معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۸/۱۰/۰۳- ۰۸:۱۵ - مشاهده: ۲۹۷

برگزاری همایش روز جهانی مهاجران در داکا

همایش روز جهانی مهاجران در روز  28 آذر ماه 1398 با حضور خانم شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش در سالن شیخ مجیب الرحمان شهر داکا برگزار شد. در این همایش آقایان عمران احمد، وزیر رفاه مهاجران و اشتغال زایی در خارج از کشور، سلیم رضا، قائم مقام این وزارت، انیس الاسلام محمود، رئیس کمیسیون امور وزارت رفاه مهاجران و اشتغال زایی در خارج پارلمان، بینظیر احمد، رئیس انجمن آژانس های استخدام در خارج از کشور و گیوری گیگاوری، رئیس سازمان بین المللی مهاجرت(IOM) سخنرانی نموده و طی آن اقدامات انجام شده در زمینه رفاه مهاجران بنگلادشی شاغل در خارج از کشور را تشریح نمودند.

خانم شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش نیز طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: هنگامی‌که حزب عوامی لیگ قدرت را در کشور بدست گرفت، نرخ فقر در کشور 41 درصد بود اما اکنون این نرخ به 20 درصد کاهش یافته است. به همین ترتیب درآمد سرانه مردم که در سال   2006 - 2005  به میزان 543  دلار بود ، اکنون به رقمی حدود 2000 دلار رسیده است. وی  با تاکید بر ضرورت تربیت نیروی انسانی ماهر ، گفت: اگر پس از کسب مهارت عازم خارج از کشور شوید پول و عزت را توامان بدست خواهید آورد. برای افزایش مهارت کارگران مهاجر اقدامات مشترکی با عربستان و هنک گنگ صورت گرفته است که می‌توان به طور خاص به آموزش کارگران زن اشاره نمود.

نخست وزیر بنگلادش با اشاره به تاسیس بانک رفاه مهاجران، گفت: کارگران مهاجر می‌توانند برای تامین هزینه‌های سفر خود از این بانک وام بگیرند. وجوه ارسالی بنگلادشی‌های مقیم خارج برای اقتصاد کشور بسیار مهم است و دولت برای اعزام نیروی انسانی ماهر به خارج از کشور تلاش زیادی را بعمل آورده است.

آقای عمران احمد، وزیر رفاه مهاجران و اشتغال زایی در خارج از کشور نیز گفت: در سال 2020 وجوه ارسالی از سوی بنگلادشی‌های مقیم خارج از کشور به 21 میلیارد دلار خواهد رسید. برای افزایش درآمد، کارگران ماهر باید به خارج از کشور اعزام شوند. دولت برنامه‌های مختلفی را بدین منظور در نظر گرفته است.

آقای گیوری گیگاوری، رئیس سازمان بین المللی مهاجرت(IOM) نیز در سخنان خود اعلام نمود: مردم به دلیل عدم اشتغال، عدم آگاهی در مورد مهاجرت ایمن و هزینه‌های بالای مهاجرت، مبادرت به مهاجرت ناامن می نمایند. ما به عنوان هماهنگ کننده شبکه مهاجرت سازمان ملل متحد، حقوق و رفاه مهاجران را در کشورهای خود، کشورهای مسیر و مقاصد نهایی ایشان به طور جدی مد نظر داریم. در عین حال، ما در زمینه جلوگیری از قاچاق انسان در کنار دولتها هستیم. وی با اشاره به «جشنواره جهانی فیلم مهاجرت» که از 10 لغایت 18 دسامبر به ابتکار IOM در منطقه کاکس بازار (اردوگاه‌های آوارگان مسلمان روهینگیایی در بنگلادش ) برگزار شد، افزود: باعث افتخار ما است که توانستیم در این منطقه چنین جشنواره ای را برگزار نمائیم.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما

برچسب‌ها