معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۲۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۲

پیشنهاد موسسه SEND غنا به دولت برای ایجاد صندوق فوریت های بهداشت عمومی

به گزارش تارنمای خبری thebftonline، به مناسبت بزرگداشت روز جهانی آمادگی همه‌گیری، موسسه SEND غنا از دولت این کشور خواسته است موضوع ایجاد صندوق فوریت‌های بهداشت عمومی (PHEF) را به منظور آمادگی برای مقابله با تهدیدات سلامت عمومی در آینده پیگیری نماید.

در پی شیوع چندین بیماری از جمله سویه جدید کرونا ویروس، ماربورگ، آبله میمون و سایر بیماری‌های شایع مانند مننژیت و آنفولانزا، این سازمان خصوصی از دولت خواست تا صندوق اعتباری ملی CNTF (COVID-19) که توسط قانون پارلمان 2020 (قانون 1013) ایجاد شده است را در PHEF اصلاح نماید و درآمد حاصل از مالیات COVID-19 را به منبع اصلی تامین بودجه این صندوق تبدیل کند. همچنین علاوه بر این، CNTF نیز می‌تواند با استفاده از منابع مالی اضافی مانند کمک‌های شهروندی و بشردوستانه، نهادها و شرکت ها جهت کمک به مردم غنا اقدام نماید.

به گفته این سازمان، ناتوانی در برنامه ریزی برای شیوع بیماری هزینه بیشتری نسبت به داشتن یک برنامه  پیشگیرانه دارد. از این رو، غنا باید برای همه گیری‌های احتمالی در آینده آماده شود و به سرعت به آن واکنش نشان دهد، نه اینکه منتظر اقدام در هنگام شیوع باشد. عدم آمادگی لازم می‌تواند برای غنا خطرناک باشد و سیستم بهداشتی و اقتصاد را تحت فشار قرار دهد. آمادگی نیاز به تلاش سنجیده و هماهنگ از سوی دولت و همه ذینفعان دارد. به گفته دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO)، "آمادگی واقعی فقط کار بخش بهداشت نیست، بلکه به همه دولت و همه جامعه نیاز دارد."

بر اساس گزارش 2021 (WHO)، سوابق بیماری‌های شایع شده در گذشته از جمله همه‌گیری مداوم کووید-19، آبله میمون‌ و بیماری ویروس ابولا نشان می‌دهد که کشورهایی که آمادگی بهتری دارند نسبت به کشورهایی که آمادگی ندارند، تأثیرات کمتری را متحمل می‌شوند. اثرات شیوع بیماری پیامدهای گسترده ای از جمله عقب ماندگی در اهداف توسعه پایدار دارد.

این سازمان افزود، اکنون زمان آن رسیده است که در برابر هرگونه شیوع آتی اقدام کنیم تا پیشروی سریع سیستم مراقبت بهداشتی غنا را پیش ببریم. تأسیس PHEF به ایجاد یک سیستم مراقبت بهداشتی انعطاف‌پذیر برای تأمین و حمایت از سرمایه‌گذاری در زیر ساخت‌های بهداشتی، تدارکات، منابع انسانی، قرنطینه در هنگام شیوع، تولید محلی واکسن‌ها و داروها، و تحقیقات بهداشتی کمک می‌کند.

از آنجایی که دولت تأسیس صندوق بیمه سلامت را برای تأمین جنبه‌های بالینی بخش سلامت ضروری تشخیص داده است، باید صندوق اختصاصی برای فوریت های بهداشت عمومی نیز ایجاد کند تا از این طریق، اورژانس‌های بهداشت عمومی‌بتوانند بار مالی کمتری را در بخش مذکور متحمل شوند.

این موسسه ابراز امیدواری کرد که دولت با توجه به اینکه برخی از شهروندان غنا شروع به زیر سوال بردن مالیات مربوط به COVID-19 کرده اند تا قبل از پایان سال 2023 اقدامات لازم را برای ایجاد PHEF برای محافظت از مردم غنا در برابر اپیدمی‌های آینده انجام دهد.

یکی از چالش های دولت این بود که چگونه بودجه کافی برای پاسخگویی به شرایط اضطراری بهداشت عمومی را تامین کند. اما اکنون که کمک های خارجی در حال کاهش هستند، نیاز به ایجاد یک صندوق اختصاصی برای حمایت از فوریت‌های بهداشت عمومی‌بیشتر احساس میشود، تا تکیه کشور بر کمک های خارجی کاهش یابد.

 

منابع:  

https://thebftonline.com/2022/12/27/government-must-establish-a-public-health-emergency-fund-send-ghana/

https://www.ghanabusinessnews.com/2023/03/27/ghana-must-set-up-public-health-emergency-fund/

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما