کرونا در ایتالیا به روایت آمار
ایتالیا در روزهای شروع همه گیری ویروس کرونا یکی از دشوارترین شرایط بحران همه گیری را در جهان تجربه نمود.هرچند وضعیت اقتصادی در شرایط دشوار تری قرار گرفته اما امروز ایتالیا در شرایطی قرار گرفته که به طور نسبی بحران را پشت سرگذاشته و با اطمینان خاطر میتواند تصمیمات دشوارتری را برای احیای اقتصادی خود اتخاذ نماید.
ایتالیا در روزهای شروع همه گیری ویروس کرونا یکی از دشوارترین شرایط بحران همه گیری را در جهان تجربه نمود. تمامیشاخصها و آمارها نشان از روند تشدید شونده و احتمال وقوع یک بحران بهداشتی و انسانی غیر قابل جبران در این کشور می داد. ایتالیا نیز همانند بسیاری از کشورها از حمله این ویروس مرگبار غافل گیر شده بود. همزمان چند چالش بزرگ در پیش روی رهبران این کشور قرار داشت. از یک سو اقتصاد بسیار شکننده و بحران بدهیهای عمومی این کشور قرار داشت که دست دولت برای هر اقدام کشوری را بسته بود. در آغاز بحران کرونا بدهی ایتالیا تا مرز 136 درصد تولید نا خالص داخلی افزایش یافته بود. از سوی دیگر در طول چند سال گذشته سرمایه گذاری در زیرساخت های بهداشتی کشور کاسته شده بود. هرچند نظام بهداشتی پیشرفته ای در کشور حاکم میباشد. همچنین اقلام بهداشتی و محافظتی نیز همچون سایر کشورهای جهان به مقدار کافی در دسترس نبود. علاوه بر این آمار بالای جمعیت سالمند در این کشور احتمال مرگ و میر را بیش از پیش افزایش می داد. ویژگیهای فرهنگی ایتالیا در روابط بسیار گسترده اجتماعی و فرهنگ زیستی آنها نیز زمینه شیوع این ویروس را بیشتر از سایر کشورها بحرانی تر میکرد. با این حال دولت آقای کونته یکی از دشوارترین تصمیمات با ریسک بالا را گرفت و با تمام توان اعمال نمود. تصمیمیکه کشور را تا آستانه ورشکستگی پیش میبرد. با این حال حفظ جان شهروندان در اولویت قرار گرفت. گزارشی که در ادامه آمده بر گرفته از آمارهای منشتر شده از سوی وزارت بهداشت ایتالیا (تا روز 9 مرداد 1399 ) به عنوان متولی انتشار آمار و ارقام به صورت روزانه میباشد.
در نمودارهای که در فایل پیوست نمایش داده شده به خوبی نتیجه تصمیمات دولت نمایان شده است. هرچند وضعیت اقتصادی در شرایط دشوار تری قرار گرفته اما امروز ایتالیا در شرایطی قرار گرفته که به طور نسبی بحران را پشت سرگذاشته و با اطمینان خاطر میتواند تصمیمات دشوارتری را برای احیای اقتصادی خود اتخاذ نماید. موفقیت دولت در پیشبرد برنامههای احیای اقتصادی و خروج کشور از بحران موضوع دیگری است که باید به صورت جداگانه به آن پرداخته شود.