اخبار اقتصادی عراق (هفته دوم مرداد ماه 1399)
اهم اخبار اقتصادی عراق در هفته دوم مرداد ماه 1399 که در رسانههای این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه میگردد:
وزارت برق عراق: وضعیت بحرانی برق با واردات 650 مگاوات تا چند روز آینده پایان می یابد
«احمد موسی العبادی»، سخنگوی رسمی وزارت برق عراق، گفت: « این وزارتخانه با شرکت «کارل» در اقلیم برای واردات 450 مگاوات به توافق رسیده و این حجم از برق از طریق شبکه برق «خورماله ـ کرکوک» وارد عراق میشود و سپس از بغداد به استانهای جنوبی می رود. همچنین 200 مگاوات از ترکیه از طریق موصل برای تأمین برق استانهای شمالی وارد میشود و مذاکرات درباره اتصال شبکه برق عراق به ترکیه نیز ادامه دارد و لذا با واردات 650 مگاوات برق، وضعیت بحرانی کمبود برق در تابستان پایان می یابد. کادرهای وزارت برق نیز توانسته اند با وارد کردن نیروگاههای تازه به مدارها، تولید برق را به 18 هزار و 600 مگاوات افزایش دهند(میدل ایست نیوز).
نماینده عراقی: ماه آینده مذاکرات آبی بغداد-آنکارا آغاز میشود
«عامر الفایز» عضو کمیسیون روابط خارجه پارلمان عراق گفت که ماه آینده میلادی، مذاکرات بغداد - آنکارا درباره آبها آغاز میشود و هیأت عراقی اجازه نخواهد داد که این مذاکرات فنی به امور امنیتی به ویژه درخصوص حضور ترکیه در شمال عراق ربط داده شود. «مهدی رشید الحمدانی» وزیر منابع آب عراق نیز اعلام کرد که از سوی نخست وزیر مامور پیگیری پرونده گفتوگو با ترکیه درباره آبها شده است و افزود که برگه فشار محاصره اقتصادی طی این مذاکرات مورد استفاده قرار خواهد گرفت یکی از مهمترین پروژههای آبی ترکیه که نگرانی بغداد را برانگیخته است؛ آبگیری اخیر ترکیه برای سد «ایلیسو» است. این سد در سال ۲۰۱۸ در استان ماردین پس از احداث بر روی سرشاخههای رودخانه دجله افتتاح شد و بزرگترین سد ساخته شده بر روی این رودخانه به شمار میرود (فارس، المعلومه).
تعلیق پروازهای ترکیه به عراق
عراق اعلام کرد که هواپیمایی ترکیه به منظور مقابله با شیوع کرونا، پروازهایش به مقصد و با مبدأ عراق را تا ابتدای سپتامبر آتی به حالت تعلیق درآورده است(ایسنا).
ثبت رکوردی تازه در صادرات گاز به عراق
محمدرضا جولایی سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: « صادرات گاز در تیرماه امسال, رکورد تازهای ثبت کرد و به روزانه ۷۹ میلیون مترمکعب رسید. صادرات گاز ایران به کشورهای دیگر, هیچگاه به ۷۰ میلیون مترمکعب در روز نرسیده بود، اما تیرماه امسال به رقم ۷۹ میلیون مترمکعب در روز رسید. » وی ادامه داد: « میانگین روزانه صادرات گاز ایران به ترکیه و عراق هماکنون ۷۵ میلیون مترمکعب است.» (خبرگزاری صدا وسیما)
عراق در سال 2020 واردات گندم ندارد
مهندس عبدالرحمن عجی طوفان مدیر کل شرکت دانه عراق گفت: وضعیت تولید در کشور تا زمان تهیه این گزارش بالغ بر 4927949 تن که مقدار 4360862 تن آن گندم نرم درجه یک 495500 تن گندم نرم درجه دو و 71585 گندم درجه سه رسیده است وی خاطرنشان کرد: برای دومین سال پیاپی عراق به خودکفایی گندم محلی رسیده و نیازی به واردات گندم ندارد(شفق نیوز).
اتاق بازرگانی بصره در مورد پیشنهاد آلمان برای ایجاد کارگاه آموزش برای بازرگانان مذاکره میکند
ماجد موزان رئیس اتاق بازرگانی بصره گفت: ما میزبان مهندس مشاور مصطفی جواد بودیم تا آنچه را که او به عنوان سازوکاری برای راه اندازی پروژه کسب و کار در بصره ارائه داده بود را گوش کنیم امیدوارم این پروژه از سال جاری شروع به کار کند . اتاق بازرگانی با همکاری سازمان توسعه آلمان (GIZ) در اواسط سال گذشته در زمینه استاندارد و معاملات بانکی برای صدها نفر از تجار و تعداد زیادی از جوانان این استان، دهها کارگاه آموزشی را راه اندازی نموده است(الموازین نیوز).
از سرگیری مبادلات تجاری بین عراق و ایران در گذرگاه مندلی
یک مقام دولتی در دیالی از آغاز از سرگیری مبادلات تجاری بین عراق و ایران در گذرگاه مرزی مندلی(سومار) خبر داد. مازن الخوزایی، مدیر منطقه ماندلی (90 کیلومتری شرق بعقوبا) گفت: آغاز رسمی مجدد مبادلات تجاری بین عراق و ایران در گذرگاه مرزی مندلی در شرق دیالی شروع شد. وی افزود: صدها کامیون در حالی که از مرز ایران عبور میکردند، به سمت گذرگاه مرزی حرکت کردند. گذرگاه مرزی سومار( مندلی) یکی از مهمترین گذرگاههای مرزی در دیالی در نظر گرفته شده است که به دلیل کرونا از حدود 5 ماه پیش بسته شده بود(عراق الیوم).
کمیته اقتصادی پارلمان خواستار اصلاح قانون سرمایه گذاری شد
نوفل الناشیئ عضو کمیته اقتصادی پارلمان با تأکید بر لزوم اصلاح قانون سرمایه گذاری مطابق با الزامات مورد نیاز به منظور احیای اقتصاد عراق علاوه بر فعال سازی مناسب سرمایه گذاری، اشتغال را برای بیکاران تضمین کند و به کاهش بیکاری کمک خواهد کرد وی خواستار فعال سازی مشارکت بین بخش های دولتی و خصوصی به منظور حرکت اقتصاد شد(اقتصاد نیوز).
انرژی را از اقلیم کردستان و ترکیه وارد خواهیم کرد و این کار طی دو روز آغاز میشود
مجید مهدی حنتوش وزیر برق، روز دوشنبه اعلام کرد این وزارتخانه قصد دارد تا طی دو روز آتی واردات انرژی را از اقلیم کردستان و ترکیه آغاز نماید. حنتوش در بیانیه ای در حاشیه دیدار خود با استاندار عدنان الزرفی و نجف لوی الجاسیری و معاون اداری استان گفت، با توجه به تأمین انرژی در دوره تابستان، همه استانها از تأمین برق رنج میبرند. وی همچنین خاطرنشان ساخت: امروز با نخست وزیر مصطفی الکاظمی جلسهای برای یافتن راه حل های فوری برای تأمین برق شهروندان برگزار کردیم و مقرر شده 450 مگاوات برق از منطقه کردستان و 200 مگاوات از ترکیه برق وارد میشود. وی اضافه نمود واردات برق از ترکیه به ما توان بیشتری در ارائه توزیع برق، بویژه در فرات میانه خواهد داد.( با توجه به کمبود نیروگاه برق در اقلیم، عملیاتی شدن این پروژه امکان پذیر نمیباشد)(السومریه).
صنعت کشاورزی قصد دارد سهم تولید محصولات کشاورزی ملی تا سقف 20٪ افزایش دهد
وزارت کشاورزی عراق در نظر دارد تا سهم تولید محصولات کشاورزی داخلی تا سقف 20 درصد افزایش دهد. این وزارتخانه از برنامههای در دستور کار خود برای صادرات ماهی به خارج از کشور با صادرات صدها تن محصولات کشاورزی رونمائی کرد. دولت عراق در تلاش است تا با تنوع بخشی به منابع درآمدی خود را از وابستگی به درآمد حاصل از فروش نفت فاصله بگیرد. سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی در ماههای اخیر به دلیل بیماری همه گیر کرونا، بخش های بزرگی از اقتصاد جهان را فلج کرده است، آسیب زیادی به اقتصاد عراق زد. حامد النایف سخنگوی وزارت کشاورزی، گفت: عراق دوباره به توسعه فعالیت های کشاورزی روی آورده است، با بازگشت آوارگان به مناطق خود، کشت در این مناطق دو برابر شده است. به این ترتیب خودکفائی در محصولات تولیدی کشارورزی از اولویت های این کشور خواهد بود. عراق به تازگی اعلام کرده که برای دومین سال پیاپی به خودکفایی گندم رسیده است و تولید آن در فصل جاری به حدود 5 میلیون تن در سال رسیده است. النایف افزود: هدف این وزارتخانه افزایش سهم خود از محصول ملی از 4 درصد قبلی به 18-20 درصد به منظور افزایش درآمدهای دولت و تقویت موقعیت کشاورز با افزایش منطقه کشاورزی است. وی خاطرنشان کرد: این وزارتخانه با حمایت خود از کشاورزی توانست با تولید 28 مورد از اقلام غذایی و دامی مورد نیاز کشور، عراق را به مرز خودکفایی برساند و مازاد آن را به خارج از کشور صادر نماید.
النایف توضیح داد: این وزارتخانه طی دو روز گذشته موفق به صادرات 750 تن محصول کشاورزی از جمله 250 تن گوجه فرنگی، 250 تن بادمجان و 250 تن سیب زمینی شده است. وی افزود: این وزارتخانه همچنین برنامه ای برای صادرات ماهی از عراق پس از موفقیت برنامه خود برای صادرات خرمای عراق در طی سال گذشته دارد. النایف خاطرنشان کرد: محصولات غذایی از سبزیجات و میوه جات (عراقی) به دلیل کیفیت آنها در بازارهای محلی و بین المللی مطلوب است وی دلیل این کیفیت را داشتن طعم خوب و استفاده از مواد ارگانیک به جای مواد شیمیایی و عاری بودن از مواد اصلاح شده ژنتیکی دانست. تابستان امسال، وزارت زراعت واردات 28 محصول سبزیجات، علاوه بر برخی محصولات دامی، برای در دسترس بودن محلی و همچنین محصولات گندم و جو را ممنوع اعلام کرد. در آگوست سال 2008، دولت عراق یک ابتکار جامع کشاورزی را برای پیشبرد واقعیت کشاورزی در کشور آغاز کرد و یک برنامه راهبردی 10 ساله برای عراق برای رسیدن مرحله خودکفایی در محصولات استراتژیک تعریف کرد. برنامه ریزی بلند مدت عراق به منظور رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی و دامیبه علت داشتن زمینهای حاصلخیز و آب فراوان با موفقیت همراه بوده و طی دو سال اخیر توانسته است در تولید 28 قلم محصول کشاورزی به مرز خودکفایی برسد و حتی اقدام به صادرات سه محصول هم داشته باشد. برنامه ریزی برای صادرات محصولات خام کشاورزی علی رغم کمبود در فصول غیر برداشت کاری پر ریسک برای صادرکنندگان این محصولات میباشد و باید در صادرات صنایع تبدیلی و یا کشت فراسرزمینی و یا دیگر بازارهای منطقه برنامه ریزی شود. این امکان وجود دارد که عراق در سال های آتی به یکی از رقبای ما درصادرات محصولات کشاورزی به همسایگان تبدیل شود(شفق نیوز) .
عراق خواستار ایجاد کارخانههای آبیاری کشاورزی از عربستان سعودی شد
وزارت کشاورزی نتایج سفر وزیر محمد الخفاجی به سه کشور همسایه را منتشر کرد. حمید النایف سخنگوی وزارت کشاورزی گفت: دیدارهای وزیر الخفاجی به کشورهای همسایه با هدف حمایت آنها از توسعه بخش کشاورزی و تولید محصولات محلی و تبادل تکنولوژی انجام شده است. وی افزود: الخفاجی از عربستان سعودی خواسته است تا برای حمایت از کشاورزان و همچنین ورود به حوزه صنایع تولیدی، کارخانههایی برای ساختن آبیاری کشاورزی در این کشور احداث کند. به عبارتی با به روزرسانی پروتکل های امضا شده قدیمیبین دو کشور، عراق قصد دارد تا روابط کشاورزی خود را با عربستان توسعه دهند. وزیر کشاورزی در این بازدیدها از کشورهای همسایه ی خود خواسته است تا در زمینه قاچاق محصولات نیز همکاری نمایند(اقتصاد نیوز).
عراق و کانادا تفاهم نامه همکاری مربوط به خدمات پشتیبانی فنی و برنامههای آموزشی را امضا کرده است
کمیسیون اوراق بهادار عراق روز سهشنبه اعلام کرد که با هدف تقویت همکاری بین دو نهاد در زمینه خدمات پشتیبانی فنی، برنامه آموزشی و تبادل اطلاعات، تفاهم نامه همکاری با اتاق تجارت و صنعت کانادا امضا کرده است.
علا عبدالحسین ساعدی رئیس این کمیسیون در بیانیه ای گفت: این توافق نامه برای تسهیل همکاری مشترک بین هیأت عراقی و اتاق تجارت و صنایع کانادا به منظور ارائه برنامههای آموزشی برای کادرهای عراقی با هدف اجرای شیوههای مناسب در زمینه بازارهای مالی به منظور توسعه بازارهای مالی و خدمات مالی است که تأثیر مثبتی بر فضای کسب و کار در بازارهای مالی خواهد داشت. الساعدی اظهار داشت: این کمیسیون گزارش بورس اوراق بهادار عراق خود را برای نیمسال دوم سال 2020 در مورد حرکت معاملات و شاخص های مالی به پایان رسانده است. از آنجایی که معاملات در این فصل بسیار تحت تأثیر عواقب ناشی از بروز بیماری همه گیر کرونا قرار گرفت که منجر به کاهش جلسات معاملات شد و با وجود آن، ارزش معاملات این فصل 17 میلیارد دینار ولی علی رغم آن، 35 میلیون سهم از بازار سهام خارج شده است. جایی که بخش های ارتباطی و بانکی در صدر این معاملات قرار دارند. شایان ذکر است که کمیسیون بورس اوراق بهادار دارای برنامهها و رویههای آتی بسیاری است که قصد دارد طی دوره آتی انجام دهد، پس از تشکیل شورای مؤسسه، قانون جدیدی صادر میشود که باعث افزایش این معاملات و افزایش جذابیت بازارهای مالی میشود. (سازمان بورس اوراق بهادار عراق ظرفیت بسیار مناسبی جهت سرمایه گذاری خارجی داشته و با توجه به نوپا بودن وعدم مشارکت کلیه فرایندهای اقتصادی در این سازمان میتوان از این فرصت برای سرمایه گذاری و حتی آموزش و ارائه تبلیغات جهت حضور شرکت های دولتی و خصوصی بهره برداری برد. اتاق تجارت و صنایع کانادا این فرصت را شناسایی کرده و برنامه ریزی بلند مدتی در این خصوص دارد)(السومریه).
11گذرگاه در کردستان وجود دارد که 6 مورد آن توسط بغداد به رسمیت شناخته شده است
هیأت گذرگاههای مرزی عراق روز چهارشنبه طی گزارشی اعلام کرد 11 گذرگاه مرزی در اقلیم کردستان وجود دارد که 6 مورد از آنها فقط توسط بغداد به رسمیت شناخته شده است. عمر الوئلی رئیس گذرگاه های مرزی در مصاحبه ای گفت: نخست وزیر مصطفی آل کاظمیشخصاً نظارت بر برنامه تأمین امنیت گذرگاههای مرزی را بر عهده گرفته و مسئولیت امنیت همه گذر گاههای زمینی و دریایی به نیروهای ویژه و فرماندهی عملیات مشترک واگذار شده است. وی اضافه کرد: این نیروها ثابت نیستند و برای جلوگیری از آشنایی و هماهنگی هر پانزده روز بصورت مستمر تعویض میشوند. الوئلی با اشاره به برنامه در دستور کار دولت عراق برای کنترل هر چه سریعتر گذرگاههای منطقه اقلیم کردستان در دولت فدرال، اظهار داشت: حجم درآمد از ابتدای امسال تاکنون به پانصد و سی و هفت میلیارد دینار رسیده است. (یکی از اهداف دولت جدید عراق جلوگیری از فساد در گذرگاههای مرزی و کسب درآمد حداکثری از واردات و عوارض گمرکی میباشد به همین دلیل از نیروهای نظامی نیز در این بخش استفاده کرده و برنامه ریزی جامعی هم برای زیر نظر گرفتن مرزهای اقلیم کردستان در نظر دارد. کاهش درآمدهای نفتی موجب افزایش رویکرد به درآمدهای غیر نفتی ازجمله اخذ عوارض واردات و مالیات ها شده است) (السومریه نیوز).
تنها راه خروج دولت از تنگنای اقتصادی سرمایه گذاری خارجی است
جمال کوجر عضو کمیته امور مالی مجلس روز پنجشنبه تأیید کرد که جذب سرمایه گذاری و ایجاد بودجه واقعی سرمایه گذاری بهترین و مهمترین راه حل برای خارج شدن از بحران مالی موجود است. کوجر در مصاحبه با السومریه نیوز اظهار داشت: اگر دولت بخواهد اقتصاد خود را احیا کند و از بحرانی که در آن وارد شده است خارج شود، جذب سرمایه گذاری خارجی یکی از مهمترین راهکارهای خروج از این بحران میباشد. وی ضمن اشاره به این موضوع که هیچ کشوری در جهان به منابع داخلی صرفا وابسته نیست، خاطرنشان ساخت: چین که یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان است، نیمی از پولی که در آن سرمایه گذاری شده است از طریق سرمایه گذاری خارجی است. ایشان اضافه نمود فراهم کردن محیطی جذاب برای سرمایه گذاری، چه با از بین بردن خط قرمز و چه با فراهم کردن محیط امنیتی برای سرمایه گذار خارجی، برای تقویت اقتصاد عراق ضروری است، اما بدون آن و تکیه کردن به منابع محلی و ساختار غیرشفاف داخلی موفقیتی حاصل نمیشود. وی ادامه داد: حضور تعداد زیاد کارکنان و هزینههای مصرف کننده که تقریباً 70 درصد کل بودجه را تشکیل می دهد، امکان تأمین بودجه جهت سرمایه گذاری که باعث ایجاد شغل و حمایت از بخش خصوصی و چشم اندازهای تجاری شود را میسر نخواهد نمود(السومریه نیوز).
اجرایی شدن اتوماسیون در گمرک عراق
علی عبدالامیر علاوی، وزیر دارایی روز پنجشنبه از برنامه در دستور کار استقرار سامانههای الکترونیکی گمرکی (سامانه جامع امور گمرکی) خبر داد. علاوی در مصاحبه ای گفت: ما قصد داریم سامانههای الکترونیکی گمرکی را در گمرک اجرا کنیم و فرایند امورات گمرکی را به عنوان بخشی از برنامه گسترده برای اصلاح اقتصاد و تنوع درآمدها ساده کنیم. یکی از مواردی که موجب انجام فساد در گمرکات مرزی و آبی دخالت سلیقه ای کارشناسان گمرک است که با ارائه نظرات سلیقه ای در گمرکات مرزی برای ورود بعضی از کالاها، مبالغ متفاوت گمرکی وضع میگردد(السومریه نیوز).
قرارداد ساخت پالایشگاه 4 میلیارد دلاری در عراق
وزیر نفت، احسان عبدالجبار اسماعیل، تصویب شورای وزیران را برای ارجاع یک پروژه (FCC) در پالایشگاههای جنوبی به شرکت ژاپنی (JGC) اعلام کرد. وزیر نفت در بیانیه ای گفت: این پروژه یکی از پروژههای بزرگ و امیدوارکننده در صنعت پالایشگاه عراق با ظرفیت پالایش 55 هزار بشکه نفت خام در روز است و 7هزار فرصت شغلی مستقیم را فراهم خواهد ساخت، علاوه بر این 70هزار فرصت شغلی غیر مستقیم در زمان انجام پروژه نیز به وجود خواهد آمد. احسان اظهار داشت: این پروژه شامل ایجاد آزمایشگاه با فناوریهای پیشرفته (یک پالایشگاه مینی) است که شامل 7 واحد تولیدی برای تبدیل ضایعات تولید پالایشگاه از روغن سیاه به محصولات سفید (گاز مایع، بنزین با تعدادی اکتان 92.2 و کارولین با اکتان 95، روغن گاز، نفتا مخلوط، روغن سوخت، بنزین در واحدهای هیدروژنه) با مشخصات سازگار با محیط زیست اروپا میباشد. وی خاطرنشان کرد: این پروژه در راستای دولت برای ارتقاء توسعه اقتصادی از طریق سرمایه گذاری بهینه از ظرفیت های تولید برای دستیابی به بالاترین بازده اقتصادی از تولید فرآوردههای نفتی و کاهش واردات آنها انجام میشود. حمید یونس، معاون وزیر امور نقدینگی اظهار داشت: وام ژاپن در چارچوب تقویت روابط دوجانبه بین عراق و ژاپن، توسط سازمان ژاپنی JICA که نماینده دولت ژاپن در تأمین مالی پروژههای توسعه در جهان است، ارائه خواهد شد. حسام ولی مدیرکل شرکت پالایشگاههای جنوبی، اظهار داشت که مدت زمان اجرای این پروژه 4 سال از تاریخ شروع آن است که امید می رود اوایل سال آینده باشد و از شرکت ژاپنی دعوت شده که پس از اخذ تاییدیه شورا، به منظور عقد قرارداد به بغداد سفر نماید(الفرات نیوز).
صادرات بیش از 84 میلیون بشکه نفت توسط عراق در ماه ژوئن 2020 میلادی
وزارت نفت عراق در آمار ماهانه خود اعلام کرد: این کشور در ماه ژوئن 2020 میلادی، 84 میلیون و 489 هزار و 16 میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است که با احتساب 31.984 دلار برای هر بشکه، میزان درآمد حاصله 2 میلیارد و 800 میلیون دلار بوده است.
وزارت نفت عراق میزان صادرات خود در 6 ماهه اول سال 2020 میلادی را اعلام کرد
شرکت بازاریابی نفت عراق (سومو) اعلام کرد: مجموع صادرات نفت در 6 ماهه نخست سال 2020 میلادی بالغ بر 593 میلیون و 171 هزار و 326 بشکه بوده است که توسط 32 شرکت بین المللی خریداری شده است. این شرکت افزود: میانگین صادرات ماهانه بالغ بر 98 میلیون و 861 هزار یعنی 3 میلیون 189 هزار بشکه در روز بوده است. درآمدهای حاصله از فروش این میزان نفت، بالغ بر 20 میلیارد و 503 میلیون دلار میباشد. قیمت میانگین فروش هر بشکه نفت 34 دلار و 366 سنت گزارش شده است.
وزارت برق عراق: 80 درصد اقدامات مربوط به اتصال شبکه برق عراق به شبکه برق کشورهای حوزه خلیج فارس انجام شده است
احمد العبادی، سخنگوی وزارت برق عراق اعلام کرد موضوع اتصال شبکه برق عراق به شبکه برق کشورهای حوزه خلیج فارس تعهداتی برای طرفین در بر دارد. بخصوص که مسیر شبکه ای این پروژه نزدیک به 300 کیلومتر است که 80 کیلومتر آن در خاک عراق و الباقی در کشور کویت میباشد. وی افزود: عراق 80 درصد از تعهدات خود که احداث 2 خط شبکه ای و ساخت دومین نیروگاه است را انجام داده است. وی گفت: به دلیل بحران کرونا و اوضاع اقتصادی و کاهش قیمت نفت، متصل کردن شبکه برق از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس متوقف شده است. پیش بینی میشد در مرحله اول 500 مگاوات برق وارد شبکه برق استان بصره شود. وی تأکید کرد نشست هایی بین طرفین برای ازسرگیری فعالیت ها برگزار شده است و برای پایان پروژه به 12 الی 14 ماه زمان نیاز است. سخنگوی وزارت برق عراق همچنین از وجود توافقی بین عراق و عربستان برای ارتباط شبکه برق بین دو کشور خبر داد که در حال حاضر در حال بررسی و برنامه ریزیهای فنی است و یکی از شرکت های ایتالیایی قرار است صرفه اقتصادی این پروژه را بررسی نماید.
کمیسیون کشاورزی عراق خواستار بستن مرزهای غیررسمی در اقلیم کردستان شد
سلام الشمری، رئیس کمیسیون کشاورزی در پارلمان عراق از حکومت مرکزی خواست تا با مذاکره و مکاتبه رسمیبا اقلیم کردستان جهت سیطره بر گذرگاههای مرزی اقلیم کردستان تسریع کند. وی افزود: اقدام حکومت در استقرار نیروهای امنیتی در مرزها، امری نتیجه بخش بوده است؛ زیرا ورود و خروج انواع مختلف کالاها تحت نظارت قرار گرفته است. الشمری بر اهمیت اقدام عملیات نظامیبرای بستن مرزهای غیررسمی در اقلیم کردستان و دیگر مناطق تأکید کرد.
موافقت وزارت برق اقلیم کردستان برای ارسال برق به استانهای عراق
اومید احمد، سخنگوی وزارت برق اقلیم کردستان اعلام کرد: موافقت این وزارتخانه برای ارسال برق به استانهای عراق مرهون توافق بین حکومت فدرال و حکومت اقلیم کردستان است؛ این در حالی است که نیروگاههای ما برای تأمین برق نیاز به ارسال انرژی از بغداد دارند. وی گفت: اساساً ما مشکلی برای ارسال برق به استانهای عراق نداریم. تنها مشکل موجود توقف نیروگاههای ما در بازیان واقع در استان سلیمانیه و دیگر نیروگاهها در اربیل و دهوک به دلیل کمبود سوخت است و اگر بغداد انرژی لازم برای راه اندازی آنها را تأمین کند مشکلی برای ارسال برق به دیگر استانها نداریم. این در حالی است که ماجد مهدی حنتوش، وزیر برق عراق، 3 روز پیش در نشستی با حضور عدنان الزرفی، نماینده پارلمان و لؤی الیاسری، استاندار نجف اعلام کرده بود که عراق قرار است از اقلیم کردستان و کشور ترکیه برق وارد کند.
وزارت منابع آبی عراق از اضافه شدن 430 مگاوات برق به شبکه برق کشور خبر داد
عونی ذیاب، سخنگوی وزارت منابع آبی عراق اعلام کرد: با افزایش رهاسازی آب از سد موصل به میزان 750 مترمکعب در ثانیه، 430 مگاوات برق تولید و به شبکه برق کشور اضافه شد. وی افزود: توانایی ادامه رهاسازی آب به مدت طولانی برای تولید برق را نداریم؛ چرا که این وزارتخانه به آب وارد شده در پشت سد نیاز دارد.
واردات 2 میلیون دلاری گل از ایران توسط عراق
سید روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران اعلام کرد: ایران در سه ماهه اول سال جاری اقدام به صادرات بیش از ۲ هزار و ۳۵۶ تن گل و گیاه و انواع گیاهان به ارزش پنج میلیون و ۳۳۳ هزار و ۶۶۰ دلار به ۲۳ کشور جهان کرده است. وی افزود: کشور عراق با خرید بیش از یک هزار و ۵۴۳ تن محصول برابر با ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۶۹۴ دلار، اصلی ترین خریدار محصولات گل و گیاهی ایران بوده است.