معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۹/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۸۷

اخبار اقتصادی کلمبیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کلمبیا در هفته اول آذر ماه 1401 مندرج در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

شرایط اقتصادی در سال 2023 برای کلمبیا

وزیر اقتصاد کلمبیا در مصاحبه ای اعلام کرد بدلیل رشد اقتصادی پایین، کسری بودجه بالا، کاهش ارزش پول نسبت به ارزهای خارجی و نرخ بیکاری بالای 10 درصد، سال 2023 شرایط اقتصادی دشواری برای کلمبیا خواهد بود. با این حال، به گمان وی به واسطه وجود عوامل دیگری باید به آینده اقتصاد کشور امیدوار بود. تورم بالا که در 21 سال گذشته بی سابقه بوده است، افزایش قیمت مداوم حامل های انرژی که همچنان امید کاهش تورم را کمتر می‌کند و دومینوی افزایش قیمت ها باعث شده که در آخرین ماه سال، دولت مشکلات زیادی داشته باشد. از جمله این مشکلات توافق با کارگران و کارفرمایان برای افزایش حقوق سال آینده است که از هم اکنون حداقل افزایش 20 درصد پیش بینی می‌شود.

پروژه بزرگراهی کلمبیا در خصوص  اتصال اقیانوس های اطلاس و آرام

گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا اعلام کرد از پروژه بزرگراهی برای اتصال اقیانوس آرام به اقیانوس اطلس حمایت می‌کند؛ پروژه ای که به عقیده او می‌تواند گذرگاه فرعی کانال پاناما برای جابه جایی بخشی از محموله‌های کالا در جهان باشد. طول این بزرگراه 1490 کیلومتر خواهد بود و احداث خط آهن برای عبور از کوهستانی ترین بخش این پروژه پیش بینی شده است. لازم به ذکر است که اجرای این پروژه توسط شرکت های چینی از سالهای پیش مطرح بوده است. اما تا به حال هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

تلاش ونزوئلا و کلمبیا برای توسعه روابط تجاری

پس از گذشت دو ماه از فعالیت مجدد اقتصادی میان کلمبیا و ونزوئلا، پیشرفت ها در این حوزه چشمگیر بوده است. علاوه بر از سرگیری پرواز مستقیم میان دو کشور پس از سه سال تعلیق، گروهی از بازرگانان کلمبیایی به منظور جستجوی فرصت های تجاری به ونزوئلا سفر خواهند کرد. این گروه در طول اقامت در کاراکاس در نشستی با طرف های ونزوئلایی در بخش های تجاری، صنایع غذایی، مصالح ساختمانی، گردشگری، ترابری، خودروسازی و قطعات شرکت خواهند کرد. بر اساس مصاحبه سفیر کلمبیا در ونزوئلا، پیش از پایان سال 2022 ارزش صادرات و واردات میان دو کشور احتمالاً به 1 میلیارد دلارخواهد رسید  که افزایش 200 درصدی نسبت به سال 2021 محسوب می‌شود.

شرایط اقتصادی و اجتماعی پناه جویان ونزوئلایی در کلمبیا

درگزارشی درباره پناهجویان ونزوئلایی آمده است عواملی مانند جستجوی شرایط زندگی بهتر، مشکلات محیط زیستی، مناقشه‌های مسلحانه، شرایط اضطراری بشر دوستانه و منازعات قومیتی باعث شده که کلمبیا به کانون یکی از بزرگترین بحران‌های مهاجرتی معاصر در جهان تبدیل شود. براساس آخرین برآورده‌ها  از 7.5 میلیون پناه جو مهاجر ونزوئلایی در کشورهای آمریکای لاتین، بیش ترین تعداد یعنی 2.5 میلیون نفر در کلمبیا زندگی می‌کنند. علیرغم تغییر و تحولات در روابط دو کشور، نتیجه نظرسنجی حاکی از آن است که 61 درصد از ونزوئلایی‌های مهاجر در کلمبیا تمایل به بازگشت به کشور خود را ندارند و به دنبال اقامت طولانی‌مدت در کلمبیا می‌باشند، در حالیکه اکثر این مهاجران وضعیت مناسب اقتصادی و اجتماعی در این کشور ندارند.

گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین سازمان ملل

گزارش اخیر کمیسیون اقتصادی سازمان ملل برای آمریکای لاتین و کارائیب از افزایش فقر شدید در این منطقه خبر داده است. طبق این گزارش،  32.1 درصد از جمعیت کل این منطقه یعنی در حدود 201 میلیون نفر در پایان سال 2022 در فقر به سر خواهند برد که از این تعداد 82 میلیون نفر  ( 13.1) درصد در فقر شدید به سر خواهند برد.یکی از مقامات ارشد کمیسیون مذکور گفته است، موجی از عوامل خارجی ، کاهش رشد اقتصادی، بهبود ضعیف در نرخ اشتغال و افزایش تورم، بحران اقتصادی و اجتماعی را در این منطقه عمیق تر و طولانی تر خواهد کرد.وی تاکید تاکید کرد اثرات همه گیری ویروس کرونا  بر فقر شدید در منطقه تاثیر گذاشته  و کشورهای منطقه با فقر در زمینه آموزش روبرو هستند. لازم به ذکر است که ارقام پیش بینی شده حاکی از یک عقب گرد 25 ساله در مبارزه با فقر شدید در این منطقه می‌باشد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما