مصاحبه معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در حاشیه دومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال 1399
جناب آقای غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه نمایندگیهای ایران در خارج از کشور در حال مذاکره با مقامات خارجی برای تردد تجار و بازرگانان هستند، گفت: شرایط تردد تجار و صادرکنندگان با رعایت پروتکل های بهداشتی به زودی اعلام میشود.
آقای غلامرضا انصاری پس از پایان جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در تاریخ 7 اردیبهشت 1399 و در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اظهار داشت : صادرات عاملی مهم در جهش تولید به شمار می رود و قطعا کمک بزرگی در زمینه تولید خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه صادرکنندگان میتوانند تولیدات و محصولات خود را در صحنه بین المللی صادر کنند افزود: بر همین اساس امروز موضوع صادرات محصولات کشاورزی و محصولات پایین دستی نفت را با دستگاههای اقتصادی مرتبط مورد بحث و بررسی قرار دادیم .
انصاری وضعیت آب و هوایی و چهار فصل بودن را یکی از نعمت های الهی و مزیت های کشورمان دانست وگفت : کشاورزی میتواند ما را به صادرکننده ای عمده در منطقه تبدیل کند تا کشورهای همسایه را بازارهای هدف خود قرار دهیم .
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ادامه داد : قطعا امسال با توجه به شرایط آب و هوایی میتوانیم موفق تر از سالهای گذشته باشیم و با هماهنگیهای لازم بین دستگاههای مرتبط با وزارت امور خارجه میتوانیم نقش مهمی در زمینه صادرات بخصوص محصولات کشاورزی داشته باشیم .
وی با بیان اینکه برای جابجایی محصولات کشاورزی بطور معمول حساسیت هایی وجود دارد اضافه کرد : ضمن توجه به ملاحظات برای انتقال و جابجایی محصولات کشاورزی معتقدم باید امسال را سال صادرات و واردات هوشمند بنامیم یعنی جهت دار و در راستای کمک به تولید و اینکه ضمن تامین تولیدات داخلی در بخش صادرات نیز بتوانیم بازارهای منطقه را به کنترل خودمان درآوریم.
انصاری در پاسخ به این سوال که با توجه به بازگشایی مرزها همچنان تجار و صادرکنندگان به شکل انفرادی حق تردد را در شرایط ویروس کرونا ندارند چه تدابیری برای رفع این مسئله در ستاد اندیشیده شد ؟گفت : بیشتر مرزهای ما بجز با ترکمنستان باز است و تردد کالایی در آن جریان دارد.
وی افزود : ترکمنستان نه تنها بر روی کشور ما بلکه بر روی بقیه کشورها نیز بسته است به دلیل اینکه به نقل از مقاماتشان هیچ مورد کرونایی در این کشور مشاهده نشده، اما سایر مرزها باز است.
انصاری افزود : در تمام مرزهای غربی، شرقی ، جنوب و شمال ما کالا در حال رفت و آمد است اما برای تجارت تنها نمیشود به حمل و نقل کالا اکتفا کرد و باید افراد حضور داشته باشند و تجارت انجام دهند امیدواریم بحث هایی را با کشورهای همسایه برای عادی سازی تردد بین مرزها بخصوص برای تردد افراد داشته باشیم .
وی گفت : خوشبختانه وزارت بهداشت در این راستا اقداماتی داشته و پروتکل هایی برای ما ارسال کرده و ما نیز آن را به دیگر کشورهای دنیا و سفارتخانههایمان در خارج از کشور ارسال کرده ایم نمایندگان ما نیز با مقامات آن کشورها مذاکرات خود را آغاز کرده اند که چگونه دو طرف بتوانند راهکارهایی پیش بینی کنند که تردد افراد را داشته باشیم .
انصاری ادامه داد : بطور معمول در ابتدا کار را برای رانندگان و تجار آغاز خواهیم کرد هم اکنون برای مرزهای شرقی کشورمان از جمله افغانستان و پاکستان پروتکل هایی را معرفی کرده ایم و تجار و بازرگانان افغانی میتوانند با پروتکل های لازم به کشورمان ورود کنند و این موضوع را برای دیگر کشورها نیز خواهیم داشت .
معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: مذاکرات نمایندگان ما با کشورهای خارجی برای پروتکل های بهداشتی تردد تجار و رانندگان به منظور تردد افراد آغاز شده است و افراد میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و نتایج این مذاکرات به سایت وزارت امور خارجه مراجعه و اطلاعات لازم را از طریق این سایت دریافت کنند .
وی اضافه کرد: وضعیت کشورها بر اساس شرایط ویروس کرونا متفاوت است الان در جمهوری اسلامی ایران زندگی همراه با کرونا ادامه دارد اما در برخی کشورها نگرانیهایی وجود دارد و با توجه به مذاکراتی که با کشورها داریم باید این اعتماد را ایجاد کنیم که میشود با کنترل ویروس کرونا ترددهای لازم را برای افراد ایجاد کرد و امیدواریم هر چه زودتر این موضوع انجام شود.