معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۸/۱۰/۱۶- ۰۸:۳۰ - مشاهده: ۲۲۹

گزارش روزانه اوپک از بازار نفت ( 11 دی 1398)

سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، به صورت روزانه اقدام به انتشار بولتن آخرین تحولات بازار نفت، از جمله تغییرات قیمت، خرید و فروش و همچنین اخبار مرتبط رسانه‌ها در این حوزه می نماید. اهم موارد مطرح در بولتن مورخ 1 ژانویه 2019 ( 11 دی ماه 1398 ) به شرح زیر می‌باشد.

1. تحولات قیمت ها
• قیمت سبد نفتی اوپک با کاهش 93 سنتی در روز سه شنبه 10 دی ماه (31 دسامبر)، به 67.96 دلار در هر بشکه رسید. تغییرات دیگر سبدهای نفتی نیز به جز سبد نفتی ونزوئلا متغییر بودند. قیمت های آتی نفت بعد از رسیدن به بالاترین میزان خود در 3 ماه گذشته، کاهش یافت. بورس های نفتی تگزاس و برنت بالاترین میزان سود خود را در سال های اخیر به دست آوردند که علت نیز بازار متعادل و پیشرفت ها در گفتگوهای تجاری میان چین و آمریکا بود.
• در بازار بورس نیویورک، قیمت قراردادهای آتی "نفت خام تگزاس" در ماه فوریه، 62 سنت کاهش یافت و به 61.06 دلار در هر بشکه رسید. تولیدات آتی نیز رو به کاهش بود، از جمله گازوئیل "RBOB" با قیمت 1.70 و مازوت با مبلغ 2.03 دلار در هر گالن. قیمت گاز طبیعی نیز در بورس نیویورک به 2.19 دلار در مقیاس mbtu رسید.
• در لندن، قرارداد ماه فوریه نفت برنت ICE، با کاهش 67 سنتی، به قیمت 66.00 دلار در هر بشکه رسید. اختلاف بین قیمت خرید و فروش نفت برنت و تگزاس غربی با کاهش 1 سنتی، به 5.22 دلار در هر بشکه رسید. گازوئیل ICE نیز با افزایش قیمت به 614.00 دلار بر مقیاس mt رسید.
• اختلاف محصولات خام اورال به علت وقفه در معاملات بدون تغییر بود، در حالی که بارگیری از مناطق بالتیک در ژانویه روند افزایشی را خواهد داشت. هیچ پیشنهادی در پنجره پلاتس نیز به ثبت نرسید.
• در منطقه خاورمیانه، شاخص های اختلافی دبی و عمان نیز در روزهای پایانی سال روند کاهشی را شاهد بود. پیشتازی نفت DME عمان به نفت دبی تغییری را به ثبت نرساند.
• در بازار آسیا پاسیفیک اختلافات نفت خام ثابت بود، چراکه تجار منتظر اعلام برنامه‌های بارگیری برای ماه مارس بودند. همچنین، پیشتازی نفت برنت به دوبی با کاهش 37 سنتی به 2.63 دلار در هر بشکه رسید.


2. اهم اخبار بازار نفت
• بنا به اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، چین و آمریکا توافق اولیه خود را در 15 ژانویه امضاء خواهند نمود.
• میزان صادرات سوخت از چین در ابتدای سال 2020 به نسبت همین بازه در سال گذشته حدود 53 درصد افزایش یافته است.
• واردات نفت خام آمریکا به 6.24 میلیون بشکه در روز در اکتبر 2019 کاهش یافت که در مقایسه با 25 سال گذشته در همین بازه به پایین میزان خود رسیده است. این رویه در راستای سیاست های آمریکا جهت کاهش واردات و افزایش صادرات می‌باشد.


جدول تغییرات سبد روزانه، هفتگی و سالیانه اوپک


3. اخبار مرتبط
• به گفته وزیر انرژی روسیه، این امکان وجود دارد که اعضای "اوپک پلاس" از کاهش خروجی خود در سال 2020 صرف نظر کرده و تولیدات خود را افزایش دهند.
• اقتصاد عربستان در سه ماهه سوم 2019، انقباض (رکود) 46 دهم درصدی را شاهد بوده است، که علت نیز کاهش تولیدات نفت این کشور می‌باشد.
• وزیر انرژی جمهوری آذربایجان دومین نشست گروه کاری مربوط به طراحی و اجرای پروژه‌های مربوط به انرژی‌های تجدید پذیر را با سایر شرکت ها و سرمایه گذاران ذیربط در این حوزه برگزار و بر حمایت دولت از این پروژه‌ها تاکید نمود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما