معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

وضعیت پولی، مالی، بانکی و بازار سرمایه اندونزی بر اساس گزارش بانک جهانی

بر اساس گزارش بانک جهانی در خصوص وضعیت پولی، مالی، بانکی و بازار سرمایه شرایط مالی سخت‌تر جهانی باعث افزایش نوسانات ارزی در اقتصادهای نوظهور آسیایی (EMDEs) از جمله اندونزی شده است.سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI)، با وجود اینکه بزرگ‌ترین منبع تأمین مالی خارجی اندونزی است، در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵ نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته است.

سیاست های مالی و پولی بانک مرکزی اندونزی در سال 2023

آقای پری وارجییو رئیس بانک مرکزی اندونزی در نشست سالانه بانک مرکزی این کشور با بانکداران اندونزی، بخش های شرکتی و فعالان مرتبط سیاست های مالی و پولی اندونزی در سال 2023 را تشریح نمود.

راه‌اندازی صرافی ملی ارزهای دیجیتال در اندونزی

اندونزی قرار است در سال 2023 به عنوان بخشی از یک طرح اصلاحات مالی، صرافی ارز دیجیتال (کریپتو) راه اندازی کند. این اقدام پس از تصویب لایحه توسعه و تقویت بخش مالی توسط مجلس نمایندگان اندونزی در 15 دسامبر صورت گرفت که هدف آن تبدیل شدن به مرجع قانونی اولیه در بخش خدمات مالی است.

توسعه بانکداری شرعی در اندونزی و مزایای آن برای کشور

اندونزی اخیراً بزرگترین بانک شرعی خود را با نام Bank Syariah Indonesia)BSI) راه اندازی کرد و از این طریق در تلاش است تا خود را به یک مرکز مالی شرعی  جهانی تبدیل نماید. اندونزی بعنوان بزرگترین کشور دارنده جمعیت مسلمان جهان از زمان ایجاد طرح پنج ساله دولت موسوم به" طرح جامع اقتصاد شرعی اندونزی 2019-2024  "برای تبدیل شدن به یک بازیگر برجسته در اقتصاد شریعت جهانی به دنبال توسعه اقتصاد شرعی خود است. علی رغم این برنامه بلند پروازانه، ولی اطلاعات در مورد بانکداری و امور مالی اسلامی‌به طور کلی در جامعه اندونزی و برای بهره مندان از خدمات بانک مذکور بسیار کم می‌باشد.