اخبار اقتصادی موریتانی
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور موریتانی در هفته چهارم مهر ماه 1403 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه می گردد:
هزاران نفر در موریتانی به مالاریا مبتلا شدند
به گفته منابع خبری روزنامه تقدمی، موریتانی شاهد شیوع گسترده مالاریا در چندین منطقه بوده است، به طوری که تعداد موارد ابتلا در هفته گذشته به بیش از 10000 نفر رسیده است. این بیماری در استانهای حوض غربی، حوض شرقی و لعصابه گسترش یافته است. همچنین در مناطقی نظیر آدرار، تیریس زمور و نواذیبو که مالاریا در آنها در گذشته مشاهده نشده بود، گسترش یافت. بیمارستانهای داخلی از کمبود داروهای مقابله با مالاریا شکایت دارند؛ این در حالی است که خودروهای وزارت بهداشت برای رفع این وضعیت به مناطق داخلی اعزام شده اند. مالاریا معمولاً پس از فصل باران و به دلیل تجمع آبها و گسترش باتلاق ها شیوع پیدا میکند و منجر به مرگ میشود. گفتنی است دولت موریتانی هر ساله اقدامات بهداشتی متعددی در این خصوص انجام می دهد.
وزارت بهداشت از افزایش موارد ابتلا به مالاریا و چندین مورد مرگ و میر خبر داد
وزارت بهداشت از افزایش موارد تب مالاریا در موریتانی در ماه سپتامبر گذشته خبر داد. محمد محمود ولد آل محمود، مدیرکل بهداشت عمومی در بیانیه ای که از سوی این وزارت منتشر شد، گفت: مراکز پزشکی در برخی مناطق از جمله استانهای حوض غربی و شرقی و لعصابه مواردی از فوت ناشی از این بیماری را ثبت کرده اند. مدیرکل بهداشت عمومی با بیان اینکه در هفته پایانی سپتامبر در برخی مناطق افزایش ۴۰۰ درصدی موارد ابتلا به این عفونت ثبت شده است، تأیید کرد که در شهرهای نواکشوت و نواذیبو در میان افرادی که از مناطق درگیر به این بیماری بازگشتهاند، موارد مبتلا به این بیماری ثبت شده است. وی وضعیت انتشار فراگیر این بیماری در موریتانی را اطمینانبخش توصیف کرد و افزود: نهادهای ذیربط هیچ موردی از تب همراه با خونریزی ثبت نکردهاند.
احزاب سیاسی خواستار مداخله فوری برای امداد رسانی به آسیب دیدگان سیل شدند:
احزاب سیاسی از دولت خواستند تا برای امدادرسانی به آسیب دیدگان سیل در مناطق مجاور رودخانه سنگال مداخله فوری کند. همچنین بی توجهی مسئولین به این امر را محکوم کردند. احزاب سیاسی با صدور بیانیههایی خواستار اتخاذ تدابیر لازم برای حفاظت از روستاها و مناطق در معرض خطر سیل، راه اندازی کمپین امدادرسانی فعال و آمادگی کامل برای مواجهه با پیامدهای سیل شدند. احزاب نیز از فعالان و جامعه مدنی خواستند تا به آسیبدیدگان سیل کمک کرده و در کاهش درد و رنج آنها سهیم باشند. پیش از این، دولت یک کمیته وزارتی جهت نظارت بر افزایش سطح آب رودخانه و ارزیابی خسارات ناشی از آن تشکیل داده بود.