۱۳۹۹/۰۸/۰۵- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۹۲

مواضع گروه نوردیک-بالتیک (NBC) در اجلاس سالانه کمیته مشترک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول

آقای Dag-Inge Ulstein وزیر توسعه بین الملل نروژ در اجلاس سالانه کمیته مشترک بانک جهانی و صندوق بین المللی پول که در تاریخ 25 مهرماه 1399 و به صورت وبینار برگزار شد، از طرف گروه نوردیک-بالتیک (NBC) شامل کشورهای دانمارک، استونی، فنلاند، ایسلند، لتونی، لیتوانی، نروژ و سوئد، سخنرانی نمود. وی ضمن تقدیر از اقدامات مشترک گروه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در مدیریت بحران ناشی از کووید 19 از تخصیص بودجه 12 میلیارد دلاری برای تولید واکسن استقبال نمود. وزیر نروژی همچنین با اشاره به ضرورت جهانی سالم تر بر توجه به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل تاکید و در خصوص موضوعاتی همچون لزوم کاهش سوختهای فسیلی، اصلاح ساختارهای مالیاتی، توسعه و تعمیم برابری‌های جنسیتی، تقویت شبکه‌های بهداشت و سلامت عمومی و مقابله با نابرابری‌ها در این زمینه، حمایت از سرمایه‌های انسانی، بازپرداخت بدهی‌های کشورهای فقیر، لزوم توجه به شرایط کشورها با درآمد پایین و اقتصادهای شکننده و ضرورت اتخاذ استراتژی‌های جدید در این خصوص، فراهم آوری فرصت های برابر برای زنان، فقرا و افراد کم برخوردار، افزایش توان مالی گروه بانک جهانی و در نهایت در مورد لزوم تغییرات تدریجی در مورد سهام و حق رای در انجمن توسعه بین الملل به تبین مواضع گروه نوردیک- بالتیک پرداخت.

متن کامل برگردان سخنرانی وزیر توسعه بین الملل نروژ به شرح ذیل می‌باشد:

گروه نوردیک- بالتیک (NBC) از گروه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول برای پاسخ فوری، اقدام مشترک و مدیریت بحران بوجود آمده بخاطر بیماری فراگیر کووید 19 و پیامدهای ناگوار آن، تقدیر و تشکر می نماید.

ما از تخصیص بودجه 12 میلیارد دلاری از سوی بانک برای دسترسی جهانی به واکسن کووید 19 استقبال می‌کنیم. مطمئنا مشارکت جدی بین بانک های توسعه منطقه‌ای، سازمان ملل و مکانیزم جهانی تولید واکسن کووید(Covax) بسیار مهم بوده و ما نیز از همکاری برای تسریع در توسعه، تولید و دسترسی عادلانه به آزمایشات، درمان‌ها و واکسن از طریق[ACT-A  [1 استقبال می‌کنیم.

 اگرچه همه‌گیری کووید 19 هنوز به پایان نرسیده است، اما ما باید بر روی "آینده معمولی" پس از کرونا با ساخت زیربناهای بهتر و سبزتر مطابق با اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد [SDG)[2) و توافق‌نامه پاریس تمرکز کنیم. 

بانک می‌باید هدایت جهانی برای توسعه پایدار و اصلاحات فراگیر را با کاهش هر چه بیشتر تولید و مصرف سوخت های فسیلی بر اساس برنامه اقدام بلند پروازانه تغییرات اقلیم، حمایت از عزم راسخ کشورهای در برنامه مشارکتهای تعیین شده ملی [NDC)[3) در چارچوب توافقنامه پاریس و برنامه آب و هوای پاک مندرج در اهداف برنامه توسعه پایدار سازمان ملل را بر عهده بگیرد.

برای بهبود رویه‌ها، درآمدزایی ضروری است. در این مورد مبادی مالیاتی باید افزایش یافته و روزنه‌های فرار مالیاتی بسته شوند. همچنین لازم است روش های مترقی اخذ مالیات و اجتناب از مالیات اضافی از شرکتهای بزرگ زنجیره ای، مد نظر قرار گیرد و بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، اتحادیه اروپا، گروه هفت و گروه بیست باید در مورد مالیات به روش های عادلانه و منصفانه تری دست یابند.

برخورداری همگانی از مزایای برابری جنسیتی می‌باید در اولویت اول تلاش‌ها و کوشش‌های همگی ما برای دستیابی مجدد به رشد، کاهش فقر و کسب رفاه باشد، "ساختن بهتر و سبزتر"[4] پنجره ای رو به فرصت هایی به برای کسب هوشمندانه برابری جنسیتی است و بانک جهانی باید به مثابه تغییرات اساسی، آن را هدف قرار دهد.

کووید 19 ضرورت توجه جدی به اهمیت حمایت‌های اجتماعی و وجود شبکه‌های قوی بهداشت و سلامت برای همگان را آشکار نمود. در این گام بانک جهانی باید مقابله با افزایش نابرابری‌ها و حفاظت از سرمایه‌های انسانی را مورد توجه داشته باشد.

ما از تمدید مهلت بازپرداخت بدهی‌های کشورهای فقیر به کلوپ پاریس/گروه 20 تا سال 2021، استقبال می‌کنیم و از همه کشورهای طلبکار می خواهیم که در این ابتکار مشارکت کنند. کشورهای ذینفع نیز از محل درآمدهای حاصل از " ابتکار تعویق بدهی‌ها " سهمی را برای کمک به اقدامات پیشگیرانه کووید 19 اختصاص دهند. ما همچنین از برنامه اقدام بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در مورد کاهش بدهی برای کشورهای فقیر توسط انجمن توسعه بین المللی [IDA"[5"  استقبال می‌کنیم. ما همچنین از تسویه بدهی مشروط برای سودان نیز پشتیبانی می‌کنیم.

بسیج سرمایه گذاری خصوصی[6] یک ضرورت است. ما هنوز انتظار داریم که بنگاه بین المللی سرمایه  [IFC" [7" بیشتر متوجه شرایط کشورها با اقتصاد شکننده، کشورهای با درامد پایین [LIC"[8" و بازارهای دشوار باشند. ما به یک کلان‌استراتژی جدید با جاه‌طلبی بیشتر و با محصولات جدیدتر نیاز داریم و در این ارتباط خواهان به‌روزرسانی درمورد آنچه که با رویکرد آبشاری[9]  به دست آمده، هستیم.  

بانک جهانی باید حمایت خود از نوآوری و فراهم آوری فرصت های برابر را با تمرکز بیشتر بر زنان، فقرا و افراد کم برخوردار تقویت و توسعه بخشد.

برای افزایش توان مالی گروه بانک جهانی، منابع اهدا کننده اکنون بسیار گسترده و متنوع شده اند، بنابراین بانک باید از این منابع موجود بصورت هوشمندانه و عاقلانه استفاده کند. ما از بانک می خواهیم قبل از درخواست کمک بیشتر و یا تخصیص بودجه اضافی برای انجمن توسعه بین الملل IDA ، ترازنامه بودجه و هزینه‌ها را با هدف بهینه سازی مورد بازنگری قرار دهد.

در مورد سهام و حق رای در انجمن توسعه بین الملل، ما خواهان تعدیل تدریجی این رویه برای همه کشورهای کم برخوردار هستیم.

گروه نوردیک- بالتیک، بر اهمیت جلسات نیمه سالانه کمیته توسعه[DC) [10) درسطح وزیران تأکید می نماید.  

  

پی نوشت :

[1] The Access to COVID-19 Tools  Accelerator - یک همکاری جهانی پیشگام برای تسریع در توسعه، تولید و دسترسی عادلانه به درمان و واکسن‌های کرونا است.

[2] UN Sustainable Development Goals

[3]  (Nationally determined contributions (NDCs

[4]  (Building Back Better(BBB  روش بازیابی پس از فاجعه با هدف افزایش مقاومت ملت ها و جوامع در برابر بلایا و حوادث آینده

[5]  (The International Development Association  (IDA

[6]  Debt Service Suspension Initiative

[7]  International Finance Corporation

[8]  Low-Income Countries

[9]   رویکرد "آبشار"  The Cascade approach روشی است که در بانک جهانی با توجه به راه حل های بخش خصوصی برای چالش های توسعه ای و مد نظر قرار دادن همان تجارب در برنامه‌های بانک برای غلبه بر موانع موجود در چارچوب بخش خصوصی  اتخاذ می نماید.

[10]   کمیته توسعه (DC) یک مجمع در سطح وزیران از گروه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول است که برای ایجاد اجماع بین دولت ها در مورد مسائل توسعه ای فعالیت دارد و از سال 1974 تأسیس شده است.

منبع :

https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/wb_development/id2772439

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما