تا دهه 1960 میلادی و تا پیش از کشف ذخایر سرشار نفت و گاز در نیجریه، این کشور با تولید بیش از 90 درصد از محصولات کشاورزی مورد نیاز خود، در تامین خوراک و امنیت غذایی، خودکفا بوده اما با کشف نفت و وابستگی روز افزون به درآمد نفتی و عوامل متعددی نظیر فقر و بی سوادی کشاورزان، نارسایی زیرساخت، عدم دسترسی پایدار به انرژی و رواج شیوههای سنتی تولید در کنار محدودیت بخش کشاورزی در بهره مندی از منابع مالی دولتی و ارز خارجی، تجهیزات نگهداری و انتقال محصول، ناتوانی در بازاریابی بین المللی و عدم اجرای سیاست های تشویقی که خود حاکی از کم توجهی عملی دولت نیجریه به بخش کشاورزی است موجب شده تا این کشور در تأمین غذای مردمان خود ناتوان و نیازمند واردات گسترده باشد.