معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۲/۱۷- ۰۶:۵۵ - مشاهده: ۱۰۸۹

روند ارائه خدمات و حصول امنیت اجتماعی در رومانی

رومانی به عنوان کشوری واقع در حوزه اروپای شرقی با هدف فقر زدایی، توانمندی سازی مردم، افزایش ضریب شاخص های امنیت انسانی، امنیت زیست محیطی و برابری‌های اجتماعی و انسانی در قالب های مختلف نظیر سرمایه گذاری در حوزه تامین اجتماعی و سلامت مردم، جذب سرمایه گذاری و کارافرینی شرکت ها و ایجاد ارتباط فی ما بین کسب و کارهای سود ده و ارائه خدمات به قشر آسیب دیده، تلاش هایی حداکثری در راستای ارائه خدمات تامین اجتماعی مطلوب به شهروندان رومانیایی نموده است. قابل توجه می‌باشد که رومانی همچون کشورهای جهان سوم دچار فقر ساختاری اقتصادی یا توده‌های فقر زده و ناتوان نبوده و در گذار از اقتصاد سوسیالیستی به اقتصاد بازار آزاد و با هدایت اتحادیه اروپا توانسته است شکل جدیدی از جذب سرمایه و کارآفرینی در راستای ایجاد امنیت اجتماعی فراهم آورد.

وزارت کار و تامین اجتماعی در رومانی، متصدی اصلی ارائه دهنده  خدمات اجتماعی و تامین اجتماعی به آحاد مردم می‌باشد.موسساتی نیز، تحت نظارت این وزارتخانه فعالیت نموده ودر راستای ارائه خدمات به رومانیایی‌ها تلاش می‌کنند.

موسساتی که تحت نظارت وزارت کار و تامین اجتماعی رومانی در حال فعالیت می‌باشند شامل موارد ذیل می‌باشند:

سازمان ملی معلولین : این سازمان با انجام وظایف تعریف شده از جانب دولت رومانی در واقع نقشی حمایتی در جهت ارتقاء و حمایت از معلولین رومانیایی از طریق عضویت در کنوانسیون‌ها و معاهدات بین المللی ایفا می‌کند. در واقع اجرا و نظارت بر قوانین حمایتی با هدف ارتقای حقوق معلولین در رومانی بر عهده  این سازمان می‌باشد.
سازمان ملی حمایت از حقوق کودکان : این سازمان تحت نظر وزارت کار رومانی در راستای حفاظت از بنیان خانواده در حال فعالیت می‌باشد. وظایف تعیین شده در این سازمان نظارت بر رعایت کلیه حقوق تعیین شده برای حفاظت حداکثری از کودکان و فرزند خوانده‌ها می‌باشد. اقدامات انجام شده در این سازمان با هدف ایجاد جامعه ای امن برای کودکان و نظارت بر عملکرد متصدیان دخیل در این مهم شامل جامعه ی مدنی، والدین وفرزندان می‌باشد.
آژانس ملی تساوی حقوق زن و مرد: این آژانس در واقع در راستای جلوگیری از اعمال هرگونه خشونت اعم از کلامی، روانی و فیزیکی بر زنان در محیط کار و خانواده تشکیل شده و هدف آن اجرای قوانین با هدف ایجاد مساوات فی ما بین حقوق مرد و زن با هدف استفاده از مزایای یکسان می‌باشد.
آژانس ملی پرداخت ها و بازرسی اجتماعی : از وظایف اصلی این آژانس ، اعمال سیاست ها و استراتژی‌های تعیین شده توسط وزارت کار و و تامین اجتماعی رومانی در زمینه پرداخت کمک های اجتماعی تشخیص داده شده توسط وزارت کار می‌باشد. اهداف آژانس مذکور شامل موارد ذیل می‌باشد:
1.کنترل و توزیع وجوه اختصاص یافته از دولت در راستای پرداخت کمک های اجتماعی خصوصا کمک های موجود در برنامه‌های تعیین شده خدمات اجتماعی کشور و وزارت کار رومانی
2.حصول اطمینان از ایجاد یک سیستم کارآمد و منسجم در پرداخت کمک های اجتماعی در سطح ملی
3.ممانعت از کلاهبرداری، سهل انگاری و سوء استفاده در اجرای برنامه‌های تامین اجتماعی، در مسیر اعطای کمک های اجتماعی
4 : وضع و نظارت بر مقررات قانونی در زمینه ی طبقه بندی در میزان و نوع ناتوانی افرادی که خدمات اجتماعی دریافت می‌کنند،

5: نحوه ی اجرای آئین نامه‌های ابلاغی وزارت کار به نهاد ها ی زیربط طی مدت 60 روز پس از ابلاغ
6.نظارت بر اعطای مبالغ پرداختی بابت کمک های اجتماعی و برنامه‌های خدمات اجتماعی
7.ارزیابی، نظارت و کنترل رعایت حداقل معیارها و استانداردهایی که مبنای تخصیص اعتبار به ارائه دهندگان سرویس ها و خدمات اجتماعی قرار گرفته است
8.سازماندهی و ارائه خدمات در جهت ایجاد، ثبت و پرداخت مزایای کمک های اجتماعی
9.سازماندهی و اطمینان از ارزیابی صحیح افرادی که از مزایای کمک های اجتماعی بهره مند می‌شوند
10.اطمینان از تهیه ی اطلاعات مفید در راستای اجرای سیاست ها و راهبردهای تامین اجتماعی به افراد
11.تسهیل دسترسی اشخاص ذیصلاح به مزایای کمک های اجتماعی
12.مدیریت کارآمد منابع انسانی و مادی در راستای بهینه سازی ارائه خدمات اجتماعی به افراد
13.اعمال کنترل بر اجرای یکسان قوانین در زمینه‌های فعالیت تعیین شده توسط وزارت کار همچنین اجرا و مدیریت میزان کمک های اجتماعی و خدمات به افراد
14.ارائه مشاوره به مسئولان مدیریت مرکزی و هسته ای ، اشخاص حقوقی و حقیقی و یا مسئول در سیستم های ارائه دهنده خدمات اجتماعی به مردم به منظور انجام بهینه  فعالیت ها و جلوگیری از نقض مقررات قانونی
آژانس ملی استخدام: این آژانس که در واقع سیاست ها و استراتژی‌هایی در حوزه ی اشتغال و آموزش حرفه ای کارآموزان تبیین می‌کند تحت نظارت وزارت کار قرارداشته و در راستای آماده سازی نیروی کار در حوزه‌ها یی مشخص فعالیت نموده و دارای اهداف ذیل می‌باشد:
1-ایجاد محرک هایی در راستای افزایش استخدام
2- استخدام فارغ التحصیلان جوان از موسسات آموزشی در یک روند منسجم از سیستم آموزش و پرورش به بازار کار
3- تبیین و اجرای مقرراتی در راستای پیشگیری از بیکاری
4-تشویق مشارکت کارجویان جهت شرکت در آموزش های حرفه ای وخدمات ارزیابی مهارت ها
5-افزایش ایجاد فرصت های استخدام و شمول اجتماعی برخی از افراد که مشکل استخدام دارند از طریق اقدامات فعال و مداوم
6-محافظت از اشخاص در معرض ریسک بیکاری با تخصیص بیمه بیکاری به آنان
7-حمایت از کارمندانی که کارفرمایان آنها دچار مشکل پرداخت به کارمندان خود شده اند با استفاده از پرداخت از طریق صندوق ضمانت که در اختیار این آژانس در راستای پرداخت مطالبات حقوق و دستمزدها ی کارفرمایان رومانیایی قرار گرفته است.
8-تسهیل جابجایی آزاد کارگران در فضای اتحادیه اروپا و دیگر کشورهایی که رومانی با انها موافق نامه امضا نموده است.
خانه ملی بازنشستگان: این سازمان نهادی دولتی در رومانی است که به افراد بازنشسته تحت سیستم بازنشستگی و حوادث ناشی از کار و وبیماری‌های شغلی، از طریق صندوق های بازنشستگی و یک سری از کمک هزینه‌ها و پرداخت حقوق بازنشستگی فعالیت می نماید. به عنوان یک موسسه مالی مستقل البته تحت نظارت وزارت کار و حمایت اجتماعی رومانی، این موسسه نقشی اساسی در راستای حمایت مالی از افراد سالخورده و ارائه خدمات عمومی‌ با کیفیت به آنان را بر عهده دارد.
سازمان بازرسی کار : یک ارگان تخصصی است متشکل از مدیریتی عمومی و مرکزی که تحت نظر وزارت کار و حمایت اجتماعی فعالیت نموده و در بخارست مستقر می‌باشد.این موسسه دارای ماهیتی حقوقی بوده و در واقع عملکردی دولتی دارد . عملکرد اصلی این سازمان در واقع کنترل و بازرسی در زمینه بهداشت روانی روابط کاری، ایمنی و سلامت در محل کار و نظارت بر بازار می‌باشد، سازمان بازرسی در واقع وظیفه حفاظت اجتماعی از کار را بر عهده داشته و به مشکلات مربوط در این حوزه می‌پردازد.


بنابراین وزارت کار و تامین اجتماعی رومانی به همراه هفت سازمان زیرمجموعه خود به صورت هماهنگ به ارائه خدمات اجتماعی به شهروندان رومانیایی می‌پردازد.

ذکر چند مبحث از خدمات اجتماعی به شهروندان رومانیایی به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

حمایت از بنیان خانواده با حمایت از مادران شاغل:
-مرخصی زایمان به همراه کمک هزینه
-مرخصی مادران در معرض ریسک به مدت 126 روز جهت استراحت طی دوران بارداری و پس از آن
جهت بهره مندی از مزایای فوق شخص بایستی دارای شرایط ذیل باشد:
-به طور قانونی مقیم رومانی بوده و با فرزندی که به دنیا آورده در یک خانه زندگی کند
- حداقل شش ماه تحت بیمه  تامین اجتماعی باشد
-قابل توجه می‌باشد که این حمایت دولت تا پایان دو سالگی فرزند متولد شده ادامه دارد.
میزان پرداخت حقوق به مادران شاغل، معادل 85 درصد متوسط حقوق ماهانه شش ماه قبل از ترک محل کار به علت زایمان می‌باشد. کمک هزینه زایمان مشمول سیستم مالیات بر درآمد نمی‌شود، اما مادرانی که از این مزیت استفاده می‌کنند سهمی 10 درصدی به سیستم بیمه سلامت خود پرداخت می‌کنند. حقوق مادر توسط بیمه سلامت بومی رومانی پرداخت می‌گردد.


خدمات حمایت از خانواده
در رومانی، به خانواده‌هایی که دارای توان مالی پایینی در راستای حمایت از خانواده‌های خود می‌باشند مزایایی پرداخت می‌گردد و شامل خانواده‌های آسیب پذیر می‌شود که بتوانند فرزند خود را تا سن 18 سالگی بزرگ کنند( کمک به بالا بردن درآمد خانواده در راستای بزرگ کردن فرزندان تا سن هجده سالگی می‌باشد.)
شرایط: کودک یا فرزند بایستی آموزش بی وقفه دریافت کرده باشد و در این مدت نمره  8 از 10 را در سیستم آموزشی رومانی کسب کرده باشد. هر عضو خانواده، نبایستی حقوق ماهانه بالای 530 رون داشته باشد. قابل توجه می‌باشد که کمک هزینه خانواده با توجه به مرجع شاخص اجتماعی RSI، درآمد خالص ماهانه هر عضو در مقایسه با اعضای خانواده و شمار اعضای خانواده محاسبه می‌شود که توسط دولت به صورت دوره ای تعیین شده و در حال حاضر 500 رون می‌باشد. برای دریافت این میزان، والدین بایستی به شهردای‌ها مراجعه نموده و کلیه مدارک و اسناد مربوطه ، شامل درآمد مدارک آموزشی فرزندان و... را به شهرداری محله خود تحویل دهد.میزان کمک هزینه ی دریافتی برای هر عضو خانوار برابر 200 رون می‌باشد.


سلامت

 این بخش شامل مزایایی است که رومانیایی‌ها می‌توانند از ان بهره مند شوند در صورتی که نیاز به مراقبت های پزشکی داشته و نتوانند برای مدت محدودی کار کنند.


ناتوانی از ادامه  کار

شامل افرادی می‌شود نظیر کارمندان و اشخاص مجاز مقیم رومانی اگر از بیماری رنج برده و یا در مدت کار دچار سانحه شوند. مقرر شده است که این مزیت جایگزین درآمدی باشد که دیگر به دلیل بیماری فرد قادر به کسب آن نمی‌باشد.
شخصی که برای مدتی قادر به کار کردن نمی‌باشد می‌تواند معادل 75 درصد از حقوق ماهانه‌هاش را دریافت کند(محاسبه شده از شش ماه اخر مدت زمان کارکرد فرد قبل از ناتوانی) در این مورد اگر فردی که از این مزایا استفاده می‌کند نیاز به عمل جراحی داشته و یا از بیماری سل یا دیگر بیماری‌های واگیردار رنج ببرد و یا مبتلا به ویروس ایدز باشد حقوق وی دقیقا معادل با حقوق ماهیانه اش خواهد بود و تا یک سال و نیم پس از ابتلا به بیماری ادامه خواهد داشت.اگر پس از گذراندن یک و سال و نیم مذکور حال فرد بهبود نیافت با دستور پزشک متخصص بازنشستگی موقت و نهایتا دایم وی صادر خواهد شد.


مزیت مراقبت از کودک بیمار
اگر فرزند شخصی زیر هفت سال بیمار بوده و نیاز به مراقبت داشت فرد می‌تواند از وی مراقبت کرده و حقوق دریافت کند.این قانون همچنین وقتی که فرزند معلول باشد می‌تواند تا هجده سالگی وی ادامه یابد .شرط دیگری که در اکثر موارد بایستی رعایت شود این است که شخصی که از این مزایا استفاده می‌کند حداقل از دوازده ماه بایستی شش ماه تحت پوشش بیمه خدمات اجتماعی باشد.این قانون شامل بیماری‌های واگیردار نظیر سل و بیماری ایدز نمی‌شود.
بیمه درمانی: بیمه شدگان در رومانی بسته اصلی خدمات پزشکی شامل چکاپ های دوره ای و خدمات پزشکی را در مدت ابتلا به بیماری دریافت می‌کنند. تمامی‌بیمه شدگان در مرحله  نخست بایستی در لیست پزشک خانواده ثبت نام نموده و در واقع برای مشاوره‌های دوره ای و مشکلات پزشکی که شامل موارد اورژانسی نمی‌باشد به آنها مراجعه نمایند.در صورتی که پزشک خانواده نتواند مشکل سلامتی مریض را حل کند به متخصص ارجاع داده می‌شود.
گروه‌های زیر در رومانی مشمول دریافت خدمات رایگان درمانی می‌باشند:
-کودکان بین 0 تا 8 سال
-جوانان بین 18 تا 26 سال در صورتی که دانش آموز بوده و شاغل نباشند ویا درامدی نداشته باشند.
-بازنشستگان
-افرادی که از مزایای بیکاری بهره مند هستند
-افرادی که کمک های اجتماعی دریافت می‌کنند.
-افرادی که بیمه درمانی ندارند در صورت داشتن شرایط ذیل خدمات پزشکی دریافت کنند:
- افرادی که نیاز اورژانسی به عمل جراحی دارند
-آنهایی که تشخیص بیماری سل یا دیگر بیماری‌ها در ایشان وجود داشته و یا پتانسیل واگیر دار بودن در آنها وجود دارد.
-اشخاصی که مبتلا به ویروس ایدز می‌باشند.
-افراد مبتلا به ویروس اچ ای وی
-زنان باردار یا تازه فارغ شده
همانطور که گفته شد بیمه شدگان هزینه ای بابت معاینه نمی‌پردازند اما هزینه داروها را بایستی پرداخت کنند که البته برخی داروها رایگان فروخته شده ویا با قیمتی پایین تر طبق تجویز پزشک خانواده توسط داروخانه‌ها ارائه می‌شوند که لیست داروهای رایگان ارائه شده سالانه توسط مقامات بیمه سلامت بومی رومانی اعلام می‌شود.


حقوق بازنشستگی
از ابتدای ماه ژانویه سال 2019 سن بازنشستگی و استفاده از مزایای آن به این صورت می‌باشد: سن استاندارد برای بازنشستگی 61 سال بوده و می‌تواند تا 63 نیز تمدید شود.
حداکثر سن برای مردان معادل 65 سال می‌باشد. حداقل دوره اشتغال معادل 15 سال می‌باشد. دوره کامل اشتغال برای زنان31 سال می‌باشد که مقرر شده است تا ژانویه سال 2030 به 35 سال افزایش یابد. دوره کامل کار برای آقایان 35 سال می‌باشد .
حقوق بازنشستگی معلولین : به افرادی پرداخت می‌شود که توانایی انجام کار را به صورت کامل یا جزیی از دست داده باشند(به علت حوادث کاری یا بیماری‌های دیگر).بر اساس میزان کاهش توانایی کار، معلولین به چند گروه تقسیم می‌شوند:
گروه اول:افرادی که کاملا توانایی انجام کار را از دست داده و قادر به مراقبت از خود نمی‌باشند.
گروه دوم: نیمی از توانایی انجام کار را از دست داده اما هنوز قادر به انجام نیمی از ساعات کاری می‌باشد.
چه کسانی واجد شرایط استفاده از این حقوق می‌باشند:
-بایستی تحت پوشش سیستم عمومی‌بازنشستگی باشند
-تمام و یا نیمی از توانایی انجام کار را از دست داده باشند
-وضعیت سلامتی آن‌ها در گروه ناتوان قرار گرفته باشد بر اساس تصمیم کارشناسان پزشکی بیمه  اجتماعی
-سن آنها کمتر از زمان بازنشستگی باشد
-پس از اینکه شخص حقوق ناتوانی دریافت نمود، دریافت کنندگان بایستی در فواصل یک تا سه سال تا زمان بازنشستگی معاینات دوره ای پزشکی انجام دهند.
پزشک متخصص بیمه تامین اجتماعی پس از هر بررسی نظر خود مبنی بر قرارگرفتن بیمار در گروه دریافت کنندگان بیمه اجتماعی ناتوانی را تایید و یا رد می‌کند.اگر گیرندگان به دلایلی نتواند مورد این بررسی‌ها قرار بگیرند پرداخت های دوران بازنشستگی آنان معلق و یا متوقف خواهد شد. در این صورت بایستی از ماه تشخیص ، توقف درمان آغاز گردد. در واقع تا زمان رسیدن به سن بازنشستگی بایستی پرداخت ها به صورت مداوم به فرد ناتوان از انجام کار صورت پذیرد.
مبلغ حقوق بازنشستگی از کار افتادگی که توسط سیستم دولتی پرداخت می‌شود بر اساس دوره حمایت از ایشان و همچنین سطح درآمد حاصل از شغل کار متقاضی تعیین گردد. از تاریخ یکم جولای ارزش امتیاز بازنشستگی برابر 1100 رون بوده واز ماه سپتامبر 2019 معادل 1265 رون تعیین شده است. وقتی حقوق بازنشستگی از کار افتادگی محاسبه می‌گردد، یک دوره معین زمانی مربوط به زمان از کارافتادگی شخص نیز محاسبه و به اعتبار افزوده می‌شود.برای دریافت حقوق از کار افتادگی شخص بایستی فرم مربوطه را که در اداره  بازنشستگان رومانی وجود دارد دریافت و به همراه باقی مدارک نظیر فیش حقوقی، مدارک پزشکی و... به این دفتر تقدیم نماید. کمک هزینه فرد همراه از کار افتاده معادل 800 رون در ماه می‌باشد تصویب شد ه از ابتدای ماه جولای 2018.

حوادث کاری
افرادی که در حین کار دچار آسیبی شده و یا به بیماری به واسطه انجام کار مبتلا می‌شوند می‌توانند از حقوق ذیل برخوردار شوند: مزایای ناتوانی موقت در محیط کار و اجازه تغییر موقت محل کار
اجازه کاهش زمان کار  ، مزایای ناتوانی موقت از انجام کار به افرادی پرداخت می‌شود که به دلیل ایجاد حوادث در محل کار و بیماری‌های مربوط به مشاغل پرداخت می‌شود .
با در نظر گرفتن سیستم ارائه خدمات تامین اجتماعی ذکر شده در بالا به عنوان بخشی مهم در سیاست های کلان رومانی در راستای ایجاد امنیت اجتماعی و نهایتا امنیت ملی این سوال نهایتا مطرح می‌گردد:

آیا رومانی کشوری دارای امنیت اجتماعی است؟
واقعیت هایی وجود دارد که بر وضعیت رفاه رومانی تاثیر گذار هستند و به چالش های جدیدی در راستای حفظ توسعه اقتصادی رومانی تبدیل شده اند. متاسفانه برخلاف رشد اقتصادی موجود در رومانی توزیع درآمد در این کشور نابرابر بوده و تمایل به کاهش ندارد. اگر به مفهوم امنیت اجتماعی به عنوان مجموعه اقدامات صورت گرفته توسط یک دولت نگاه شود که در آن رفع دغدغه‌های ذهنی افراد مد نظر قرار میگیرد تا آنها در مقابل انجام اقدامات خشونت آمیز مقاوم تر شوند ولو با انجام اقداماتی که به رفع نگرانی‌ها و معضلات جامعه در مواقع خاص کمک کند به این نتیجه می رسیم که رومانی دارای امنیت اجتماعی مطلوبی می‌باشد .

سیستم تامین اجتماعی رومانی سربازی کوچک برای ایجاد امنیت اجتماعی در رومانی
در کشور رومانی ارگان‌های دولتی و خصوصی و سیاست های کلی متمرکز بر ایجاد امنیت اجتماعی می‌باشد که تامین اجتماعی به عنوان رفع معضلات پیش پای افراد در راستای نیل به این هدف عملکرد مطلوبی دارد .بایستی توجه داشت که امنیت اجتماعی کلیت جامعه را در بر میگیرد در حالیکه تامین اجتماعی فقط بخشی از افراد جامعه را شامل می‌شود. در کشور رومانی تامین اجتماعی در راستای امنیت اجتماعی در حال ارائه خدمات می‌باشد.


