساط 3 میلیارد دلاری مدت‌دار 48 ماهه نجات مالی صندوق بین‌المللی پول به ارزش 333 میلیون دلار به سریلانکا در ابتداء سال 2025 را هموار می‌سازد.
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما