گردشگری سلامت در اردن
روزنامه الغد گزارشی اجمالی از وضعیت صنعت گردشگری سلامت به نقل از فعالان این بخش در اردن به شرح زیر ارائه می دهد.
روزنامه الغد در گفتگویی که با خانم دکتر اسراء الطوالبه مدیر گردشگری سلامت وزارت بهداشت، دکتر فوزی الحموری رییس بیمارستانهای خصوصی و دکتر عبدالرزاق عربیات مدیرکل سازمان فعال سازی گردشگری اردن به عمل آورده، گزارشی از وضعیت گردشگری سلامت و توریسم درمانی تهیه کرده که چکیده آن به شرح ذیل است:
- اردن به دلیل موقعیت استراتژیک و دارا بودن کادر مجرب و متخصص درمانیهاب منطقه در جذب گردشگر سلامت است.
- وزارت بهداشت اردن مشکل سوء استفاده مالی از گردشگر سلامت و افزایش هزینههای درمانی آنان از سوی بخش خصوصی را با راه اندازی یک سایت الکترونیکی به نام "سلامتک" ساماندهی و مراحل ورود این بیماران به فرودگاه تا زمان خروج آنان از خاک اردن را توسط آژانس های ویژه تسهیل کرده و همچنین مشکل روادید این دسته از گردشگران را با صدور روادید فرودگاهی کاهش داده است. با این حال بخش های امنیتی بخاطر جلوگیری از پناهندگی و اقامت غیرقانونی برخی گردشگران که به نام بیمار قصد ورود به اردن را دارند محدودیت هایی را اعمال میکنند.
- جذب حداکثری گردشگران سلامت از کشورهای دنیا و به ویژه کشورهای عربی با توجه به وجود کشورهای رقیب منطقه( هند و ترکیه) نیازمند سازماندهی بیشتری است که این موضوع در دست بررسی میباشد.
- اعمال محدودیت های قرنطینه باعث کاهش ورود گردشگر در دوره کرونا شد.
- در چهارماهه اول سال جاری 54هزار گردشگر سلامت وارد اردن شده اند که این تعداد در سال گذشته 150هزار تن بوده است.
- دولت اردن در راستای کمک به کاهش هزینههای بیمارستانی میباید مالیات 16 درصدی برای مراکز درمانی، دارو و لوازم پزشکی را کاهش دهد.
- ضرورت فعال شدن سفارتخانههای اردن برای جذب گردشگران سلامت .
- ضرورت بازنگری در برخی محدودیت های امنیتی برای صدور روادید برای کشورهای عراق، لیبی ، یمن و سودان.
- درآمد اردن از بخش گردشگری سلامت بالغ بر یک میلیارد دینار ( یک میلیارد و سیصد میلیون یورو) است که پیش بینی میشود تا پایان سال 180 تا 200 هزارگردشگر خارجی دیگر وارد کشور شوند.
- سهم بخش های درمانی از مجموع درآمد بخش گردشگر سلامت تنها 35 درصد و الباقی سهم خطوط هوایی، هتل ها و بازار و غیره میباشد.
- کادر درمانی فعال در بخش گردشگر سلامت بالغ بر 35 هزارنفر است که 95 درصد آن اردنی میباشند.
- ضرورت تشویق سرمایه گذاران خارجی برای توسعه مراکز گردشگری اردن و تاسیس مراکز درمانی به ویژه پوست در منطقه بحر المیت.
- تدابیر اعمال شده سازمان گردشگری اردن برای جذب گردشگر سلامت از طریق ترویج و تبلیغ در شبکههای اجتماعی .
منبع:
روزنامه الغد مورخ 18می2023