گزارش روزانه اوپک از بازار نفت (17 اردیبهشت 1399)
سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، به صورت روزانه اقدام به انتشار بولتن آخرین تحولات بازار نفت، از جمله تغییرات قیمت، خرید و فروش و همچنین اخبار مرتبط رسانهها در این حوزه می نماید. اهم موارد مطرح در بولتن مورخ 17 اردیبهشت 1399 (6 می 2020 ) به شرح زیر میباشد:
- تحولات قیمت ها
- قیمت سبد نفتی اوپک با افزایش 3.08 دلاری در روز سه شنبه، 16 اردیبهشت (5 می)، به 21.44 دلار در هر بشکه رسید. قیمت های آتی نفت خام در روز سه شنبه با شیب تندی افزایش یافت؛ ICE برنت و NYMEX WTI به ترتیب 14 و 20 درصد رشد کردند. عمده علت افزایش قیمت نیز شروع کاهش تولید نفت و از طرف دیگر کاهش اقدامات محدودکننده در برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی به همراه چند کشور آمریکایی بود.
- در بازار بورس نیویورک، قیمت قراردادهای آتی "نفت خام تگزاس" در ماه ژوئن، 4.17 دلار افزایش داشت و به 24.56 دلار در هر بشکه رسید.
- در لندن، قرارداد ماه ژوئن نفت برنت ICE، با 3.77 دلار افزایش، به قیمت 30.97 دلار در هر بشکه رسید. اختلاف بین قیمت خرید و فروش نفت برنت و تگزاس غربی با افزایش 6 سنتی، به 4.48 دلار در هر بشکه رسید.
- اختلاف محصولات خام اورال نیز به علت عدم فعالیت های تجاری بدون تغییر ماند.
- در بازار خاورمیانه، پیشتازی لحظه ای برای نفت DME عمان بر دبی به 74 سنت در هر بشکه رسید و اختلاف نفت خام دبی با افزایش 1.18 دلاری به 4.83 دلار در هر بشکه رسید.
- اهم اخبار بازار نفت
- پالایشگاههای روسیه پس از فروریختن تقاضای داخلی برای فرآوردههای نفتی در ماه آوریل، حدود 10 درصد از فعالیت های عملیاتی خود را کاهش دادند، به طوریکه بنزین و سوخت هواپیما متحمل شدیدترین کاهش در میان محصولات شدند.
- شرکت توتال اعلام نمود از اواسط ماه مارس، توان تولید و فروش پالایشگاههای این شرکت 50 درصد پایین تر از حد معمول بوده است. با این حال، فعالیت های پتروشیمیهای این شرکت بیشتر شده که به علت تقاضای زیاد برای پلاستیک در بحران کرونا میباشد.
- ترافیک در شهرهای بزرگ آمریکا از اواسط ماه آوریل شروع به بهبودی کرد و میزان رانندگی، که یکی از شاخص های اصلی تقاضای بنزین است، به طور متوسط به 85 درصد از میزان آن در اواسط ژانویه رسیده است.
جدول تغییرات سبد روزانه، هفتگی و سالیانه اوپک
- اخبار مرتبط
- انتظار می رود صادرات نفت خام عربستان در ماه می به حدود 6 میلیون بشکه در روز برسد که کمترین میزان آن در تقریباً یک دهه گذشته است.
- فیلیپین برای تأمین بودجه اقدامات پیشگیرانه در برابر کرونا، مالیات واردات بر روی تولیدات نفتی و نفت خام را تا 10 درصد افزایش داده است.
- بانک چین (BoC) در نظر دارد تا 20 درصد از سرمایههای اولیه سرمایه گذاران در محصولات مرتبط با نفت خام را با پرداخت غرامت جبران کند و تمام ضررهای ثبت شده در زمانی که شاخص ها منفی بوده اند را نیز جبران کند.