میزان توفیق دولت رومانی در ایجاد امنیت اجتماعی
دولت فعلی رومانی تلاش های زیادی در راستای ایجاد حس تعلق رومانیایی‌ها به تمامیت ارضی و رژیم سیاسی با هدف ایجاد انسجام اجتماعی موجود نموده است. دولت کلائوس یوهانیس در رومانی از ابتدای در دست گیری قدرت، سعی در تمهید فضا و ایجاد ابزارهای لازم برای ابراز وجود و طرح نظر گروه‌های مختلف نظیر زنان، جوانان، اقلیت ها نموده است. متاسفانه مانعی در راستای ایجاد این "مانیت" ملی اجتماعی وجود دارد و آن وابستگی اقتصادی رومانی به سرمایه گذاران خارجی در راستای مدیریت اقتصاد این کشور می‌باشد، در واقع وابستگی اقتصادی رومانی به شرکت های خارجی و وام های اعطایی اتحادیه اروپا به نوعی هویت " مایی " رومانی را خدشه دار نموده چرا که این " مایی " رومانیایی به صورت من‌های خارجی در این جامعه در آمده و بالندگی " مایی " رومانیایی را گرفته است. علاوه بر این وجود بی ثباتی سیاسی در ساختار دولت رومانی تهدیدی مهم در راستای ایجاد مایی رومانی و عدم ایجاد حس امنیت اجتماعی به حساب می آید البته دولت کلائوس یوهانیس تلاش نموده است تا با یک دست نمودن پارلمان ، دولت و... از حزب لیبرال دموکرات بتواند جلوی هرگونه بی ثباتی بیشتر سیاسی در رومانی و تحرک دیگر احزاب را بگیرد تا هدف ایجاد امنیت اجتماعی بیشتر فراهم آید. در حال حاضر مهم ترین دغدغه‌های رومانیایی‌ها در سطح فردی و گروهی آن است که تامین اجتماعی به عنوان مولفه ای کوچک از امنیت اجتماعی در دولت فعلی رومانی تعریف نشده و به صورت مجزا در حال فعالیت می‌باشد در حالیکه همانگونه که قبلا ذکر شد این فاکتور بایستی زمینه ساز امنیت اجتماعی گردد . در واقع حداکثر اقدامات دولت فعلی در راستای ایجاد امنیت اجتماعی رومانی یک دست نمودن پارلمان و دولت از حزب سیاسی خود رئیس جمهور(لیبرال دموکرات) در راستای دستیابی سریع تر به " مایی " رومانی با اتحادیه اروپا صورت گرفته تا " مایی " بومی رومانی.
در حال حاضر تلاش هایی پراکنده در راستای ایجاد مسئولیت اجتماعی برای شرکت های موجود در رومانی میان سرمایه گذاری سود ده و منتفع ساختن مردم رومانی صورت پذیرفته است.به عبارتی تلاش شده است مسئولیت سرمایه گذار رومانیایی، منتفع ساختن مردم وجامعه رومانیایی باشد در حالیکه قطعا این " باید" در ذهن سرمایه گذار خارجی در رومانی پر رنگ نمی‌باشد. در واقع کشور رومانی با گذر از اقتصاد سوسیالیستی به اقتصاد بازار آزاد و با هدایت اتحادیه اروپا توانسته است شکل جدیدی از جذب سرمایه و کارآفرینی را به جای خصوصی سازی بی برنامه در سرلوحه کار خود قرار دهد.در این ایده به دلیل وجود نیروی کار ماهر ، زیر ساخت های فراهم، جامعه ی مدنی توسعه یافته و حمایت های اتحادیه اروپا تا حدی تامین اجتماعی و نهایتا امنیت اجتماعی نیز حاصل گردید .البته نمی‌توان تمامی این توفیقات را به اجرای مسئولیت اجتماعی شرکت ها محدود نمود ( در واقع مسئولیت اجتماعی شرکت ها با وضع استانداردهایی مشخص بر روند سرمایه گذاری و کارآفرینی به شکل دهی روند اقتصادی به صورتی خیرخواهانه و انسان دوستانه تاثیر بالایی داشته است) اما متاسفانه در حال حاضر اعطای مسئولیت اجتماعی به شرکت های رومانیایی در برابر چالش هایی نظیر تشدید رقابت جهانی در حوز ه اقتصادی به ویژه جذب سرمایه گذاری و تکنولوژی، کاستن از هزینه‌های تولید، بحران‌های مالی بین المللی و تشدید بحران درونی اتحادیه اروپا روبرو شده است.

نتیجه گیری:

سیاست های رومانی در راستای ایجاد تامین اجتماعی مطلوب به صورت مجزا موفق عمل نموده است اما تامین اجتماعی به عنوان پیش زمینه ایجاد امنیت اجتماعی در رومانی خیلی موفق نبوده است. در واقع بخشی از امنیت اجتماعی رومانی با کمک وابستگی به " مای " اتحادیه اروپا چه از لحاظ اقتصادی و چه روانی حاصل شده است.از مهم ترین دلایل عدم کسب توفیق تامین اجتماعی به عنوان عاملی در راستای حصول امنیت اجتماعی در رومانی می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود :
-نبود زیرساخت اقتصادی ملی و هدفمند در راستای اجرایی سازی اهداف نهایی تامین اجتماعی ( حصول امنیت اجتماعی)
-واکنش های حزبی و جزیره ای ومنقطع به نحوه  ارائه  خدمات اجتماعی در هر دولت روی کار آمده
-بی ثباتی سیاسی و منفعت طلبی‌های حزبی و دوره ای
-وابستگی به سرمایه گذاری‌های خارجی خصوصا وام های تشویقی اتحادیه اروپا
- تلاش در راستای قرار گرفتن در " مای " مطلوب اتحادیه اروپا و عدم تکیه بر " مای " ملی رومانیایی
با این وجود به نظر می رسد که تحرکات فردی و گروهی اندیشمندان رومانیایی در قالب کم رنگ نمودن مایی رومانی با اتحادیه اروپا با انجام فعالیت های اتاق های فکر مستقل، شرکت های بومی رومانیایی سود ده که سود حاصله را به تامین اجتماعی و نهایتا امنیت اجتماعی اختصاص میدهند بی تاثیر نبوده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما