معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۰۷- ۰۹:۳۴

اخبار اقتصادی موریتانی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور موریتانی در هفته اول آبان ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

وزیر نیرو و نفت موریتانی: کشور را به یک مرکز انرژی یکپارچه تبدیل خواهیم کرد

محمد ولد خالد، وزیر نیرو و نفت موریتانی گفت که این وزارتخانه به دنبال تبدیل موریتانی به مرکز یکپارچه انرژی و صنایع با مصرف کربن پایین در منطقه می‌باشد. وی بر تمرکز خود بر توسعه زیرساخت ها و افزایش سرمایه گذاری برای دستیابی به رشد پایدار و انتقال انرژی جامع، "عادلانه و ایمن" تأکید کرد و افزود: موریتانی دارای مزایای منحصر به فردی نظیر فراوانی نور خورشید، باد و برخورداری از منابع معدنی و از جمله حدود 4 میلیارد تن ذخایر سنگ آهن است که باعث گردیده بر اساس رتبه بندی دفاتر مطالعات معتبر بین المللی، جایگاه مهمی را در این زمینه کسب نماید.

حضور وزیر نیرو و نفت موریتانی در نشست ابتکار M300 در واشنگتن

محمد ولد خالد، وزیر نیرو و نفت موریتانی، در نشستی در مورد "ابتکار مشترک بین بانک جهانی و بانک توسعه آفریقا تحت عنوان M300 شرکت کرد که هدف آن تضمین دسترسی 300 میلیون نفر در آفریقا تا سال 2030 به خدمات برق است. موریتانی در فهرست کشورهایی قرار گرفته که قرار است از این برنامه بهره مند شوند. وزیر اقتصاد موریتانی نیز در این نشست، وزیر نیرو و نفت را همراهی نمود. دو وزیر در حاشیه نشست سالانه گروه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول که در واشنگتن برگزار شد، در جلساتی که بر موضوعات انرژی، چالش‌های تأمین مالی و دسترسی شهروندان به خدمات برق متمرکز بود، شرکت کردند. در چارچوب این دیدارها، وزیر امور خارجه نیز با عثمان دیاجانا، معاون رئیس گروه بانک جهانی دیدار و درباره تأمین مالی انرژی در موریتانی گفتگو کرد.

کمیسر امنیت غذایی موریتانی گفت که کشورش همواره با چالش های مکرر بحران غذایی مواجه است

خانم فاطمه بنت خطری، کمیسر امنیت غذایی موریتانی که در پنجاه و دومین نشست کمیته امنیت غذایی جهانی، وابسته به سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در رم سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: «تعلق موریتانی به منطقه ساحل و صحرا باعث شده است که به دلیل ماهیت منطقه ای که در آن واقع شده، با چالش های زیادی در رابطه با خشکسالی و بحران‌های غذایی مکرر مواجه شود.» وی افزود: موریتانی "یک مکانیزم ملی مربوط به هماهنگی و مدیریت بحران‌های غذایی و تغذیه ایجاد کرده که از طریق نظارت بر مناطق در معرض خطر، اتخاذ استراتژی‌های پیشگیرانه و تهیه یک برنامه ملی سالانه، به این بحران‌ها پاسخ می دهد." وی تأکید کرد که دولت مشارکت های خود را با نهادهای بین المللی و سازمان‌های غیردولتی برای هماهنگ کردن این واکنش و مقابله سریع و مؤثر و مدیریت فوریت های غذایی، تقویت کرده است. وی همچنین از ایجاد یک صندوق ملی جهت بسیج منابع مالی دولت موریتانی و شرکای آن برای تأمین مالی فعالیت‌های امدادی فوری و حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر خبر داد.

تأمین مالی 428 میلیون دلاری پروژه‌های موریتانی و تانزانیا توسط صندوق بین المللی پول

هیأت مدیره صندوق بین المللی پول از توافق اولیه خود برای تأمین مالی حدود 428.15 میلیون دلاری برای کشورهای تانزانیا و موریتانی با هدف تداوم اصلاحات اقتصادی در این دو کشور خبر داد. بر اساس این قرارداد، موریتانی مبلغی حدود 39.7 میلیون دلار به عنوان تسهیلات توانمندسازی و پایداری و مبلغ 8.6 میلیون دلار نیز در چارچوب توافقات مشترک بین مکانیسم تمدید اعتبار و تمدید تسهیلات اعتبار دریافت خواهد کرد. صندوق در بیانیه خود از تخصیص 265.78 میلیون دلار تحت عنوان تمدید تسهیلات اعتبار و 114.07 میلیون دلار دیگر تحت عنوان تسهیلات توانمندسازی و پایداری برای تانزانیا خبر داد. قرار است این مبالغ پس از بررسی برنامه‌های اقتصادی جاری در هر دو کشور پرداخت شود. هدف از این اعتبارات، حمایت از اقتصاد هر دو کشور و افزایش توانایی آنها برای مقاومت در برابر شوک‌های اقلیمی است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که رشد اقتصادی موریتانی در سال جاری به 4.6 درصد (در مقایسه با 6.5 درصد در سال 2023) کاهش یابد که دلیل آن کاهش رشد بخش معدن است. بنا به اعلام صندوق، چشم انداز رشد به طور کلی در معرض "خطرات عمده" و به ویژه تشدید تنش های ژئوپلیتیکی در منطقه می‌باشد.

امضای پروتکل همکاری در زمینه حمل و نقل ریلی بین موریتانی و الجزایر

در راستای هموارسازی بستر لازم برای بهره برداری از خط معدنی (بشار-تیندوف-غار جبیلات)، شرکت ملی حمل و نقل ریلی الجزایر، پروتکل همکاری با همتای موریتانیایی خود (SNIM) را امضا کرد. این پروتکل توسط عاج بوعونی، مدیر شرکت الجزایری و محمد فال ولد التلیمیدی، مدیر SNIM، در جریان بازدید هیأتی از شرکت الجزایری و به عنوان بخشی از مقدمات و بهره مندی از تخصص و دانش فنی شرکت SNIM در زمینه بهره برداری از معادن در نواذیبو به امضاء رسید. گفتنی است این بازدید با هدف «تثبیت استراتژی شرکت با هدف تقویت همکاری با شرکت‌های فعال در حوزه حمل‌ونقل ریلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و «صادرات خدمات شرکت و شعب آن به‌ویژه در زمینه تعمیر و نگهداری تجهیزات» انجام شد.

امضای یادداشت تفاهمی همکاری فیمابین وزارت شیلات موریتانی با آکادمی حمل و نقل دریایی عربی در نواکشوت

روز پنج شنبه مورخ 1403/08/03در نواکشوت اعلام شد که تفاهم نامه ای بین وزارت ماهیگیری و آکادمی علوم، فناوری و حمل و نقل دریایی عربی درخصوص ارائه رایزنی‌های فنی لازم برای توسعه نظارت دریایی امضا شد. به گزارش خبرگزاری موریتانی، در این تفاهم نامه، ارائه مشاوره‌های فنی لازم در زمینه پرورش ماهی و برگزاری دوره‌های آموزشی برای حمایت از توان فنی کارگران بنادر موریتانی، مطابق با سیستم ها و مقررات مربوطه، پیش بینی شده است. هدف آن بالا بردن کارآیی آکادمی دریایی در موریتانی از طریق تشکیل و آموزش اساتید و تبادل برنامه‌های آموزشی و برنامه‌های درسی و در عین حال تقویت همکاری با دانشگاه نواکشوت و آکادمی آموزش دریایی در زمینه تخصص های مورد علاقه مشترک است. طبق گزارش خبرگزاری رسمی موریتانی، دو طرف توافق کردند که یک گروه کاری را جهت اجرای برنامه‌ها یا پروژه‌های حاصل از این تفاهم نامه تعیین کنند. یادداشت تفاهم مزبور توسط سیداتی ولد احمد لولی، وزیر شیلات موریتانی و اسماعیل عبدالغفار اسماعیل فرج، رئیس آکادمی علوم، فناوری و حمل و نقل دریایی عربی امضا شد.

کشتی بیمارستانی چینی در حال حرکت به سمت موریتانی

یک کشتی بیمارستانی متعلق به نیروی دریایی چین به نام «کشتی صلح» در تاریخ 1403/08/03 با ترک بندر کوتونوی بنین، جهت آغاز یازدهمین مرحله از مأموریت خود، به زودی در آبهای موریتانی پهلو خواهد گرفت. گفتنی است این کشتی در طول اقامت یک هفته ای خود، به بیش از 8000 نفر خدمات پزشکی ارائه کرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما