معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

بودجه سال 2024 مالزی

لایحه بودجه سال 2024 مالزی که توسط انور ابراهیم نخست وزیر مالزی در 13 اکتبر جهت بررسی نمایندگان تقدیم مجلس این کشور شد. طی بازه زمانی 16-26 اکتبر در صحن علنی مورد بحث گفتگو قرار گرفت و نهایتا در 2 نوامبر به تصویب نمایندگان رسید.کاهش یارانه‌های دولتی، افزایش مالیات sst از 6 به 8 درصد و اجرای اخذ مالیات بر کالاهای لوکس مهمترین و چالشی ترین موضوعات مطرح شده در لایحه بودجه میباشد. از طرفی دولت با کاهش هزینه‌های توسعه ای سعی در جبران و حمایت از طبقات متوسط و کم درآمد و همچنین بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط داشته است.

شاخص های اقتصادی مالزی

بانک مرکزی مالزی در گزارش سالانه 2022، شاخص های مختلف اقتصادی مالزی در سال 2022 را منتشر و پیش بینی خود را برای سال جاری میلادی ارائه کرد. در این مطلب، مروری بر وضعیت شاخص های اقتصادی این کشور بر اساس گزارش مذکور شده است.

اقتصاد مالزی در سال 2021 (براساس گزارش بانک مرکزی مالزی)

مالزی با جمعیتی حدود 33 میلیون نفر از قدرتهای یزرگ اقتصادهای منطقه جنوب شرق آسیا می‌باشد و براساس آمارهای جهانی سی و پنجمین اقتصاد جهان شمرده می‌شود. تولید ناخالص داخلی مالزی در سال 2020 به دلیل همه گیری ویروس کرونا یک دوره رکود و انقباض شدید را تجربه کرد. اثرات اختلال در چرخه اقتصاد جهانی و قرنطینه اعمال شده در این کشور موجب شد که تولید ناخالص داخلی کاهشی برابر با 5.6 - درصدی را در سال 2020 تجربه کند. این بیشترین کاهشی است که اقتصاد این کشور از زمان بحران اقتصادی 1998 تا به حال به خود دیده بود. با این حال براساس پیش بینی بانک مرکزی مالزی و نیز نهادهای مالی و پولی جهانی، اقتصاد این کشور در سال 2021 با افزایش تقاضای خارجی و نیز احیای تقاضای داخلی دوباره رونق خواهد گرفت.