معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۴۳

اخبار اقتصادی تانزانیا

اهم و گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور تانزانیا که در هفته اول خرداد ماه 1401 در رسانه‌های این کشور انتشار یافته است، به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

کاهش 10 میلیون دلاری صادرات قهوه تانزانیا – سیتیزن

تانزانیا چهارمین تولید کننده قهوه در قاره آفریقاست. کل مساحت زیر کشت قهوه در این کشور 265 هزار هکتار می‌باشد که موجب گردیده این کشور در میان 20 تولید کننده بزرگ قهوه جهان قرار گیرد. به گزارش سیتیزن به نقل از سازمان قهوه تانزانیا، صادرات قهوه در 2021 نسبت به سال قبل روندی نزولی را تجربه کرده و از 71 هزار تن به ارزش 125 میلیون دلار در سال 2020 به 61 هزار تن با ارزشی بالغ بر 108 میلیون دلار رسیده است. کارشناسان دلایل عمده این کاهش را پایین آمدن قیمت جهانی قهوه و نیز کاهش تولید داخلی قهوه می دانند. در این چارچوب، قیمت جهانی قهوه نوع آرابیکا، در سال 2021 برای هر کیسه 50 کیلویی 108 دلار بوده که این میزان در سال 2020 بالغ بر 118 دلار گزارش شده است. قیمت جهانی قهوه نوع روبوستا نیز در سال 2020 برای کیسه 50 کیلویی 68 دلار بوده حال آنکه در سال 2021 این میزان به 53 دلار کاهش یافته است. رئیس سازمان قهوه تانزانیا قیمت قهوه تولید داخلی در سال جاری را برای هر کیلوگرم حدود 2 دلار اعلام کرده است.

نگاهی به نقدینگی سیستم بانکی کشور- دیلی نیوز

آخرین داده‌های آماری بانک مرکزی تانزانیا حاکی از افزایش نقدینگی کشور نسبت به سال گذشته است. در این گزارش تصریح شده که میزان نقدینگی و ذخیره مالی برای سه ماهه منتهی به مارس 2022 در سیستم بانکی همچنان کافی می‌باشد. میزان عرضه نقدینگی کشور از 9 درصد در دسامبر 2021 و 5 درصد در مارس 2021، به نرخ سالانه 9.9 درصد در ماه مارس 2022 افزایش یافته است. دارایی‌های خالص ارزی سیستم بانکی نیز در مقایسه با نرخ رشد  6 درصدی مارس 2019 و 13.2 درصدی دسامبر 2021 ، به 17 درصد در مارس 2022 رشد یافته است. کل اعتبار داخلی توسط سیستم بانکی نیز تا پایان مارس 2022، به میزان 6 درصد رشد داشته که بیشتر ناشی از افزایش تزریق اعتبار به بخش خصوصی می‌باشد. همچنین تزریق اعتبار به بخش خصوصی در مقایسه با 11 درصد دسامبر 2020 و 9 درصد مارس 2021، رشد ماهانه 8 درصدی را در دوره مشابه سال   2022 تجربه کرده است. ضمنا رشد تزریق اعتبار به بخش خصوصی نیز ناشی از افزایش عرضه وام های قابل پرداخت است که بخشی از آن به دلیل سیاست های پولی انطباقی همراه با اقدامات انجام شده برای کاهش وام های غیر عامل صورت پذیرفته است.

روند رو به رشد صنعت صادرات کشور – (دیلی نیوز)

طبق بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی تانزانیا، صادرات سنتی کشور به بیش از دو برابر رسیده و از 41 میلیون دلار در سپتامبر 2020 به 84 میلیون دلار در سپتامبر 2021 افزایش یافته است. در همین بازه زمانی، دریافتی خدمات به 258 میلیون دلار افزایش یافت و در مقایسه با 156 میلیون دلار در سپتامبر 2020، حاکی از بهبود فعالیت‌های گردشگری و افزایش درآمدهای سفر نسبت به سال گذشته است. در این راستا صادرات کالاها و خدمات در سال منتهی به سپتامبر 2021 به 9 میلیارد و 441 میلیون دلار رسید که بیشتر از 8 میلیارد و 890 میلیون دلار در دوره مشابه در سال 2020 بوده عمدتاً ناشی از افزایش صادرات مواد معدنی، کالاهای تولیدی، غلات و محصولات باغی می‌باشد.

افزایش صادرات جامعه شرق آفریقا به اتحادیه اروپا - (سیتی زن)

مدیر اجرایی شورای تجارت شرق آفریقا (EABC)، تصریح کرد که صادرات جامعه شرق آفریقا (EAC) به اتحادیه اروپا در سال 2021 به 3 میلیارد دلار رسیده است. وی در اینخصوص اظهار داشت، صادرات اتحادیه اروپا به این منطقه در طول سال 2021 به 4 میلیارد و 800 میلیون دلار رسید. با افزایش قابل توجه صادرات منطقه شرق آفریقا به اتحادیه اروپا در سال 2020 به 2.5 میلیارد دلار رسید در حالی که واردات 4 میلیارد و 300 میلیون دلار گزارش شده است. عمده صادرات کشورهای اتحادیه شرق آفریقا به اتحادیه اروپا شامل قهوه، چای، تنباکو، سبزیجات و ماهی است در حالیکه واردات شامل ماشین آلات، تجهیزات الکتریکی، دارویی و وسایل نقلیه می‌باشد.

تقویت روابط دوجانبه تانزانیا با کشور بروندی – (آل آفریکا)

رئیس جمهور سامیا سولوهو از تانزانیا و رئیس جمهور ندایشیمیه بوروندی، توافق کردند که به همکاری در بهبود محیط‌های تجاری و سرمایه گذاری برای جذب سرمایه گذاری بیشتر در کشورهای خود ادامه دهند. دو کشور پروژه‌های زیرساختی چند میلیارد دلاری را امضا کردند که چشم‌انداز آنها در بازار بزرگ جمهوری دموکراتیک کنگو است، جایی که ساخت جاده‌ها و خطوط راه‌آهن استاندارد تانزانیا و بوروندی را به هم متصل می‌کند. ساخت خط راه آهن اوینزا –امسونگاتی- گیتیگا به طول 240 کیلومتر و حداقل 160 کیلومتر از تانزانیا می‌گذرد. دو دولت همچنین زمینه‌های همکاری را شناسایی کرده‌اند که شهروندان خود را قادر می‌سازد از فرصت‌های مختلف تجاری بهره‌مند شوند، اگرچه ناامنی در بروندی همواره به عنوان یکی از معضل های مطرح شناخته مانع رشد تجارت بین دو کشور بشمار می‌آید.

سرمایه گذاری بخش خصوصی ایتالیا در تانزانیا- (دیلی نیوز)

بیش از 140 سرمایه گذار از ایتالیا در پروژه‌های مختلف در تانزانیا سرمایه گذاری کرده‌اند. این ارقام توسط پروفسور شکران مانیا معاون وزیر معدن در افتتاح انجمن تجارت و سرمایه گذاری بین تانزانیا و ایتالیا که در رم، ایتالیا برگزار شد منتشر شده است. وی تصریح کرد: ارزش این پروژه‌ها 5 میلیارد دلار است که برای بیش از 4000 تانزانیایی اشتغال ایجاد می‌کند. وی افزود که از طریق مجمع تجارت و سرمایه گذاری، به افزایش بیشتر و به ویژه در زمینه‌هایی که در اینجا از طریق این مجمع توضیح داده‌ایم ادامه خواهد داد. سفیر تانزانیا در ایتالیا آقای محمود ثابت کومبو با بیان اینکه هدف از برگزاری این مجمع تجارت و سرمایه گذاری جذب تجار و سرمایه گذاران ایتالیایی از سراسر ایتالیا برای سرمایه گذاری بیشتر در تانزانیا است. انجمن تجارت و سرمایه گذاری بین تانزانیا و ایتالیا با حضور حدود 250 تاجر و سرمایه گذار از هر دو کشور برگزار گردید.

نقش مناطق آزاد در تجارت آفریقا- (ایست آفریکا)

کارشناسان تجارت و توسعه سازمان ملل متحد معتقدند که طرح ایجاد منطقه تجارت آزاد می‌تواند تجارت داخل آفریقا را بیش از 30 درصد تقویت کرده و تولید در آفریقا را افزایش دهد. در ماه مارس 2018 توافقنامه‌ای به منظور افزایش رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی با عنوان تجارت آزاد قاره آفریقا (AfCFTA) امضا شد. این توافق نامه که در ماه مه 2019 به اجرا گذاشته شده در ژانویه سال 2022 تعدیل گردید، می‌تواند چشم انداز اقتصادی آفریقا را با گذشت زمان به محیطی مناسب برای سرمایه گذاری‌های کلان تبدیل کند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما