معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۳۰- ۰۸:۳۵ - مشاهده: ۱۲۵

اخبار اقتصادی عراق - نجف اشرف

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق - نجف اشرف، دیوانیه و المثنی در هفته چهارم دی‌ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

تلاش برای ثبت (درب زبیده) در فهرست میراث جهانی

ماجد الوائلی استاندار نجف اشرف از تلاش برای ثبت (درب زبیده) در فهرست میراث جهان بعنوان یکی از مهمترین آثار تاریخی این استان خبر داد.

الوائلی در این خصوص اظهار کرد: مقامات محلی در نجف اشرف، علاقمند به فعال کردن گردشگری و ثبت آثار باستانی این استان از جمله مسیر زیارتی کوفی باستانی و به اصطلاح (درب زبیده) در فهرست میراث جهانی با همکاری وزارت فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی هستند.

الوائلی اظهار کرد: در این خصوص جلسات متعدد از جمله میزبانی دو تیم مشاور از یونسکو برگزار شده و ضمن بررسی مناطق باستانی استان، همه الزامات برای کار این تیم فراهم شده است و در این راستا، علاوه بر تعامل با تیم مشاور یادشده، با وزارت فرهنگ، گردشگری و آثار باستانی در ارتباط هستیم و همکاریهایی مشترکی نیز با پادشاهی عربستان سعودی در این زمینه وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه جاده درب زبیده از نظر قدمت و موقعیت مکانی از دیگر محوطه‌های باستانی متمایز است، خاطرنشان کرد: دولت محلی تلاش زیادی برای ثبت این جاده در فهرست میراث جهانی دارد. وی خاطرنشان کرد: بعد فنی در صلاحیت وزارت فرهنگ است و ما در استان ضمن انتخاب کادر متخصص، در حال هماهنگی با  نهادهای اداری و امنیتی برای آغاز فعالیت تیم فنی هستیم.

تولید گوجه فرنگی در استان نجف به 1500 تن در روز رسید

 تولید گوجه فرنگی محلی در استان نجف پس از تصمیم ممنوعیت واردات به 1500 تن در روز رسید و کشاورزان اکنون آن را با قیمت مناسب در بازارها عرضه و ممکن است مازاد آن را بعدا به سایر استان‌ها صادر کنند.

این هدف که با تصمیم وزیر کشاورزی مبنی بر جلوگیری از واردات محصول گوجه فرنگی و حمایت های ایشان از این طرح در دوره ای که محصول فراوان و تولید شده بود محقق شده است، علاوه بر ایجاد فرصت برای دهقانان و کشاورزان برای بازاریابی و فروش محصول خود با قیمت مناسب، ضمن پوشش هزینه‌ها، به گسترش نقش و اهمیت کشاورزی استان نجف اشرف در اقتصاد ملی کمک می‌کند.

افزایش قیمت ماهی در نجف

قیمت ماهی طی دو هفته گذشته در بازار فروش ماهی نجف (المشخاب) افزایش یافته بطوری که هر کیلوگرم ماهی زنده کپور از 5500 دینار به 7500 دینار رسیده است. فروشندگان دلیل این افزایش را کمبود عرضه پس از پر شدن دریاچه‌های مصنوعی و افزایش تقاضا در فصل زمستان می دانند.

بقیه انواع ماهی‌ها مانند الحرش و ابوزریده قیمت های خود را حفظ کردند که بسته به کیفیت ماهی بین 3500 تا 4500  دینار درهر کیلو متغیر بود.

عمده ترین ماهی که در بازارهای شهر به فروش می رسد به ویژه ماهی کپور، در دریاچه‌های محلی چندین استان پرورش داده می‌شود که حله، دیالی و بغداد عمده ترین آنهاست.

آلودگی آب نجف به باکتری کلیفرم

 نتایج آزمایش پروژه آب الزرگه که بخش عمده آب مشروب مناطق مختلف نجف را تامین می‌کند، وجود باکتری «کلی‌فرم» را تایید کرده است. سازمان آب قول داده تیمی را برای بررسی احتمال شکستگی در لوله‌ها به محل اعزام کند.

مدیر اداره بهداشت نجف تصریح کرد: مامورین بهداشت در بازرسی دوره‌ای آب پروژه الزرگه، متوجه وجود باکتری‌های کلیفرم (نوعی باکتری مدفوعی) شدند که ممکن است در نتیجه آلاینده‌های موجود در رودخانه، سرچشمه یا شکستگی لوله و کمبود آب باشد. ما این موضوع را برای انجام اقدامات لازم به آبفای نجف گزارش داده ایم.

مدیر سازمان آب نجف در این خصوص گفت: پس از دریافت نامه اداره بهداشت مبنی بر وجود باکتری کلیفرم مدفوعی، احتمال وقوع این مشکل در نتیجه شکستگی لوله‌های را بررسی کردیم و در حال حاضر یک تیم فنی متشکل از سازمان آب و اداره بهداشت در حال رسیدگی به این موضوع هستند.

شایان ذکر است در پی این اتفاق و آلوده شدن آب آشامیدنی شهر نجف، مردم شهر نیز در وضعیت سردرگمی‌به سر برده و از نوشیدن آب شهری خودداری می‌کنند.

استاندار نجف پروژه سرمایه گذاری «السلام» نجف را تعطیل کرد

 شهرداری نجف  به دستور استاندار، ورودی‌های پروژه سرمایه گذاری السلام را به دلیل آنچه تخلفات مربوط به نقض طرح اولیه پروژه عنوان کرد، پلمب کرد.

این پروژه در محدوده شهر بازی السلام در مرکز نجف واقع شده است که بزرگترین مرکز تفریحی استان محسوب می‌شود و بخش هایی از حصار بیرونی آن به مغازه‌های تجاری تبدیل شده و برخی دیگر در مرحله اجراست. پروژه شهر السلام یکی از پروژه‌های سرمایه گذاری واگذار شده به شرکت «صور الاهلیه» است.

ایده این پروژه توسعه مکانهای تفریحی است اما به مغازه‌های تجاری تبدیل شده است و این برخلاف برنامه اولیه است.

دستگیری اعضای بزرگترین باند جعل اسناد مالکیت در استان دیوانیه

پلیس دیوانیه از دستگیری یک باند 5 نفره به اتهام جعل اسناد مالکیت و اسناد رسمی در این استان خبر داد. براساس بیانیه فرماندهی پلیس دیواینه، این عملیات که با نظارت مستقیم سرلشکر نجاح محمود سلطان، فرمانده انتظامی استان دیوانیه صورت گرفت، اعضای یک باند 5 نفره را که مبادرت به جعل اسناد رسمی مربوط به املاک و مستغلات می‌کردند، شناسایی و دستگیر کرده که بارزترین آنها یک قطعه زمین مسکونی به مبلغ 2 میلیارد دینار عراق است. 

شناسایی تخلفات 7 میلیارد دیناری در شهرداری دیوانیه

بازپرس کمیسیون نظارت بر پاکدستی از جلب 14 متهم در شهرداری دیوانیه از جمله دو مدیر سابق به اتهام ارتکاب تخلفات  مربوط به پرداخت مستمری و نگهداری ماشین آلات به مبلغ 7 میلیارد دینار خبر داد.

براساس بیانیه این نهاد، متخلفین که از مدیران سابق شهرداری و حسابداری و مسئولین انبار، کارگاه و ممیزی هستند، مبلغ سه میلیارد دینار برای نگهداری ماشین آلات در سال 2022 دریافت کرده در حالی که مبلغ تخصیص یافته 800 میلیون دلار بوده مضافا به اینکه مبلغ هزینه شده متناسب با تعداد وسایل نقلیه نبوده است.

همچنین تخلفاتی در مدیریت شهرداری دیوانیه مربوط به پرداخت مستمری‌های صندوق بازنشستگی کارکنان کشوری به مبلغ 3.9 میلیارد دینار شناسایی شده که موجب کسری مالی در صندوق شده است.

اعلام اجاره بهای غیر واقعی برخی پرونده‌های ملکی و نیز خرید مصالح، درختان و نخل و نیز تخلف 150 میلیون دلاری در خرید تجهیزات پرشکی توسط اداره بهداشت دیوانیه از سایر تخلفات کشف شده در این استان است.

کمیسیون نظارت بر پاکدستی بر اتلاف  بودجه عمومی در استان المثنی نظارت می‌کند

کمیسیون نظارت بر پاکدستی (النزاهه) اعلام کرد بررسی بدهی‌های پنجاه میلیارد دیناری اداره توزیع برق استان از جمله در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است.

 طبق این بیانیه، عدم وصول عواید دولتی توسط اداره توزیع برق استان (هزینه پروژه‌های تجاری و صنعتی و مجتمع‌های مسکونی) که بالغ بر 50 میلیارد دینار می‌شود بخشی از این تخلفات بوده و علاوه بر این، هیچ اقدامی‌با افراد متخلف نیز صورت گرفته است. اعلام قیمت های غیر واقعی در خرید برخی از تجهیزات نظیر ترانس برق، واحد های دخیره سازی دوربین‌های مدار بسته و ... بخش دیگری از تخلفات صورت گرفته در اداره توزیع برق استان المثنی عنوان شده است.  

براساس بیانیه کمیسیون، همچنین هدر رفت منابع به ارزش بیش از 1 میلیارد دینار در مدیریت شهرداری سماوه صورت گرفته از جمله آنها، گزارش ارزش ملک به کمتر از قیمت واقعی، دریافت اجاره مازاد بر قیمت اعلامی و اعطای قطعه زمین به کارمندان اتحادیه روزنامه نگاران علیرغم عدم فعالیت قابل اشاره است. 

توضیحات استاندار دیوانیه راجع به وضعیت اقتصادی استان

- دیوانیه به دلیل کمبود آب، هویت کشاورزی خود را از دست داده گرچه ما اخیرا، توانستیم نهرهایی برای آبیاری زمین‌ها ایجاد کنیم لیکن کافی نیست.

- نرخ فقر در دیوانیه 47 درصد است و به نظر من درصد ثابتی است و ممکن است اندکی کاهش یافته باشد، اما دیوانیه به طور کلی فقیر باقی مانده است، زیرا آن ثروت ها مانند نفت و گذرگاه‌های مرزی را ندارند.

- اکثر مردم دیوانیه کارمند هستند و با حقوقی که دریافت می‌کنند زندگی می‌کنند و تجارت و صنعت در حد لازم نیست.

- کارخانه‌های نساجی و لاستیک سازی از سال 2003 عملاً فعالیتی ندارند و اگر برای تجهیز و به روز رسانی آنها سرمایه گذاری نشود، به دلیل فرسودگی به حالت سابق باز نخواهند گشت. از وزارت صنعت درخواست داریم برای این دو کارخانه که 3000 کارگر تحت پوشش دارند چاره اندیشی کند.

- بودجه دیوانیه 370 میلیارد دینار بود و جوابگوی هزینه‌ها نبود لذا در وهله اول روی حوزه بهداشت متمرکز شدیم و تلاش کردیم بیمارستان‌ها را به سازوکارها و تجهیزات تخصصی مورد نیاز استان مجهز کنیم. پس از بهداشت، رفع نیازهای حوزه برق برای ما مهم بود و ما به ایجاد شبکه‌های جدید برق بر روی رفع تنگناهای موجود از جمله تامین ترانسفورماتورها، خطوط تامین و... متمرکز شدیم و همه اینها در نتیجه مطالعاتی بود که به ما کمک کرد نواقص موجود را شناسایی کنیم.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما