معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۲۴- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۳۲

بانک مرکزی زیمبابوه هدف گذاری تورمی خود را تغییر می‌دهد

بانک مرکزی زیمبابوه پس از افزایش بیش از 100 درصدی رشد قیمت سالانه در این ماه، تصمیم گرفته که پیش بینی سالانه خود از میزان تورم در کشور را تغییر داده و به روز رسانی کند.

 آقای جان منگوجیا، رئیس بانک مرکزی زیمبابوه طی مصاحبه‌ای گفت: عواملی از جمله کمبود بسیاری اقلام غذایی از ذرت گرفته تا روغن پخت و پز که بخش زیادی از آن به خاطر منازعه اخیر در اوکراین است و همچنین افزایش قیمت سوخت و نوسانات ارز ملی، تورم بالایی را در کشور ایجاد کرده و سبب شده که بانک مرکزی در صدد اصلاح هدف گذاری تورمی خود برآید.

بانک مرکزی زیمبابوه در ابتدای سال 2022، پیش بینی کرده بود که انتظار دارد تا پایان سال رقم تورم بین 25 تا 35 درصد در نوسان باشد. این در حالی است که بانک جهانی نیز با توجه به برآوردهای خود از شاخص‌های اقتصادی در زیمبابوه، پیشبینی کرده بود نرخ تورم در سال‌های 2022 و 2023 دو رقمی‌ باقی بماند.

خصوصاً که انتظار می‌رفت در سال 2022 با توجه به کاهش اثرات پاندمی‌ کووید 19 و میزان بارندگی مناسب و اجرای سیاست‌های ترسیم شده در راستای استراتژی توسعه ملی، چشم انداز امیدبخشی برای اقتصاد این کشور رقم بخورد. ضمن آنکه با پیشرفت و گسترش واکسیناسیون، این امید وجود داشت که بخش‌هایی نظیر گردشگری، حمل و نقل، تجارت و... که به سبب شیوع بیماری کرونا با مشکل مواجه شده بودند، رونق خود را مجدداً بازیابند.

این در حالی است که در دسامبر در سال 2021 ارزش هر دلار آمریکا در بازارهای موازی، برابر با 200 زیم دلار بود که حکایت از سقوط شدید ارزش پول بومی این کشور داشت اما با شروع سال جدید، تضعیف پول ملی زیمبابوه نه تنها متوقف نگردید که تشدید شد و در ماه می سال جاری ارزش هر دلار آمریکا به 450 تا 500 زیم دلار در بازار سیاه رسید. مطابق برآوردها پول ملی زیمبابوه موسوم به زیم دلار، تنها در سال جاری 63 درصد در برابر دلار ایالات متحده تضعیف شده است.

در همین حال دولت زیمبابوه سعی کرده نرخ ارز رسمی‌ بین بانکی را نیز که در جریان حراج هفتگی تعیین می‌گردد، بالا برده و به نرخ بازارهای غیررسمی نزدیک کند. در حال حاضر نرخ ارز بین بانکی رسمی نیز حدود 300 زیم دلار برای هر دلار آمریکا شده اما با وجود در پیش گرفتن این سیاست نیز هنوز شکاف قابل توجهی میان قیمت ارز در بازار رسمی و بازارهای غیررسمی وجود دارد که هم باعث ایجاد فساد مالی گسترده‌تر و هم تورم بیشتر گردیده است.

آقای منگوجیا همچنین تأکید کرد که ما نیز مانند هر کشور دیگری نگران رشد تورم هستیم و در حال حاضر تلاش داریم که آمار خود را در خصوص هدف گذاری تورمی، به روز رسانی کنیم با این حال وی از پیشبینی و گمانه زنی در خصوص ارقام جدید در میزان تورم سالانه زیمبابوه خودداری کرد.

با این حال مطابق آمار رسمی، نرخ تورم سالانه زیمبابوه در ماه می‌ به بیش از 131 درصد افزایش یافته که بالاترین رقم طی 10 ماه گذشته محسوب می‌شود. همچنین قیمت مواد غذایی ظرف ماه‌های گذشته تقریباً 3 برابر شده است و این موضوع بیش از هر چیز ناشی از کاهش ارزش پول ملی زیمبابوه در برابر دلار آمریکا بوده است. آقای منگوجیا اظهار امیدواری کرد که با اقدامات اقتصادی دولت نظیر تثبیت نرخ بین بانکی در اکثر معاملات و توقف عرضه پول به بازار، نرخ ارز در بازارهای موازی در برابر دلار آمریکا تثبیت شود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما