معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۱۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۰۹

اخبار اقتصادی ساحل عاج، کامرون و گابن

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای ساحل عاج، کامرون و گابن در نیمه اول فروردین ماه 1402 مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

ساحل‌عاج

خیزش مجدد ساحل‌عاج برای بهره‌مندی از وام صندوق بین‌المللی پول

پس از پایان برنامه سوم دولت ساحل‌عاج با صندوق بین‌المللی پول در سال 2020 و بنا بر اعلام رسانه‌ها دولت این کشور در نظر دارد تا با مسئولان این صندوق برای اعطای وام 2.6 میلیارد دلاری وارد مذاکره شود.

به گفته یک منبع آگاه در دولت ساحل‌عاج، با توجه به بحران‌های بین‌المللی که مشکلات اقتصادی زیادی را برای کشورهای جهان و بخصوص آفریقا به همراه داشته، دولت ساحل‌عاج با مشکلات عدیده‌ای برای تکمیل پروژه‌ها و طرح‌های خود مواجه می‌باشد و بهره‌مندی از این وام می‌تواند تا حدود زیادی به پیشبرد این اهداف کمک نماید.

 

آغاز طرح کارت دیجیتال تجاری در ساحل‌عاج

اتاق بازرگانی ساحل‌عاج اعلام کرد، در راستای تسهیل مبادلات تجاری، این نهاد باهدف مکانیزه کردن سازوکارهای مرتبط با این بخش  با شرکت یونیتک یک تفاهم‌نامه همکاری به امضا رسانده است.

طبق برنامه قرار است تا این شرکت پیشرو در حوزه فناوری در آفریقا در مرحله نخست با صدور کارت تجاری خاص امور مربوط به پردازش اطلاعات تجار را در یک دیتاسنتر متمرکز ذخیره و در آینده نزدیک امور مالی و بانکی این بخش را نیز مدیریت نماید.

به گفته رئیس این اتاق، گسترش این پروژه در دیگر کشورهای آفریقایی می‌تواند در مبادلات تجاری بین‌المللی هم مفید واقع شود.

 

انتشار گزارش آماری حوزه انرژی برق در ساحل‌عاج

وزارت معادن و انرژی ساحل‌عاج در گزارشی که با همکاری انجمن سرمایه‌گذاری برق در آفریقا منتشره کرده اعلام داشت که با وجود عدم دسترسی 733 میلیون نفر در جهان به انرژی برق که عمدتاً در جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا می‌باشند، در حال حاضر 80 درصد از مردم ساحل‌عاج از انرژی برق بهره‌مند هستند.

به گفته ساباتی سیسه معاون وزارت انرژی ساحل‌عاج، با وجود محدودیت‌ها و هزینه بالای اجرای پروژه‌های این بخش، دولت مصمم است تا در یک برنامه دو ساله کل کشور از پوشش برق شهری استفاده نمایند.

 

برگزاری چهارمین کمیسیون مشترک اقتصادی میان ساحل‌عاج و مالی

به دستور روسای جمهور ساحل‌عاج و کشور مالی، چهارمین کمیسیون مشترک میان دو کشور در باماکو پایتخت مالی انجام شد.

طبق اعلام رسانه‌ها در این کمیسیون که میان وزارتخانه‌های خارجه دو کشور برگزار گردید، در خصوص احیای روابط اقتصادی دو کشور بحث و تبادل‌نظر شد. به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ساحل‌عاج، هدف اصلی این کمیسیون تقویت روابط تجاری میان دو کشور می‌باشد. وی ابراز امیدواری کرد با برگزاری این کمیسیون ده‌ها توافق‌نامه کلان میان دو کشور منعقد شود.

سیدو کولیبالی دبیر کل وزارت امور خارجه مالی نیز با ابراز خرسندی از برگزاری این کمیسیون پویایی جدید در روابط دو کشور را به فال نیک گرفت و ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور بیش از گذشته به هم نزدیک و مستحکم شود.

 

اختصاص بودجه 360 میلیارد فرانکی دولت ساحل‌عاج برای مشکلات جوانان

به گفته آمادو کولیبالی سخنگوی دولت ساحل‌عاج، در پایان جلسه شورای وزیران در هفته جاری مقرر گردید تا از سال 2023 الی 2025 مبلغ 360 میلیارد فرانک سیفا برای حل مشکلات جوانان تخصیص و هزینه گردد.

وی تخصیص این مبلغ را یکی از برنامه‌های اصلی دولت برای تشویق جوانان به تشکیل خانواده برشمرد و ابراز امیدواری کرد در آینده جوانان بتواند در ساخت و پیشرفت کشور نقش مؤثری داشته باشند.

 

ورود بزرگترین کشتی تفریحی در تاریخ بندر ابیجان به این بندر

کشتی تفریحی زویدردام هلند با 11 طبقه و 764 مسافر به‌عنوان بزرگترین کشتی تفریحی در تاریخ ساحل‌عاج برای یک توقف 2 روزه در بندر ابیجان پهلو گرفت.

این کشتی که از آن با عنوان غول دریاها یاد می‌کنند، در یک سفر تفریحی از مبدأ فلوریدا آمریکا حرکت کرده و قرار است در ماه آوریل با توقف در مراکش به سفر خود پایان دهد.

به گفته رئیس سازمان گردشگری ساحل‌عاج، توقف این کشتی در ابیجان فرصت خوبی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری ساحل‌عاج می‌باشد و کشور ساحل‌عاج برای تحقق این هدف امکانات رفاهی مناسبی را در مدت توقف این کشتی در اختیار مسافران آن قرار می‌دهد.

شایان‌ذکر می‌باشد کشتی مذکور به‌عنوان یکی از ابر کشتی‌های حال حاضر جهان امکانات متنوعی را برای رفاه حال مسافران در خود جای داده است.

 

 کامرون

برگزاری پانزدهمین نشست عادی کنفرانس کشورهای جامعه اقتصادی و پولی آفریقای مرکزی

پانزدهمین نشست عادی کنفرانس کشورهای جامعه اقتصادی و پولی آفریقای مرکزی در یائونده پایتخت کامرون برگزار شد. در این نشست چند ساعته که به گفته رسانه‌ها پشت درهای بسته انجام شد، شرکت‌کنندگان در خصوص موضوعات مهم اقتصاد منطقه‌ای و افزایش استفاده از فرانک سفا در تبادلات تجاری و اصلاح سازوکار آن به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.

بر اساس بیانیه پایانی این نشست بررسی موضوع اصلاح ساز کار ارزی مرتبط با فرانک سفا به جلسه بعدی این نهاد اقتصادی موکول شد.

 

تلاش‌های دولت کامرون جهت بهبود وضع اقتصادی کشور

جوزف دیون نگوته نخست‌وزیر کامرون از برنامه دولت این کشور برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی جهت بهبود اقتصاد کشورش خبر داد.

وی در یک گفتگوی اختصاصی با نشریه معتبر ژون آفریک با اشاره با مذاکرات طولانی وزیر اقتصاد کامرون با مقامات اکو بانک و برخی نهادهای سرمایه‌گذاری بین‌المللی، اصلاح ساختار اقتصادی، مشوق‌های مالیاتی و جذب سرمایه خارجی را بهترین راه برای برون رفت کشور از بحران اقتصادی عنوان کرد.

 

گابن

ایجاد کمیته مشترک دائمی‌برای پیشرفت اقتصاد دریایی در گابن

پاسکال هوانگنی وزیر شیلات گابن در دیدار با کارکنان وزارت متبوعش تشکیل یک کمیته مشترک دائمی‌با اتحادیه سراسری شیلات و آبزی‌پروری را برنامه مهم خود برای گسترش درآمدهای اقتصادی این بخش عنوان کرد.

به گفته وی صنعت شیلات به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد گابن ظرفیت بالایی برای جبران کاستی‌ها در دیگر بخش‌های دامی و کشاورزی را دارا می‌باشد. وی خاطرنشان کرد تعامل بیشتر بخش‌های مختلف صنعت شیلات می‌تواند موجب توسعه و هم‌افزایی و در نتیجه مدیریت صحیح در این صنعت گردد.

 

واردات گسترده دارو توسط دولت گابن

طبق اعلام سخنگوی ریاست جمهوری گابن، با دستور علی بونگو رئیس‌جمهور این کشور، وزارت بهداشت گابن محموله عظیم دارو معادل ذخیره دو سال انبار دارویی این کشور را خریداری و به کشور وارد کرده است.

به گفته وی برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در چند ماه گذشته با شکایت از کمبود دارو اعلام کرده بودند در صورت ادامه این روند نمی‌توانند خدمات درمانی مناسبی به شهروندان ارائه دهد.

 سخنگوی ریاست جمهوری گابن در ادامه افزود با ترخیص 22 کانتیر از داروهای وارداتی عملاً مشکل تمامی مراکز درمانی در کشور مرتفع گردیده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما