معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

راهکارهایی برای فعالیت شرکت‌های علاقمند در بازار سهام برزیل

در نوشتار پیش رو به طور اجمالی راهکارهای ارتقاء فعالیت شرکت‌های علاقمند در بازار سهام کشور برزیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته دوم بهمن ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی بلاروس

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بلاروس در هفته چهارم مهرماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اشتیاق روز افزون سرمایه گذاران ترکیه جهت سرمایه گذاری در بازارهای بورس خارجی

افزایش نرخ تورم و کاهش ارزش لیرترک سرمایه گذاران در ترکیه را به سوی بازارهای پرسود خارجی سوق داد.

اخبار اقتصادی آلبانی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی آلبانی در هفته دوم فروردین ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

معرفی بانک ملی توسعه‌ی اقتصادی و اجتماعی برزیل (BNDES)

BNDES (بانک ملی توسعه‌ی اقتصادی و اجتماعی) یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های توسعه در جهان می‌باشد که در تلاش است برای ارتقای اقتصادی و اجتماعی برزیل، در تمام بخش‌های اقتصاد این کشور حضور داشته باشد. بانک ملی توسعه‌ی اقتصادی و اجتماعی، دو شرکت تابعه‌ی کاملاً متعلق به خود دارد (FINAME و BNDESPAR) که این سه با هم اصطلاحاً سیستم BNDES را تشکیل می‌دهند.

کاهش سرمایه گذاری خارجی در برزیل درسال 2020

سرمایه گذاری مستقیم خارجی در برزیل در سال 2020 به کمتر از نصف کاهش یافته و به 34.1 میلیارددلار بالغ گردید که پایین‌ترین رقم طی 11 سال اخیر است. با این رقم برزیل با یک پله افت نسبت به سال 2019 در جایگاه پنجمین کشور دریافت‌کننده سرمایه خارجی در سطح جهان قرار گرفت. کاهش جریان سرمایه گذاری در جهان به دلیل بحران جهانی شیوع کرونا ورکود اقتصادی جهانی دو عامل اصلی کاهش سرمایه گذاری در برزیل بوده است. کسری تراز حسابهای این کشور نیز رقم 12.5 میلیارد دلار رسید که پایین ترین رقم از سال 2007 می‌باشد.

مالزی پیشگام در عرضه «صکوک» در جهان اسلام

در سالهای اخیر «صکوک» بعنوان یک ابزار مالی نوین که مطابق با احکام شرعی اسلام تنظیم می‌شود در سیستم اقتصادی برخی از کشورهای اسلامی از جایگاه خوبی برخوردار شده، به گونه ای که علاوه بر آنکه حکومت ها از این ابزار برای مدیریت امور مالی و نقدینگی کشور استفاده کرده اند، مردم نیز بدون دغدغه و نگرانی از مسائل شرعی، سرمایه خود را از طریق این سیستم مالی، مدیریت کرده و از آن بهره مند می‌شوند.

پیامدهای بحران همه گیری کرونا در بازار بورس اوراق بهادار وین

به دنبال بحران همه گیری شیوع ویروس کرونا در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰, بازار بورس وین نیز همزمان با بازارهای سهام بسیاری از کشورها, با نوسانات و عدم اطمینان جدی روبرو گردیده است. شاخص بورس وین (ATX ) از چهارم مارس روند کاهشی خود را آغاز نمود, به نحوی که در ماه‌های مارس و آوریل 2020 با افت شدید شاخص بالغ بر 7.79 درصد روبرو شد. البته چالش ایجاد شده در اتریش بی تاثیر از بازارهای بورس جهانی نبوده و می‌توان شاخص بازار بورس آلمان DAX و به دنبال آن شاخص اروپایی EURO-Stoxx50 را در نوسانات بازار اتریش موثر دانست. کاهش شاخص بورس اتریش، تقریبا همگام با داو جونز نیویورک با ۷ درصد کاهش و داکس آلمان با ۸ درصد کاهش بوده است و از این رو میانگین قابل تصوری به شمار می رود.