معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۵/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۵۸

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته چهارم مرداد ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

خدمات بدهی و نیازهای دفاعی 59% بیشتر از درآمدهای دولت است

کسری بودجه فدرال پاکستان در سال مالی گذشته به 6.7 تریلیون روپیه افزایش یافت و از هدف اصلی خود فاصله قابل توجهی داشت، به دلیل اینکه هزینه‌های مربوط به خدمات بدهی و نیازهای دفاعی 59 درصد بیشتر از درآمد خالص مرکز بود. دولت فدرال بیش از 7.4 تریلیون روپیه برای خدمات بدهی و دفاع هزینه کرد در حالی که درآمد خالص آن 4.6 تریلیون روپیه بود، یعنی شکاف 2.76 تریلیون روپیه.

دولت ائتلافی زمانی که مالیات های جدیدی را به نام کاهش کسری بر مردم وضع کرده بود،  نه تنها اهداف بودجه خود را نادیده گرفت، بلکه نتوانست عملیات مالی را به سطح توافق شده با صندوق بین المللی پول (IMF) در فوریه امسال محدود کند.

https://tribune.com.pk/story/2431225/pdm-govt-misses-deficit-target

کسری تجاری 41 درصد کاهش یافت

شکاف بین پرداخت‌های وارداتی و درآمدهای صادراتی(کسری تجاری پاکستان ) ، به طور قابل‌توجهی با 41 درصد کاهش به 1.61 میلیارد دلار در ماه جولای رسیده است که عمدتاً به کاهش قابل توجه واردات به زیر 4 میلیارد دلار در طول ماه مربوط می‌شود.

بر اساس گزارش اداره آمار پاکستان (PBS)، کسری تجاری در جولای سال گذشته به 2.73 میلیارد دلار رسیده است که در مقایسه در ماه ژوئن نسبتاً از 1.86 میلیارد دلار حدود 13.7 درصد کاهش یافته است.

واردات در جولای 2023 با افت قابل توجه 26.4 درصدی به 3.66 میلیارد دلار در مقایسه با 4.98 میلیارد روپیه در ماه مشابه سال گذشته رسید. از سوی دیگر، درآمد صادراتی در ماه مورد بررسی با 8.6 درصد کاهش به 2.06 میلیارد دلار در مقایسه با 2.25 میلیارد دلار در سال گذشته رسید.

https://tribune.com.pk/story/2428835/trade-deficit-shrinks-by-41

بخش نساجی همچنان با مشکلات اقتصادی مواجه خواهد شد:  نرخ‌های بهره بالا، تعرفه‌های بالای برق، مواد اولیه پرهزینه

بخش نساجی همچنان با مشکلات اقتصادی مرتبط با نرخ بهره بالا، کاهش نرخ ارز، تعرفه‌های بالای برق، افزایش قیمت تمام شده مواد اولیه و تعلیق وضعیت رتبه صفر در سال مالی 2024 مواجه خواهد شد.

انجمن کارخانه‌های نساجی پاکستان (APTMA) در گزارشی با عنوان «بررسی اجمالی تعهدات پاکستان تحت توافقنامه مشروط صندوق بین‌المللی پول (IMF)» بیان کرد که می‌توان دوره دیگری از کاهش نرخ ارز را در طول بازگشت تدریجی به نرخ ارز مبتنی بر بازار انتظار داشت. در حالی که ارزش روپیه پس از توافقنامه مشروط صندوق بین المللی پول افزایش یافت، این اثر ترکیبی از افزایش اعتماد بازار و کاهش ارزش دلار آمریکا بود.

https://www.brecorder.com/news/40258138/high-interest-rates-power-tariffs-costly-raw-materials-textile-sector-will-continue-to-face-economic-headwinds-aptma

دولت موقت از 16 تا 31 آگوست از افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی تا 20 روپیه در هر لیتر خبر داد

نخست وزیر موقت افزایش قیمت بنزین در انبار را 17.50 روپیه و دیزل پرسرعت   20روپیه در هر لیتر برای نیمه دوم آگوست تصویب کرد.

در این رابطه بخش مالی اعلام کرد: قیمت نفت در بازارهای بین المللی طی دو هفته گذشته افزایش یافته است. در نتیجه قیمت های مصرف کننده در پاکستان نیز در حال بازنگری است.

https://www.brecorder.com/news/40258140/prices-of-petrol-diesel-increased-by-upto-rs20

شادی کشاورزان از تامین آب  و افزایش چشم انداز محصول

برای تولید محصول در فصل زراعی فعلی و آینده، دو مخزن اصلی کشور - تاربلا و منگلا - اکنون تقریباً تکمیل  هستند.

مجموع ذخیره سازی در دو سد در حال حاضر بیش از 13.1 میلیون هکتار فوت (MAF) است که تنها چند هزار فوت کمتر از حداکثر ظرفیت حفاظتی است و بیشتر به دلایل عملیاتی و احتیاطی برای حفظ فضایی برای جریان‌های ناگهانی غیر منتظره در میان پیش بینی‌های باران و رعد و برق است در نظر گرفته شود.

https://www.dawn.com/news/1770241/improvement-in-water-supply-cheers-up-farmers-boosts-crop-prospects

به دلیل کاهش تقاضا برای کالاهای پاکستانی در آلمان و هلند، صادرات به اتحادیه اروپا (EU) در سال مالی 2023 بیش از 4.41 درصد کاهش یافت

بر اساس داده‌های گردآوری شده توسط بانک دولتی پاکستان، صادرات به 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در طول سال مالی 2023 در مقابل 8.566 میلیارد دلار در سال مالی گذشته به 8.188 میلیارد دلار رسید.

https://www.dawn.com/news/1770239/exports-to-eu-fall-despite-gsp-status

واردات فولاد و آهن قراضه تقریباً به نصف رسیده است

واردات فولاد و آهن قراضه طی سال مالی 23 به میزان 44 درصد کاهش یافت که نشان‌دهنده کاهش شدید در فعالیت‌های ساختمانی و صنعتی به دلیل بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی مداوم در سال مالی آینده است. بر اساس داده‌های بانک دولتی پاکستان (SBP)، واردات فولاد و آهن قراضه در سال مالی 2023 از 4.959 میلیارد دلار در سال مالی 2022 به 2.784 میلیارد دلار کاهش یافت.

تحلیلگران این روند کاهشی واردات را به افزایش چند برابری قیمت های بین المللی فولاد، کاهش شدید ارزش روپیه و محدودیت های اعمال شده توسط SBP در گشایش اعتبار اسنادی در بحبوحه کاهش سریع ذخایر ارزی نسبت دادند. واردات ضایعات فولادی در سال مالی 23 با 41 درصد کاهش به 1.686 میلیارد دلار از 2.853 میلیارد دلار در سال گذشته رسید. به طور مشابه، واردات فولاد در سال مالی 23 از 2.106 میلیارد دلار در سال گذشته تقریباً نصف شد و به 1.062 میلیارد دلار رسید.

https://www.dawn.com/news/1770238/imports-of-steel-scrap-iron-almost-halve

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما