معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۶/۳۰- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۲۹۴

اخبار اقتصادی عراق( هفته چهارم شهریور ماه 1399)

مهم ترین اخبار اقتصادی عراق ( هفته چهارم شهریور ماه 1399) که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

سفر حلبوسی به کویت و دیدار با نخست وزیر آن کشور

"محمد الحلبوسی" رییس مجلس عراق روز پنجشنبه در دیدار با "صباح خالد الحمد الصباح" نخست وزیر کویت، در خصوص روابط دوجانبه، توسعه راه‌های همکاری در تمام زمینه‌ها و نیز آخرین تحولات منطقه‌ای گفتگو نمود. همچنین موضوع تعویق بدهی‌های بغداد به کویت به خاطر بحران‌های مالی و شرایط اقتصادی [کاهش قیمت نفت و کرونا] بررسی شد. در بیانیه رئیس مجلس عراق‌، یافتن سازوکاری برای پیگیری نتایج کنفرانس کویت که برای کمک به عراق برگزار شد، حمایت از بازسازی این کشور و ایجاد فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری از دیگر محورهای این دیدار بود. شایان ذکر است عراق باید  ۵۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به عنوان غرامت به کویت پرداخت کند. بغداد تاکنون ۴۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار غرامت پرداخت کرده و ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار باقی مانده است. (ایرنا، بغدادالیوم)

 دیدار وزیر خارجه عراق با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر امور خارجه عراق روز پنجشنبه در بروکسل پایتخت بلژیک دیدار کردند. بورل بر تمایل قوی اتحادیه اروپا برای تقویت تعاملات دو جانبه و تسریع در گفت‌وگوهای عراقی - اروپایی از طریق اجرای کامل توافق همکاری و مشارکت با این کشور تاکید نمود. اتحادیه اروپا در طول دو سال گذشته ۴۸۰ میلیون یورو برای طرح‌های ابادانی و ۱۵۹ میلیون یورو نیز برای مقابله با فراگیری بیماری کووید-۱۹ به عراق کمک مالی کرده است. (ایرنا، بغدادالیوم)

عراق واردات ۲۹ محصول کشاورزی را ممنوع کرد

شهلا عموری نائب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق روز سه شنبه گفت: « واردات ۲۹ قلم محصول کشاورزی بر اساس اعلام دولت عراق به این کشور ممنوع شده است. وی ادامه ‌داد: « اطلاع تجار از ممنوعیت‌های واردات به کشور عراق باعث می‌شود تا روند صادرات دیگر کالاها به این کشور به صورت روان انجام شود.» وی با اشاره به اینکه محصول خرما از جمله کالاهایی است که واردات آن به عراق، ممنوعیت دائمی دارد افزود: « خیار، ذرت زرد، علوفه، بادمجان، کلم، گل کلم، هویج، کنار، سیب زمینی، کاهو، سیر، کدو، فلفل، تخم‌مرغ، مرغ زنده، گوجه فرنگی، شلغم و چغندر، مرغ کامل ذبح شده، عسل، ماهی دریایی منجمد، هندوانه، خربزه، باقلای سبز، جو، گندم، گاو و گوسفند، علوفه صنعتی و شیره خرما جزو اقلام ممنوع الورود به عراق هستند.» (ایرنا)

پروژه پورتال الکترونیکی آب های بندر ام القصر و دیدار با مهندسین و دست اندر کاران این پروژه

"فرهان الفرتوسی " مدیر کل بنادر و دریانوردی عراق در تازه ترین اظهارات ( 28 شهریور ) در اثنای راه اندازی "پروژه پورتال الکترونیکی آبهای بندر ام القصر و دیدار با مهندسین و دست اندر کاران این پروژه عنوان نمود این پروژه با هدف ایجاد حصار امنیتی در حال انجام است و از پروژه‌های مهم دریا به دریا بوده و از اهمیت زیادی برای عراق برخوردار است. لازم بذکر است دسترسی کشورعراق  به آبهای آزاد تنها  15 تا 60 کیلومتر در برابر "شبه جزیره فاو" بسته به جذر و مد آب دریاست. اخیرا با مطرح شدن مجدد اتصالات ریلی عراق و کویت یک کارشناس اقتصادی اعلام نموده بود اتصال ریلی با کویت از توجه به تنها بندر عراق خواهد کاست و باید با ملاحظات خاص این اقدام صورت بگیرد. 

خودکفایی عراق در تولید سبزیجات و محصولات کشاورزی

در پی اظهارات اخیر "روح الله لطیفی" سخنگوی گمرک ایران مبنی بر اینکه عراق اولین وارد کننده سبزیجات و محصولات کشاورزی ایران  در 5 ماه گذشته بوده است، مقامات دست اندر کار عراقی نسبت به این اظهارات واکنش نشان دادند. در تازه ترین اظهارات "حمید النایف" سخنگوی کمیسیون کشاوزری پارلمان عراق( 27 شهریور)  اعلام نموده  در 5 ماه گذشته هیچ مجوزی برای  واردات میوه و سبزیجات از ایران صادر نشده چرا که عراق در تولیدات میوه جات به خودکفائی رسیده است و تمامی محصولات ایرانی بدلیل مرز طولانی از طرق غیر قانونی وارد عراق شده است . وی همچنین تصریح  نموده است پیش از این 100 درصد محصولات ایران غیر مجاز  وارد عراق می‌شد ولی با تدابیر و درایت های  اتخاذ شده در کنترل مرزهای کشور میزان  قاچاق محصولات کشاورزی ایران به 50 درصد تقلیل یافته است . شایان گفتن است طی روزهای اخیر آمار و ارقام اعلامی از سوی گمرک ایران و سایر مقامات ایرانی در اعلام میزان صادرات  محصولات به عراق در کانون توجهات ارباب جراید کشور بود. برغم اظهارات "حمید النایف" برخی سایت های عراقی از جمله سایت "المراقبه العراقی" به نقل از حمید حسینی عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق اعلام نموده اند ایران به صادرات 29 قلم محصول کشاورزی به عراق به استثناء گوجه فرنگی ادامه خواهد داد و صادرات در جریان و گردش است. 

راه نجات عراق در اجرای توافقات بعمل آمده با چین نهفته است

"ثامر ذبیان "معاون ائتلاف صادقون به رهبری قیس خزعلی و از اعضای کمیسیون دارائی پارلمان عراق در تازه ترین اظهارات خواستار توجه به توافقات بعمل آمده با کشور چین شده و اعلام نموده است: راه نجات عراق در اجرای توافقات بعمل آمده با چین نهفته است. وی اعلام نموده است چین مانعی بر سر منافع  آمریکاست و آمریکا نگران نگاه عراق به چین است. به همین دلیل امریکا با امضای قراردادهای متنوع مانع از همکاری بغداد - پکن  است و باید دولت بصورت شفاف قراردادهای منعقده با چین را به مجلس ارائه نماید. شایان ذکر است عادل عبد المهدی نخست وزیر وقت عراق 28 شهریور سال 98 ، در راس یک هیات 55 نفره عازم چین شد و طی اقامت پنج روزه، با " شی جین پینگ" رئیس جمهور و "لی که چیانک"، همتای چینی خود ملاقات و طی این سفر هشت توافقنامه همکاری بین دو کشور، به امضای مقامات دو طرف رسید که مرکز ثقل و مهمترین بخش توافقات حاصله، توافق مهم و حیاتی تفاهم فیمابین عراق و چین  درخصوص بازسازی عراق بود. مصطفی الکاظمی‌ششمین نخست وزیر بعد از صدام در سفر اخیر خود به آمریکا ( 31 مرداد)  8 میلیارد دلار با شرکتهای مختلف آمریکائی از جمله "هانی ول "و "جنرال الکتریک" قرارداد به امضا رساند که واکنش و حساسیت نماینده مجلس عراق به اختلال و کارشکنی در خصوص دخالت های امریکا ناشی از این امر است.  

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما