معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۲۰

اخبار اقتصادی ژاپن

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ژاپن در هفته اول خرداد ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

ژاپن سقف روزانه ورود مسافران را از یکم ژوئن به ۲۰ هزار نفر افزایش می دهد

دولت ژاپن اعلام کرد از ماه آینده میلادی اقدامات قرنطینه کووید-۱۹ را تسهیل می‌کند و سقف تعداد ورودی‌های روزانه به این کشور را از ۱۰ هزار نفر کنونی به ۲۰ هزار نفر افزایش می دهد.دولت اعلام نمود که در راستای این تسهیل، کشورها و مناطق بسته به عوامل خطر مرتبط با آن‌ها، مانند نرخ نتایج مثبت آزمایش کرونای اخیرشان در بدو ورود، به سه گروه تقسیم خواهند شد.

بازدیدکنندگانی که از مناطق در گروه کم خطر می آیند، از آزمایش ویروس کرونا و قرنطینه معاف خواهند بود، حتی اگر واکسن کرونا نزده باشند. افرادی که از گروه با خطر متوسط می آیند، در صورتی که سه دوز واکسن کووید را دریافت کرده باشند، از انجام آزمایش ها و قرنطینه معاف خواهند بود. کسانی که واکسن سوم را نزده باشند، باید تست کرونا بدهند و از آن‌ها خواسته می‌شود حداقل سه روز در خانه خود در قرنطینه باشند.

برای کسانی که از مناطق با خطر بالا وارد ژاپن می‌شوند، آزمایش ویروس کرونا همچنان مورد نیاز است. همچنین از آن‌ها خواسته می‌شود که حداقل سه روز در خانه خود قرنطینه شوند، حتی اگر واکسن سوم را دریافت کرده باشند. از افرادی که واکسن سوم را نزده اند خواسته می‌شود که به مدت سه روز در مراکز اقامتی تعیین شده در قرنطینه بمانند.

دولت می‌گوید انتظار می رود حدود ۸۰ درصد از افرادی که وارد ژاپن می‌شوند از آزمایش ها و قرنطینه معاف شوند. دولت قصد دارد هفته آینده اعلام کند که کدام کشورها و مناطق به کدام یک از این سه گروه خطر تعیین شده تعلق دارند

 نخست وزیر: کمک اضافه ی 3 میلیارد دلاری ژاپن به اوکراین

کیشیدا گفت: اوضاع در اوکراین بسیار دشوار است. این کشور در بحث مالی تقاضای کمک کرده و ژاپن به عنوان یک عضو گروه 7 و یک عضو جامعه ی بین الملل باید حمایت خود را انجام دهد. بنابراین ما در ادامه ی کمک 3 میلیاردی که از پیش مشخص شده بود، 3 میلیارد دیگر یعنی در مجموع 6 میلیارد دلار به اوکراین وام اعطا خواهیم کرد.

 ژاپن در رتبه بندی جهانی مقاصد گردشگری اول شد

ژاپن در جدول رتبه بندی جهانی مقاصد گردشگری رتبه اول را کسب کرده است. این کشور به دلیل داشتن منابع طبیعی و فرهنگی، سیستم حمل و نقل عمومی و بهداشت خود مورد تقدیر قرار گرفته است.

مجمع جهانی اقتصاد مستقر در سوئیس در گزارشی این رتبه بندی را منتشر کرد. این گزارش هر دو سال یکبار منتشر می‌شود. این نخستین باری است که ژاپن در صدر این لیست قرار می‌گیرد. ژاپن امسال جای آمریکا را گرفت که اکنون به رتبه دوم تنزل کرده است. اسپانیا و فرانسه به ترتیب در رتبه‌های سوم و چهارم هستند

 برنامه ریزی دولت ژاپن برای بازگشایی مرزهای این کشور بر روی گردشگران خارجی

 ژاپن مدت کوتاهی پس از آغاز شیوع کووید19، مرزهای خود را به روی مسافران خارجی بست و ممنوعیت ورود را به تدریج به 159 کشور و منطقه گسترش داد. با توجه به شرایط، برخی از این محدودیت‌ها به مرور برداشته و به اتباع خارجی برای بازگشت به ژاپن مجوز داده شد. اما با ظهور سویه‌های جدید و موج‌های متوالی کرونا در کشور، محدودیت های ورودی به شدت افزایش یافت. اکنون با عبور ژاپن از اوج همه گیری کرونا، دولت کیشیدا خود را برای اجرای سیاست های سهل گیرانه، برای بازگشت به شرایط قبل از کرونا آماده می نماید. نخست وزیر ژاپن اعلام کرد که این کشور مرزهای خود را از بیستم خرداد ماه به روی گردشگران بین المللی باز خواهد نمود و این برنامه را از تورهای گروهی کم تعداد آغاز خواهد نمود. بازدید کنندگان می‌بایست کاملاً واکسینه‌شده باشند و در قالب تورهای محدود از چهار کشور آمریکا، استرالیا، تایلند و سنگاپور، به ژاپن سفر خواهند نمود. نگاه مقایسه ای میان ژاپن و سایر کشورها نشان می دهد که این کشور در جذب توریسم بین المللی، نسبت به سایر کشورها از سرعت کمتری برخوردار است. اکثر کشورها مرزهای خود را به روی بازدیدکنندگانی که کاملاً واکسینه شده اند یا نتایج آزمایش PCR منفی ارائه دهند، باز نموده اند.

رسانه‌های ژاپنی معتقدند که با سقوط شاخص های اقتصادی، فعالیت کشورها برای پذیرش مجدد گردشگران افزایش یافته است. کووید19 و مناقشه اوکراین تأثیر منفی عمیقی بر این صنعت داشته و رشد آن را کند نموده است.  بر اساس اطلاعات منتشر شده، کاهش گردشگران خارجی تنها در سال 2020 به اقتصاد ژاپن 10.96 تریلیون ین (85.8 میلیارد دلار) خسارت وارد کرده است. ضرر وارده به این کشور از ابتدای همه گیری کرونا بیش از 22 تریلیون ین براورد شده است. بر اساس مطالعات صورت گرفته از سوی دفتر کابینه، این ضررها به کاهش 1 درصدی تولید ناخالص داخلی منجر شده است. 

در سال 2019 ژاپن پذیرای 31.88 میلیون گردشگر با درآمد 46.1 میلیارد دلار بوده است.  دو سال بعد، فقط 240,000  گردشگر خارجی وارد کشور شده اند. در حال حاضر و با رسیدن ین به پایین ترین سطح برابری با دلار طی  20 سال اخیر، انتظار می رود رونق گذشته گردشگری احیا و این کشور به مقصد جذابی برای گردشگران خارجی تبدیل گردد.

طرح آزمایشی  ژاپن برای بازگشایی درهای کشور به روی گردشگران خارجی

ژاپن برای دادن اجازه ورود به تعداد محدودی از گردشگران خارجی به این کشور، یک طرح آزمایشی را آغاز کرده است. با توجه به بهبود وضعیت شیوع ویروس کرونا، دولت ژاپن در حال بررسی پذیرش گردشگران خارجی بطور مرحله ای از ماه ژوئن یا بعد از آن است.

مقامات ژاپنی امیدوارند از طریق این طرح آزمایشی، برای ترغیب گردشگران به پیروی از اقدامات اولیه مقابله با شیوع کرونا، مانند اندازه‌گیری دمای بدن، شستن دست‌‌ها و استفاده از ماسک، راه‌های موثری پیدا کنند.

در مجموع حدود ۵۰ نفر از آمریکا، استرالیا، تایلند و سنگاپور در این ماه میلادی برای بازدید از نقاط گردشگری در ۱۲ استان در این تورهای آزمایشی شرکت خواهند کرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما