برگزاری وبینار اقتصادی به مناسبت روز صادرات اروگوئه با سخنرانی رئیس جمهور این کشور
اتحادیه صادرکنندگان اروگوئه با مشارکت بانک جمهوری این کشور به مناسبت روز صادرات اروگوئه و با هدف یافتن بازارهای جدید صادرات، در تاریخ 29 مردادماه 1399 (برابر با 19 اوت 2020)، مبادرت به برگزاری وبینار اقتصادی با سخنرانی آقای لاکاژه پو رئیس جمهور این کشور نمود. در این کنفرانس تصویری، آقای رئیس جمهور با اشاره به محدودیت های به وجود آمده به دلیل شیوع ویروس کرونا و شرایط اضطراری حاکم بر فضای جامعه، بر افزایش مشارکت بین دولت و صادرکنندگان این کشور و لزوم توسعه کشور و برطرف نمودن موانع سر راه صادرات تأکید کرد.
در دوران شیوع ویروس کرونا و با توجه به محدودیت های موجود در برگزاری مراسم ها و همایش ها در این کشور و همچنین وجود پروتکل های سخت گیرانه بهداشتی، اتحادیه صادر کنندگان اروگوئه با ابتکار عمل، تصمیم به برگزاری تله کنفرانس اقتصادی به مناسبت روز صادرات در اروگوئه (29 مردادماه 1399 -19 آگوست 2020) گرفت و آقای لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه به عنوان اصلی ترین سخنران در این کنفرانس سخنرانی نمود.
این مراسم با سخنرانی خانم آندرا روت (Andrea Roth) به عنوان رئیس اتحادیه صادرکنندگان اروگوئه آغاز شد. ایشان پیش از سخنرانی رئیس جمهور با حمایت از کار تیمی بین دولت و صادر کنندگان اظهار داشت که در شرایط اضطراری بهداشتی، علیرغم کاهش 15 درصدی در صادرات محصولات اروگوئه در شش ماه اخیر (در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل)، صادرات این کشور متوقف نشده است. وی همچنین بر نقش کمیسیون بین الملل امور تجارت خارجی، به عنوان سازمان هماهنگ کننده سیاست ها و سازمان دهنده اقدامات مالی مؤسساتی که ارتقاء دهنده صادرات است، تأکید نمود.
به اعتقاد ایشان پس از خروج از اپیدمی ویروس کرونا، جهان بسیار کوچک و رقابتی تر خواهد شد. از این رو میبایست برای بدست آوردن بازارها و حفظ دستاوردهای قبل، تلاش بیشتری کرد. خانم روت به عنوان رئیس اتحادیه صادرکنندگان اعلام نمود که شرایط سخت تر خواهد شد و نیاز به تأییدیههای بیشتری جهت نشان دادن اینکه اروگوئه کشور قابل اعتمادی در زمینه احترام به محیط زیست است و تمایل به پیشرفت در این زمینه دارد، میباشد. وی ابراز داشت که طرفدار کار گروهی بین صادرکنندگان و دولت است و نیاز است تا قدرت رقابت پذیری بهبود یافته و هزینهها کاهش یابد، ناکارامدیها از بین برود و بر روی دیجیتالی نمودن فرایند های اداری سرمایه گذاری گردد.
آقای سالوادور فرر (Salvador Ferrer) رئیس بانک جمهوری اروگوئه به عنوان دومین سخنران ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص شرکت های کوچک و متوسط اعلام نمود که 70 درصد صادرات این کشور در 6 زمینه عمده از قبیل: صادرات گوشت و مشتقات گوشتی، خمیر سلولز، تولیدات جنگلی، دانههای روغنی به ویژه سویا، لبنیات، کنستانتره نوشیدنیها و برنج خلاصه میشود.
وی تصریح کرد که سلولز و سویا از جمله محصولاتی هستند که به مدت 20 سال در زنجیره صادراتی این کشور قرار نداشتند ولی در مدت زمان کوتاهی به ترتیب جایگاه دوم و سوم کالاهای صادراتی اروگوئه را به خود اختصاص دادند. وی همچنین با اشاره به صادرات خدمات غیر سنتی، مانند فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات حرفه ای و مالی و مشاوره ای، بر لزوم انسجام بین آنها تأکید نمود. رئیس بانک جمهوری اروگوئه اضافه کرد که در حال حاضر و براساس اعلام مؤسسه اروگوئه 21 ، این قبیل خدمات 40 درصد از کل صادرات خدمات را به خود اختصاص داده اند که این رقم حدود 2 میلیارد و 200 میلیون دلار در سال میباشد.
وی با اشاره به وجود شرکت های کوچک و متوسط اعلام نمود که این شرکت ها 77 درصد از صادر کنندگان را تشکیل می دهند. اما تنها 7 درصد از سهم صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند. این موضوع نشان از این دارد که فرصت رشد بسیار مهمی در این حوزه وجود دارد، همچنین در همین راستا متذکر شد که از پایان سال 2019 یک رژیم مقرراتی گمرکی ویژه برای صادرات این نوع شرکت ها وضع شده و در حال اجرا است که به همراه سایر اقدامات مانند توافقنامههای تجاری و تعرفههای تبعیض آمیز سبب تقویت رژیم وضع شده میگردد.
در ادامه آقای لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه به عنوان اصلی ترین سخنران اظهار داشت که بخش بزرگی از دستور کار دولت مورد توجه صادر کنندگان اروگوئه ای است. باید کشور از داخل بزرگ شود و توسعه یابد تا با رشد و توسعه زیر ساخت های کشور، بتوان بر موانع موجود غلبه کرد. بزرگ شدن دولت از داخل به این معنی است که افزایش فرصت های توسعه اروگوئه ایها میبایست هدف یک کشور کارآمد باشد. بزرگ شدن کشور به معنای بزرگ شدن دولت نمیباشد. میبایست کارایی و اثر بخشی لازم جهت تحرک بخشی به اقتصاد ایجاد شود و ابزارهای آموزشی و پشتیبانی فراهم گردد. وی در این راستا خاطر نشان ساخت که کشور میبایست پذیرای مهاجران از مقاصد مختلف دنیا باشد. او همچنین تأکید نمود که اپیدمی ویروس کرونا، سبب به وجود آمدن فرصت های جدید میشود. از این رو اروگوئه میبایست به خوبی بخش های مهم بازار را مورد هدف قرار دهد. اگر کشور بر اپیدمی غلبه کند اروگوئه به عنوان یک برندی شناخته خواهد شد که مورد توجه بیشتر کشورهای دنیا قرار میگیرد.
رئیس جمهور اروگوئه تصریح کرد که اروگوئه صادقانه از شرکای خود در مرکوسور (بازار مشترک جنوب) که به طور موقت ریاست آن را به عهده دارد، سؤال میکند که "آیا ما واقعاً به دنبال پیشرفت و به پایان رساندن موضوعاتی که با اتحادیه اروپا شروع کرده ایم، میباشیم؟ آیا حواس ما به فرصت ها و احتیاجاتی که چین میتواند برای ما داشته باشد هست؟ چین اولین شریک تجاری اروگوئه است و روابط خود را افزایش خواهد داد. امیدوارم که از طریق مرکوسور روابط خود را افزایش دهد".
او همچنین اظهار داشت "از نظر تجارت خارجی قرار نیست اروگوئه ساکت بماند. اگر کشور نیاز به مبازره برای بدست آوردن سهم جهت ورود به بازارهای مشخص داشته باشد ما این کار را خواهیم کرد. اگر نیاز باشد که دولت با دیگر دولت ها وارد مذاکره شود ما این کار را انجام می دهیم. در مواردی که نیاز به یک سیاست تهاجمی (رو به جلو) در مفهوم مثبت کلمه، برای حل مشکلات از طریق مجاری دیپلماتیک باشد، ما این کار را انجام می دهیم. همانطور که در مورد مشکل به وجود آمده در خصوص محصولات لبنی با روسیه و مشکل بوجود آمده برای برنج با مکزیک عمل شد".
وی همچنین تصریح کرد که استراتژی اروگوئه، اولویت قرار دادن چین و یا آمریکا نمیباشد بلکه در راستای ارتقاء روابط خوب سیاسی- تجاری، بدون نزدیک شدن ایدئولوژیک به یک یا چند کشور، ترسیم شده است.
رئیس جمهور اروگوئه در خصوص مذاکرات مرکوسور با اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرد که نقش رهبری موقت آلمان برخی از سؤالات و ابهامات را روشن سازد.
آقای لاکاژه پو با توجه به اعلام تعهدات دولت در بخش های پشتیبانی، زنجیره بنادر تجاری و بهبود جادهها و پل ها، در پاسخ به درخواست های بخش صادر کنندگان در رابطه با زیر ساخت های جاده ای، عدم تمرکز در حوزه ناوبری و کاهش ساختار ها و قوانین تعرفههای بندری اعلام نمودکه موضوعات در حال بررسی از سوی دولت میباشد.
ایشان از دو پروژه ارتقاء پیمایش رودخانه اروگوئه با ایجاد گذرگاه در منطقه سالتو گراند (Salto Grande) و دیگری ایجاد یک پایانه بندری در رود تاکوآری (Tacuari) و منطقه چارک آدا (Charqueada) که سببب کاهش نرخ باربری برای تولید کنندگان منطقه شرفی است به عنوان آرمانهای دولت فعلی یاد کرد.
آقای رئیس جمهور در پایان با اشاره به اهمیت شرکت های کوچک در صادرات ملی ابراز داشت که تلاش زیادی برای حمایت از آنان خواهد کرد و این شرکت ها به همراه بانک جمهوری اروگوئه، آژانس ملی توسعه و مؤسسه اروگوئه 21 نقش مهمی در دولت فعلی خواهند داشت.
شایان ذکر است در این کنفرانس مجازی علاوه بر آقای لاکاژه پو رئیس جمهور اروگوئه، خانم آربلچه Arbeleche) وزیر اقتصاد و آقای آلوارو دلگادو (Alvaro Delgado) دبیر ریاست جمهوری نیز حضور داشتند.